شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۰۳ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۳۰۵۴
نفت و انرژی

وزیر نیرو: تا این لحظه آبی از افغانستان وارد ایران نشده است

وزیر نیرو,علی‌اکبر محرابیان
وزیر نیرو اظهار داشت سه ماه است که با طرف افغان مذاکره می‌کنیم در سفر وزیر مربوطه این کشور به ایران مذاکراتی انجام و همچنین جلسه کمیساران آب در افغانستان تشکیل شد. بنده نیز سه نوبت تلفنی با مسئولان و وزیر افغان پیگیر حق‌آبه جمهوری اسلامی ایران شدم.

به گزارش ایلنا، علی‌اکبر محرابیان در حاشیه بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کشور ما ظرفیت‌های خوبی در احداث نیروگاه دارد و تاکنون نیروگاه‌های متعددی را در داخل و خارج از کشور ایجاد کرده است اظهار دشت: بر این اساس لازم است برای تعمیرات نیروگاهی هم امکاناتی پیش‌بینی شود بنابراین شرکت تعمیرات نیروگاهی در سال ۷۰ با هدف تعمیرات نیروگاه‌های کشور تاسیس شده است.

وی با بیان اینکه برنامه‌ای تدوین شده تا قبل از پیک ۱۴۰۱ تعمیرات تمام نیروگاه‌های کشور انجام شود افزود: بخش قابل توجهی از نیروگاه‌های بخار و گاز باید تعمیرات اساسی شوند اکنون تعمیرات ۷۰ درصد نیروگاه‌ها آغاز شده و بیش از ۵۰ درصد نیز به پایان رسیده است و بقیه نیروگاه‌ها تا خردادماه به طور کامل تعمیر خواهند شد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: در خردادماه تمامی نیروگاه‌های کشور آماده برای تولید با حداکثر ظرفیت خواهند بود.

وی درباره تعمیرات نیروگاه‌های دیگر کشورها نیز توضیح داد: در حال حاضر بخشی از واحدهای نیروگاهی مربوط به کشور عراق و سوریه در ایران انجام می‌شود. اکنون سه واحد از تعمیرات نیروگاه‌های کشور عراق در ایران انجام می‌شود، اعتقاد ما این است که در فضای رقابتی عملیاتی خواهد بود. شروع کار با یک توربین بوده ولی با رضایت طرف عراق و قیمت رقابتی این کشور ترغیب به واگذاری بیشتری از تعمیرات نیروگاهی خود شد.

محرابیان در ادامه درباره صدور قبوض برق با تعرفه جدید گفت: از ابتدای بهمن قیمت برق با تعرفه جدید و مصوبه جدید بودجه ۱۴۰۰ بوده که اولین قبض آن از ابتدای اسفند ارسال خواهد شد.

وی افزود: برای کسانی که الگوی مصرف را رعایت می‌کنند هیچ گونه افزایش تعرفه‌ای نخواهیم داشت.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: ۷۵ درصد مشترکین با نرخ سابق قبوض برق خود را پرداخت می‌کنند و مشترکینی که بالاتر از الگو مصرف می‌کنند به صورت پلکانی افزایش نرخ تعرفه خواهند داشت.

وی توضیح داد: البته وقتی حرف از برق بدون یارانه می‌زنیم نرخ سوخت هم باید بدون یارانه محاسبه شود که در این صورت قیمت بالاتر رفته و با نرخ برق صادراتی خواهد بود.

وی از مردم خواست کسانی که میزان مصرف برقشان بیشتر از الگو است به سطح الگوی مصرف برگردند البته طبق آمار بخش قابل توجهی به سطح ا لگو برگشته‌اند و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.

وی یادآور شد: فعلا برنامه‌ای نداریم که یارانه تعرفه برق صفر شود همین افزایش رشدی که طبق قانون اخیر اعمال می‌شود یک پیام است که مشترکان الگوی مصرف را رعایت کنند.

وی درباره افزایش تعرفه آب نیز گفت: هنوز آیین نامه‌ای ابلاغ نشده ولی الگوی مصرف آب هم به همین شکل است یعنی کسانی که تا سطح الگو مصرف دارند هیچ رشد قیمتی نخواهند داشت.

محرابیان در پاسخ به سوال ایلنا درباره توافق وین و تاثیر آن بر بخش نیروگاهی کشور گفت: ما برای توسعه بخش آب و برق کشور با توافق یا بی‌توافق متعهد هستیم. طی چهار سال برنامه‌ریزی شده که ۳۵ هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار شود و اکنون اغلب این واحدها در مراحل مختلف پیشرفت هستند.  بخش قابل توجهی هم در طول ماه‌های اخیر عملیاتی و اجرایی شده‌اند.

وی ادامه داد: بخشی در چارچوب توافق ما با صنایع کشور است بخشی نیز نیروگاه‌های تجدیدپذیر است بنابراین چه توافق صورت بگیرد و یا توافق نشود ما نیروگاه‌ها را وارد مدار خواهیم کرد.

وی در پاسخ به دیگر سوال ایلنا در باره مذاکرات با افغانستان در موضوع حق‌آبه هیرمند نیز گفت: ما سه ماه است که با طرف افغان مذاکره می‌کنیم در سفر وزیر مربوطه این کشور به ایران مذاکراتی انجام شد همچنین جلسه کمیساران آب در افغانستان تشکیل شد. بنده نیز سه نوبت تلفنی با مسئولان و وزیر افغان پیگیر حق‌آبه جمهوری اسلامی ایران شدم.

مقام عالی وزارت نیرو ادامه داد: طرف افغان هم در بیان اعلام کرد حقوق جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت می‌شناسد و آب حتما آزاد می‌شود ولی تا این لحظه این کار انجام نشده.

وی تاکید کرد: ما به طرف افغانی هم تذکر دادیم که امیدواریم در روزهای آینده نسبت به رهاسازی آب اقدام کنند.

وزیر نیرو در ادامه درباره واگذاری کنتورهای هوشمند اقساطی گفت: از ابتدای مهرماه ۱۴۰۱ واگذاری کنتورها انجام و هزینه‌ها به صورت اقساط دریافت خواهد شد.

محرابیان همچنین درباره بارش‌های اخیر و تاثیر بر جبران کم‌آبی‌ها گفت: بارش‌ها در سراسر کشور به طور متوسط در حد نرمال است ولی در برخی نقاط مثل کرمان، جنوب سیستان، هرمزگان، بوشهر و فارس بیش از نرمال بوده است. البته در برخی نقاط نیز کمتر از نرمال بوده است.

وی خاطرنشان کرد: در اسفندماه پیش بینی بارش‌ها در حد نرمال است و ا میدواریم ادامه دا شته با شد. در صورت تداوم بارش در اسفند و فرودرین و اردیبهشت بخشی از کسری‌ها جبران شود.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش