بهگزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در معاملات اولیه امروز در آسیا کاهش یافت. سرمایهگذاران منتظر نتیجه مذاکرات اتحادیه اروپا در مورد تحریم نفت روسیه هستند که عرضه جهانی نفت را کاهش خواهد داد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۶۷ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش به ۱۱۱ دلار و ۷۲ سنت در هر بشکه رسیدهاست. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۷۵ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش ۱۰۹ دلار و ۲ سنت معامله میشود.
هر دوی این شاخصهای نفتی در هفته گذشته بهخاطر نگرانی در مورد عرضه نفت پساز پیشنهاد اتحادیه اروپا برای تحریم نفت روسیه کاهش یافتند. این پیشنهاد باید به تأیید جمعی کشورهای عضو این اتحادیه برسد.
معاون نخستوزیر بلغارستان هفته گذشته گفت اگر نتوانند از این تحریمهای نفتی معافیت بگیرند، کشورش تحریم نفت روسیه را وتو خواهد کرد.
کمیسیون اروپا در روز جمعه تغییراتی در طرح تحریم نفت روسیه اعمال کرد و به مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک فرصت بیشتری برای تغییر منابع عرضه انرژی داد.
این مذاکرات در روز سهشنبه هم ادامه خواهد داشت و بلغارستان اعلام کرده اگر برخی کشورها میتوانند فرصتهای جدیدی داشته باشند، این کشور هم خواستار این معافیتها و زمان بیشتر است.
بازارهای مالی دنیا همچنین تحت تاثیر نگرانی در مورد افزایش نرخ بهره در آمریکا، رکود احتمالی و کند شدن روند رشد اقتصاد جهان بهخاطر قرنطینههای کرونایی چین هستند. چین دومین اقتصاد بزرگ دنیاست.
دراینبین، عربستان قیمت نفت خام خود را برای آسیا و اروپا برای تحویل در ماه ژوئن پایین آوردهاست.
نفت روسیه رقیب ایران در چین شد
رویترز در گزارشی مدعی شد واردات نفت ایران به چین در آوریل تحت تاثیر قرنطینههای کرونا و افزایش واردات از روسیه، از اوجی که اواخر سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ داشت، کاهش پیدا کرد.
به گزارش ایسنا، در گزارش رویترز آمده است: اگر چه خرید نفت ایران کاهش پیدا کرد، اما همچنان هفت درصد از واردات نفت چین به حساب میآید.
در این بین، نفت روسیه که هدف تحریمهای خودخواسته خریداران غربی قرار گرفته است، به مقصد چین روانه شده است. روسیه در اقدامی که آن را عملیات نظامی ویژه می خواند، ۲۴ فوریه دهها هزار نیرو به اوکراین فرستاد و مشتریان نفت این کشور به دلیل نگرانی از تحریمها علیه مسکو، از خرید نفت روسیه فاصله گرفتند.
بر اساس گزارش رویترز، ارزیابی اولیه شرکت تحقیقاتی ورتکسا نشان میدهد چین در آوریل ۶۵۰ هزار بشکه در روز نفت ایران را وارد کرد که اندکی کمتر از ۷۰۰ هزار بشکه در روز تخلیه شده در مارس بود.
شرکت تحقیقاتی کپلر صادرات نفت ایران به چین در آوریل را ۵۷۵ هزار بشکه در روز تخمین زد که کمتر از ۸۴۰ هزار بشکه در روز در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ بود.
پالایشگاههای مستقل چینی که در استان شرقی شاندونگ تمرکز دارند، خریداران اصلی نفت ایران هستند. این پالایشگاهها از فوریه واردات نفت را کاهش دادند و در آوریل تحت تاثیر افزایش قیمتها، سهمیههای محدودتر برای واردات و قرنطینههای کرونا که به حاشیه سود آنها لطمه زد، با نصف ظرفیتشان کار کردند.
اِما لی، تحلیلگر چینی ورتکسا گفت: یافت خریدار برای نفت ایران از فوریه که پالایشگاهها تولیدشان را کم کردند، دشوار شده است. وی افزود: حداقل شش محموله نفت ایران که به هشت میلیون بشکه نفت بالغ می شوند در بنادر چینی در انتظار خریدار هستند.
طبق آمار رفینیتیو، از سوی دیگر واردات دریابرد نفت روسیه به چین در آوریل نسبت به مارس ۱۶ درصد رشد کرد و به حدود ۸۶۰ هزار بشکه در روز رسید که بالاترین میزان از دسامبر گذشته است.
عمده نفتی که از روسیه به چین وارد میشود، گرید اسپو است اما اگر گرید نفتی اورال در اروپا بدون خریدار بماند، احتمالا مشتریان جدیدی در چین پیدا خواهد کرد. حداقل یک پالایشگاه خصوصی محموله نفت اورال برای تحویل در ژوئن را با تخفیف شش تا هفت دلار در هر بشکه نسبت به قیمت نفت برنت خریداری کرده است. در مقایسه، نفت ایران پنج دلار از نفت برنت ارزانتر است.
اداره گمرک چین برای نخستین بار در دسامبر و ژانویه آمار واردات نفت ایران را منتشر کرد که نشان داد در هر یک از این ماهها ۲۶۰ هزار تن معادل ۱.۹ میلیون بشکه نفت ایران وارد شده است.
- 10
- 4