چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۱۵ - ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۰۴۷۳
نفت و انرژی

پیش‌بینی یک اقتصاددان از افزایش قیمت بنزین

بنزین,پیش‌بینی یک اقتصاددان از افزایش قیمت بنزین
حسین راغفر پیش‌بینی کرد که بنزین گران خواهد شد و نوشت: عجیب اینجاست که دولت دقیقا در نقطه مخالف شعار سال عمل می‌کند. گرانی بنزین به معنای افزایش تورم، گرانی بیشتر و افزایش قیمت کالا و خدمات است. بدون تردید هزینه زندگی مردم در اثر این تصمیم بالا می‌رود و مصایب بیشتری متوجه آنها می‌شود.

حسین راغفر در یادداشتی با عنوان «کابوس گرانی بنزین» در روزنامه تعادل نوشت: بر اساس یک قانون نانوشته در اقتصاد ایران هر زمان که مسوولان ایرانی با شدت، موضوعی را تکذیب کرده و قاطعانه اجرای آن را رد می‌کنند، باید منتظر اجرای آن باشیم. از این دست تکذیبیه‌ها سال‌هاست صورت می‌گیرد و به همان سرعت هم فراموش شده و اصل اخبار تکذیب شده، عینیت پیدا می‌کنند.

موضوع گرانی قیمت بنزین، بازگشت ارز ترجیحی به اتمسفر اقتصادی ایران و... ازجمله این موارد و موضوعات هستند.

۱) موضوع افزایش قیمت بنزین یکی از سوژه‌هایی است که این روزها مباحث فراوانی را در فضای عمومی و رسانه‌ای کشور ایجاد کرده. مطابق معمول هم افراد نزدیک به دولت و مدیران اقتصادی با این استدلال از افزایش قیمت حامل‌های انرژی دفاع می‌کنند که باعث بهبود شاخص‌های اقتصادی و  واقعی شدن اعداد و ارقام اقتصادی می‌شود.

این نوع استدلال‌ها سال‌هاست که توسط مدیران ایرانی تکرار می‌شود اما نه تنها منجر به بهبود شاخص‌های اقتصادی نشده، بلکه معیشت مردم را نیز با آسیب‌های فراوانی مواجه ساخته است. این استدلال‌ها، استدلال‌های نخ‌نما شده و پوسیده است که بارها و بارها ظرف ۳۵ سال گذشته مطرح شده است. درواقع این عبارات توجیهاتی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی است. قطعا این ‌بار مساله افزایش قیمت حامل‌های انرژی بحران‌های جدی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را به دنبال خواهد داشت و به بهانه‌ای برای بروز ناآرامی‌های بعدی بدل می‌شود. تاثیر گرانی بنزین و سایر حامل‌های انرژی در افزایش هزینه‌های زندگی مردم نمایان می‌شود. این نوع تصمیمات دقیقا مخالف شعار سال است که مهار تورم را مدنظر قرار داده است. 

۲) موضوع حذف ترجیحی هم از موضوعات جالب در اقتصاد ایران است. مدت‌هاست، کارشناسان هشدار دادند که حذف ناگهانی ارز ترجیحی در شرایط تحریم و نوسانات اقتصادی، مشکلات عدیده‌ای را به بار می‌آورد. اما دولت و مجلس بدون توجه به این هشدارها اقدام به حذف ارز ترجیحی کردند. امروز اما مشخص شده که تنها نرخ ارز ترجیحی از ۴۲۰۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان رسیده است. همه این تغییرات باعث افزایش شدید قیمت‌ها شدند. باز هم همان استدلال‌های پوسیده در این خصوص که حذف ارز ترجیحی به حذف رانت و فساد منجر می‌شود، مطرح شد؛ اما نه تنها بهبودی در وضعیت فساد ایجاد نشد بلکه موجب سود بیشتر برای مافیای ارزی کشور شد.

در واقع سوداگران که قبلا فاصله میان ارز ۴۲۰۰ تومانی و ارز مثلا ۱۵ تا ۲۰ هزار تومانی بازار آزاد را به جیب می‌زدند. این‌ بار از فاصله ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تا ۵۰ هزار تومانی بهره‌مند می‌شوند. بارها و بارها یک چنین تصمیمات اشتباهی به نفع سوداگران اتخاد شده و هیچ‌کس هم پاسخگو نبوده‌ است. این طور نیست که دولتمردان ندانند که این نوع تصمیمات چه بر سر معیشت مردم می‌آورد، آنها برای توجیه وضع موجود و انتفاع الیگاریشی اقتصاد ایران عمل می‌کنند. به نظر من از این پس باید منتظر از دست تصمیمات باشیم. بنزین هم احتمالا گران می‌شود و ارز ترجیحی هم تداوم پیدا کرده و سود بیشتری به سوداگران می‌رساند. 

۳) عجیب اینجاست که دولت دقیقا در نقطه مخالف شعار سال عمل می‌کند. گرانی بنزین به معنای افزایش تورم، گرانی بیشتر و افزایش قیمت کالا و خدمات است. بدون تردید هزینه زندگی مردم در اثر این تصمیم بالا می‌رود و مصایب بیشتری متوجه آنها می‌شود.

با این تصمیم، ارز هم با نوسان بیشتری مواجه می‌شود. فقر عمق بیشتری پیدا می‌کند و آسیب‌های اجتماعی افزون‌تری شکل می‌گیرد. از همین امروز می‌توان پیش‌بینی کرد که متولیان دولتی در برابر پرسش خبرنگاران در این خصوص که مگر کارشناسان درباره افزایش قیمت بنزین و... به شما هشدار نداده بودند؛ چه می‌گویند. احتمالا بادی به غبغب انداخته و با لبخندی سرد، توجیهاتی را که در تمام سال‌های قبل کرده بودند، تکرار می‌کنند.

  • 18
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش