به گزارش ایسنا،مدیر سد زایندهرود با اشاره به ذخیره ۱۳۵ میلیون مترمکعبی سد زایندهرود، گفت: سد زایندهرود شرایط خوبی ندارد و تلاش میشود حجم ذخیره این سد از ۱۲۰ میلیون مترمکعب کمتر نشود، البته بارندگیهای اخیر برخی نگرانیها پیرامون تامین آب شرب را کمتر کرد.
سید مجتبی موسوی نائینی درباره آخرین وضعیت سد زایندهرود با توجه به بارشهای هفته گذشته، اظهار کرد: درواقع سد زایندهرود شرایط خوبی را ندارد، البته بارندگیهای اخیر برخی نگرانیها پیرامون تأمین آب شرب را کمتر کرد، با اینوجود در انتظار بارشها در ادامه سال آبی جاری هستیم.
وی با تأکید بر اینکه در وضعیت فعلی ذخیره سد زایندهرود با محدودیت تأمین بقیه مصارف مواجه هستیم، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تاکنون مجموع بارشهای کوهرنگ ۱۱۸ میلیمتر است که در مقایسه با متوسط بلندمدت که بارشها ۹۲ میلیمتر بود، افزایش داشته، البته ممکن است تا چند روز آینده و در ادامه سال آبی شرایط بارشها تغییرکند.
مدیر سد زایندهرود تصریح کرد: براساس پیشبینی فصلی سازمان هواشناسی قرار بود بارشها از نیمه آذرماه رخ دهد، اما خوشبختانه بارشها زودتر اتفاق افتاد.
وی با اشاره به آخرین وضعیت سد زایندهرود، گفت: در حال حاضر ورودی سد زایندهرود ۱۱ و خروجی لحظهای آن ۱۲.۵ مترمکعب بر ثانیه است و همچنان میزان خروجی آب سد بیش از ورودی است.
مدیر سد زایندهرود یادآور شد: در بارشهای اخیر میزان متوسط روزانه ورودی آب به سد زایندهرود در یک روز به ۲۹ مترمکعب بر ثانیه رسید.
وی گفت: امروز (سهشنبه- ۱۷ آبانماه) ذخیره سد زایندهرود ۱۳۵ میلیون مترمکعب است و اکنون حدود ۱۱ درصد این سد آب دارد.
موسوی با اشاره به کیفیت آب سد زایندهرود با توجه به حجم اندک آن، توضیح داد: با توجه به اینکه دریچههای نیروگاهی از مدار خارج شدهاند، پایشهای کیفی آب سد با حساسیت و دقت بیشتری انجام میشود.
وی ادامه داد: به دلیل افت تراز آب، تخلیه فقط از دریچه تخلیه تحتانی صورت میگیرد که ریسکهای کیفی را بالاتر میبرد.
مدیر سد زایندهرود با اشاره به اینکه فعلاً نیروگاه سد زایندهرود خارج از مدار است و برگشت نیروگاه به مدار بستگی به ورودی آب و حجم ذخیره سد دارد، اضافه کرد: اگر بارشهای خوبی اتفاق بیفتد و ذخیره سد حداقل به نزدیک ۱۶۰ میلیون مترمکعب برسد، میتوان نیروگاه را دوباره وارد مدار کرد.
موسوی درباره وضعیت سد زایندهرود، توضیح داد: تلاش میشود حجم سد زایندهرود از ۱۲۰ میلیون مترمکعب کمتر نشود و امیدواریم با توجه به پیشبینیهای اخیر سازمان هواشناسی این هدف با نزول بارش رحمت الهی تحقق یابد.
وی درباه برخی نگرانیها برای تأمین آب شرب اصفهان، تصریح کرد: با توجه به وضعیت فعلی و خنکی هوا مصارف آبی کمتر شده، اما کماکان انتظار صرفهجویی در تمام بخشهای مصرف میرود.
پمپاژهای بالادست رودخانه زایندهرود قطع شد
رئیس گروه حفاظت آبهای سطحی شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: پمپاژها در بالادست سد چم آسمان تا سد تنظیمی قطع و از برداشت ۴ مترمکعب بر ثانیه آب در این مسیر جلوگیری شد.
علی آقانوری در گفتوگو با مهر اظهار داشت: با توجه به شرایط موجود آب شرب و بهداشت اصفهان و محقق نشدن بارندگیها از اواسط مهرماه با هماهنگی شرکت توزیع برق، پمپاژها در مسیر زاینده رود از مدار بهره برداری خارج و برق این پمپها قطع شد.
وی خاطرنشان کرد: خروجی سد زایندهرود تا پیش از قطع پمپاژها ۱۷ متر مکعب در ثانیه بود و به سد چم آسمان که محل شرب اصفهان است ۱۳ مترمکعب بر ثانیه آب میرسید؛ به بیان دیگر حد فاصل سد زایندهرود تا چم آسمان تا پیش از قطع پمپاژها چهار مترمکعب آب در مسیر برداشت میشد.
رئیس گروه حفاظت آبهای سطحی شرکت آب منطقهای اصفهان افزود: با قطع پمپاژها در مسیر رودخانه، هم اکنون خروجی سد زاینده رود ۱۳ متر مکعب در ثانیه است و ۱۲.۲ مترمکعب آب به سد چم آسمان میرسد و در نتیجه چهار مترمکعب بر ثانیه آب صرفه جویی شده است.
آقانوری با بیان اینکه با سرد شدن هوا بالادست به آب نیاز ندارند، گفت: پمپاژهای بالادست از اواسط مهر ماه امسال قطع شده و در حال حاضر برنامهای مبنی بر وصل دوباره این پمپها نیست و قطعی آنها در ماههای پیش رو ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه وصل شدن دوباره پمپها با هماهنگی شرکت توزیع برق خواهد بود، اضافه کرد: دستکم تا یک ماه آینده پمپها وارد مدار نخواهند شد.
رئیس گروه آب سطحی شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به اینکه گزارشات مردمی درمورد برداشتهای غیرمجاز آب پیگیری میشود، ابراز داشت: از مردم تقاضا داریم که تخلفات در حوضه منابع آب از جمله رودخانه زاینده رود را از طریق شمارگیری سامانه ۳۸۴۸ حفاظت منابع آب استان اطلاع رسانی کنند تا مأموران گروه گشت و حفاظت رودخانه تخلفات را شناسایی کرده و با آنها برخورد شود.
آقانوری تاکید کرد: با توجه به شرایط سد ذخیره زاینده رود و کم بارشی از مردم تقاضا داریم آب شرب و بهداشت را بهینه مصرف کنند.
- 12
- 6