بهگزارش تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت در اولین ساعات معاملات در روز چهارشنبه بهخاطر تاکید جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا بر پایین آوردن قیمت سوخت کاهش یافت. بایدن بر شرکتهای بزرگ نفت آمریکا فشار آورده که به کاهش هزینه سوخت برای رانندگان طی فصل اوج تقاضا در تابستان کمک کنند.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۱ دلار و ۷۷ سنت معادل ۱.۵۴ درصد کاهش به ۱۱۲ دلار و ۸۸ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۱ دلار و ۷۵ سنت معادل ۱.۶۰ درصد کاهش به ۱۰۷ دلار و ۷۷ سنت رسید.
در شرایطی که آمریکا درگیر بالا رفتن قیمت بنزین و تورم است، رئیسجمهور این کشور خواستار برداشته شدن موقتی ۱۸.۴ سنت مالیات بر هر گالن بنزین شدهاست.
۷ شرکت بزرگ نفت آمریکا که تحت فشار کاخسفید برای پایین آوردن قیمت سوخت در بحبوحه سوددهی بالایشان قرار دارند، در روز پنجشنبه با بایدن دیدار میکنند.
مایکل ورث، مدیر عامل شرکت شورون در روز سهشنبه گفت انتقاد از صنعت نفت راه پایین آوردن قیمت سوخت نیست.
وی در نامهای خطاب به بایدن گفت:«این اقدامات کمکی به رفع چالشهای موجود نمیکند». بایدن هم در پاسخ به این نامه تأکید کرد صنعت نفت بیشاز اندازه حساسشده است.
علیرغم نگرانی در مورد تورم بالا، تقاضا برای سوخت روبهافزایش بوده و به سطح قبلاز بحران کرونا بازمیگردد. در این شرایط بهنظر نمیرسد عرضه بتواند پاسخگوی تقاضا باشد.
تحریمهای اروپا علیه روسیه بهخاطر حمله این کشور به اوکراین هنوز اجرایی نشدهاند و این بهمعنای کاهش بیشتر عرضه نفت در بازار است.
رقابت نفتی ایران، روسیه، ونزوئلا و برزیل در بازار چین
شانا : صادرات نفت روسیه به چین در ماه مه نسبت به مدت مشابه پارسال (مه ۲۰۲۱)، ۵۵درصد افزایش یافت و با کنار زدن عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده به چین شد. اداره کل گمرک چین اعلام کرد واردات نفت از روسیه شامل واردات از طریق خط لوله سیبری شرقی اقیانوس آرام و واردات دریابرد از بنادر اروپایی و خاور دور روسیه، مجموعا به حدود ۴۲/ ۸میلیون تن رسید. به گزارش خبرگزاری رویترز، این رقم معادل ۹۸/ ۱میلیون بشکه نفت در روز بود و حدود یکچهارم در مقایسه با ۵۹/ ۱میلیون بشکه در روز در آوریل رشد داشت.
شرکتهای دولتی چین از جمله غول نفتی سینوپک و ژنهوآ اویل، تحت تاثیر تخفیفهای چشمگیری که مسکو پس از تحریم خودخواسته مشتریان غربی در واکنش به جنگ در اوکراین عرضه کرد، خرید نفت روسیه را افزایش دادهاند. عربستان سعودی دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین شناخته شد و حجم صادراتش در ماه مه ۹درصد بر مبنای سالانه رشد کرد و به ۸۲/ ۷میلیون تن معادل ۸۴/ ۱میلیون بشکه در روز رسید که کمتر از ۱۷/ ۲میلیون بشکه در روز در آوریل بود.
روسیه پس از ۱۹ ماه، به جایگاه بزرگترین صادرکننده نفت به چین برگشت. آمار گمرکی چین همچنین نشان داد با وجود تحریمهای آمریکا علیه ایران، چین به خرید نفت ایران ادامه داده است که معادل ۷درصد از کل واردات نفت به چین را تشکیل میدهد. مجموع واردات نفت به چین در ماه مه، حدود ۱۲درصد در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد کرد و به ۸/ ۱۰میلیون بشکه در روز رسید. واردات نفت چین از ونزوئلا صفر اعلام شد.
شرکتهای نفتی دولتی از اواخر سال ۲۰۱۹ به دلیل واهمه از نقض تحریمهای ثانویه آمریکا، از خرید نفت این کشور آمریکای جنوبی خودداری کردهاند. واردات نفت از مالزی که در دو سال گذشته نقطه انتقال نفت از ایران و ونزوئلا بوده است، به ۲/ ۲میلیون تن بالغ شد که تغییری در مقایسه با آوریل نداشت، اما بیش از دو برابر نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش نشان داد. بر اساس گزارش رویترز، واردات نفت از برزیل و غرب آفریقا که با رقابت ارزانتر نفت ایران و روسیه روبهرو شده است، ۱۹درصد در مقایسه با ماه مه سال ۲۰۲۱ کاهش یافت و به ۲/ ۲میلیون تن رسید.
- 14
- 3