چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۵:۵۲ - ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۳۳۷
نفت و انرژی

دولت رئیسی افزایش قیت بنزین را کلید زده | موج جدید تورمی در راه است

موج جدید تورم,گرانی بنزین در راه است
یک کارشناس اقتصادی گفت: دولت افزایش قیت بنزین را کلید زده و به‌زودی این طرح اجرایی خواهد شد.

کامبیز لعل در گفت‌وگو با قرن نو با اشاره به اینکه دولت سیزدهم، برنامه‌های دولتی پیشین برای افزایش نرخ بنزین را شبیه‌سازی کرده است، گفت: همه اقدامات صورت‌گرفته بر رشد بهای بنزین استوار است و اگر دولت نتواند امسال تغییرات قیمتی را محقق کند، در قالب بودجه سال آینده این مهم را پیش خواهد برد.

وی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد مردم به‌صورت طبیعی به استقبال افزایش نرخ بنزین رفته‌اند و اغلب انتظار دارند در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد قیمت بنزین باشند. 

وقتی مزیت‌ها نادیده گرفته می‌شود 

لعل گفت: تجربه به مردم ثابت کرده که این اتفاق رخ خواهد داد. این مسئله در ماه‌های آینده اثرات تورمی بر روی قیمت کالاهای مختلف و همه اقلام مصرفی خواهد داشت؛ اما بنده متوجه نمی‌شوم چه اصراری داریم مزیت اقتصاد را با دست خود از بین ببریم؟

وی در توضیح این مطلب گفت: هر اقتصادی در هر کشوری دارای مزیتی نسبی است. یک کشور دارای مزیت نسبی نیروی کار ارزان است و به هیچ قیمتی حاضر نیست در مورد افزایش دستمزدها و کاهش فشارها روی نیروی کار مذاکره کند و همه دنیا در جریان این مسئله هستند. یک کشوری دارای مزیت نسبی تکنولوژی بالاتر است و تکنولوژی خود را به هیچ کشوری نمی‌دهد و کلی قوانین حمایتی بین‌المللی برای حفظ این مزیت وجود دارد یا کشوری دارای مزیت نسبی دسترسی به سرمایه ارزان است و امکان ندارد در آن کشور سرمایه گران شود و هیچ قانون‌گذاری قانونی نمی‌گذارد که مزیت اقتصادی کشورش که سرمایه ارزان است از بین برود. مزیت نسبی اقتصاد ایران؛ انرژی ارزان است و مانند بقیه کشورها باید این مزیت را حفظ کنیم و نباید به مزیت نسبی کشور خود چوب حراج بزنیم.

وی ادامه داد: کشورهای دیگر از مزیت نسبی خود برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی استفاده می‌کنند و موجب پیشرفت اقتصاد کشور خود می‌شوند؛ اما ما بیش از سی سال است که اصرار عجیبی می‌کنیم که حتماً مزیت نسبی اقتصاد که انرژی ارزان است را از بین ببریم.

لعل درباره میزان افزایش قیمت بنزین در سناریوهای اعلامی گفت: ممکن است برنامه‌های متفاوتی درباره میزان افزایش نرخ بنزین اعلام شود اما در نهایت دو عامل تعیین می‌کند بنزین چقدر گران شود. 

دو عامل مهم تعیین قیمت بنزین

این کارشناس اقتصادی در توضیح این مطلب افزود: به نظر بنده، این مسئله بستگی به میزان کسری بودجه دولت و همچنین سمت‌وسوی مذاکرات برجامی دارد؛ چه دولت سیزدهم و چه هر دولت دیگری که تصدی امور را در دست داشته باشد تا جایی که بتواند نفت می‌فروشد و تا جایی که بتواند پول آن را به اقتصاد ترزیق می‌کند؛ زیرا هر اقدامی فراتر از آن هم زحمت بیشتری دارد و هم هزینه اجتماعی آن بالاتر خواهد بود.

وی تأکید کرد: بنابراین فارغ از اینکه چه مجموعه‌ای از نظر سیاسی بر سر کار باشد، تصمیم‌گیری درباره یارانه بنزین حتماً وابسته به نتیجه مذاکرات برجام و میزان کسری بودجه دولت است و این دو عامل باعث می‌شود که قیمت بنزین در بودجه سال آینده تنظیم شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: اما نمی‌توانم برآورد دقیقی داشته باشم که نرخ بنزین روی چه عددی می‌ایستد.

وی استناد به نرخ فوب خلیج فارس برای مشخص‌شدن میزان ارزانی بنزین را کاری نادرست دانست و تأکید کرد: دائما به قیت بنزین فوب خلیج فارس اشاره می‌کنند و مدام تأکید دارند که بنزین در کشورهای حاشیه خلیج فارس فلان قدر گران‌تر از ایران است در حالی که هیچ‌کس نمی‌گوید قدرت خرید با حقوق کارمندان و کارگران در ایران چقدر با قدرت خرید کشورهای حاشیه خلیج فارس فاصله دارد.

وی در توضیح این مطلب افزود: باید مشخص شود کارگری که در کشورهای حاشیه خلیج فارس کار می‌کند، درآمدش موجب چه میزان قدرت خرید مایحتاج ضروری و اجاره مسکن می‌شود. قیمت فوب خلیج فارس برای نفت ایران برابر با صفر است؛. در ایام تحریم، قیمت فوب برای محصولات نفتی معنا ندارد. ما نفت را در بازارهای غیررسمی به فروش می‌رسانیم و قیمت غیررسمی ما فوب خلیج فارس نیست که انتظار داشته باشیم نرخ بنزین بر این اساس تعیین شود و از مردم ایران گرفته شود.

وی ادامه داد: اکنون بدون اینکه بخواهیم از همه این تجارب و اندوخته‌های تاریخی درس بگیریم، دوباره سناریوی افزایش قیمت را شبیه‌سازی کرده‌اند و در نظر دارند قیمت را به فوب خلیج فارس برسانند. فوب خلیج فارس برای کشوری معنا دارد که تحریم نیست و قیمت جهانی برای کشوری معنا دارد که همه‌چیز در آن بر اساس معیار و مصداق استاندارد جهانی باشد.

  • 12
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
چشم ملت روشن شده هرسال پخ تر از پارسال
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش