یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۲۴ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۶۳۰
نفت و انرژی

مهدی عسلی:

تکانه‌های ترامپ بر بازار نفت/ تاثیر استقلال نفتی آمریکا بر خاورمیانه

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,ترامپ
مدیر کل سابق امور اوپک گفت: اگر تعرفه واردات نفت در امریکا بالا برود، واردات از اوپک کاهش یافته و کشورهای عضو اوپک که به آمریکا نفت و فراورده‌های نفتی صادر می کنند ناگزیر خواهند بود نفت خود را در بازار های دیگری عرضه کنند.

مهدی عسلی، مدیر کل سابق امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت در گفت‌وگو با  ایلنا درباره تاثیر سیاست‌های اقتصادی آقای ترامپ بر بازار جهانی نفت، قیمت آن و همچنین اوپک گفت: هنوز سیاست‌های رسمی دولت جدید امریکا در مورد انرژی اعلام نشده اما سخنان قبل و در حین مراسم شروع ریاست جمهوری نشان می دهد که ممکن است دولت جدید آمریکا  موانعی بر سر راه ورود انرژی به آمریکا ایجاد کرده و تلاش برای استقلال آمریکا از واردات انرژی را افزایش دهد.

 

وی افزود: رییس جمهور جدید آمریکا برای افزایش ضریب استقلال آمریکا از واردات انرژی از سویی می‌تواند از طریق تعیین تعرفه، واردات نفت و فراورده های نفتی به آمریکا را کاهش و از سوی دیگر با اجازه اکتشاف و تولید نفت و گاز در اراضی دولت فدرال آمریکا تولید نفت و گاز در این کشور را افزایش دهد. به این ترتیب در کوتاه مدت، قیمت نفت و فرآورده در آمریکا بالا می‌رود  و می‌تواند مخالفت‌هایی را ایجاد کند. با این حال این سیاست ها می تواند در میان مدت و بلند مدت شرکت های آمریکایی را تشویق  به تولید بیشتر نفت و گاز در آن کشور کرده و استقلال آمریکا از واردات نفت و فراورده های نفتی را افزایش دهد. 

 

افزایش تعرفه برای جلوگیری از واردات نفت

عسلی تصریح کرد: اگر تعرفه واردات  نفت خام و فراورده های نفتی در امریکا بالا برود، واردات از اوپک کاهش یافته و کشورهای عضو اوپک که به آمریکا نفت و فراورده های نفتی صادر می کنند (به خصوص عربستان سعودی و ونزویلا) ناگزیر خواهند بود نفت خود را در بازار های دیگری عرضه کنند و طبیعتا قیمت نفت در بازارهای دیگر مانند بازار نفت  آسیایی و کشورهایی مانند چین و هند  پایین می آید و در مقابل قیمت نفت در داخل آمریکا بالا می رود و ممکن است بازار دوگانه ای در کوتاه مدت بوجود آید که موجب آشفتگی در بازار و کاهش قیمت نفت برای صادر کنندگان  شود.

 

وی ادامه داد: با این حال تصور نمی رود سیاست اعمال تعرفه های بالا بر واردات نفت و فراورده ها به آمریکا بلافاصله و بدون تمهید مقدمات لازم انجام شود زیرا هزینه سوخت  تولید کالاها و خدمات را در آمریکا افزایش خواهد داد و می تواند رقابت پذیری اقتصاد آمریکا را کاهش دهد. بنابراین این سیاست ها تدریجی و با فراهم کردن مقدمات لازم خواهد بود.

 

سیاست زیست محیطی ترامپ و بازار نفت

مدیر کل سابق امور اوپک یادآور شد: از طرفی باید دید که اظهارات قبلی  آقای ترامپ در مسایل محیط زیست شامل نادیده گرفتن تعهداتی که بر اساس معاهده  کاپ ۲۱ پاریس بر عهده آمریکا قرار گرفته است  تا چه حد تبدیل به سیاست می شود.

 

عسلی بیان کرد: کشورهای عضو اوپک جمعا حدود ۳.۶ میلیون بشکه نفت و فراورده در روز  به امریکا صادر می‌کند که ونزوئلا و عربستان از جمله صادرکنندگان اصلی هستند، بنابراین ایجاد محدودیت ها در واردات نفت و فراورده  به آمریکا بر  رابطه این دو کشور با امریکا  اثر می گذارد.

 

تداوم خودنمایی شیل ها در بازار نفت

وی با اشاره به برنامه تولید از منابع نفت شیل  اظهار داشت: با افزایش نسبی قیمت نفت و تصمیمات اوپک در خصوص کاهش تولید نفت و نیز همکاری برخی از کشورهای تولید کننده نفت غیر اوپک مانند روسیه تولید از  منابع نفت غیر متعارف (نفت شیل) در آمریکا شروع به افزایش کرده وپیش بینی شده است حدود  ۲۰۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت غیر متعارف آمریکا  در سال جدید میلادی اضافه می شود.

 

مدیر کل سابق امور اوپک با بیان اینکه دوره حفاری و تولید از نفت غیر متعارف کوتاه تر از نفت متعارف است، توضیح داد: باید دید افزایش تولید نفت غیر متعارف آمریکا در سال نو میلادی تا چه حدی است و آیا می تواند تاثیر کاهش تولید اوپک و غیر اوپک بر قیمت های نفت را خنثی کند یا خیر؟ البته افزایش تولید ۲۰۰ هزاربشکه ای با در نظر گرفتن کاهش تولید تقریبا ۱.۵ میلیون بشکه ای اوپک و غیر اوپک از یک سو و افزایش تقاضا برای نفت در جهان در حد ۱.۲ میلیون بشکه در روز نمی تواند قیمت نفت در سال نو میلادی  را کاهش دهد اما با توجه به حجم عظیم انبارهای نفت کشورهای توسعه یافته و نیز چین می تواند از تقویت بیشتر بازار و افزایش قیمت نفت به حدود ۶۰ دلار و بیشتر جلوگیری کند.

 

 

 

 

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش