شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۲۰:۳۶ - ۰۵ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۰۹۱۰
نفت و انرژی

تنش‌های سیاسی ترامپ به کیفیت مناقصات و قیمت گاز صادراتی ایران تاثیر منفی می‌گذارد

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,ترامپ
یک تحلیلگر در شرکت «انرژی پایونر» در لندن گفت: ترامپ نخواهد توانست تأثیری بر روی مناقصات بزرگ نفت و گاز ایران داشته باشد اما می‌تواند به کیفیت رسیدن به این اهداف و نیز قیمت صادراتی گاز ایران تأثیرگذار باشد.

به گزارش  فارس به نقل از بلومبرگ، در حالی که اخیرا توتال اعلام کرده است: بندهای توافق هسته‌ای و تحریم‌های آمریکا باید در قرارداد نفتی با ایران لحاظ شود اما حسین زمانی وزیر نفت ایران در کنفرانس گازی در فرانکفورت آلمان اعلام کرده تنش‌های سیاسی در مسیر پروژ‌ه‌های نفت و گاز ایران خللی وارد نمی‌کند.

 

اگر چه این مسئول تلویحا اعلام کرده است که ممکن است بحث‌های سیاسی مسیر اجرای این پروژه‌های را کند کند.

 

حمید سورقالی یک تحلیلگر در شرکت «انرژی پایونر» در لندن هم گفت: احتمالاً‌ پروژه‌های  ایران برای سرمایه‌گذاران روسی و چینی جذاب باشد.

 

وی همچنین درباره تاثیر تنش‌های سیاسی ترامپ با  ایران  اعلام کرد‌: ترامپ نخواهد توانست تأثیری بر روی مناقصات بزرگ نفت و گاز ایران داشته باشد اما می‌تواند به کیفیت رسیدن به این اهداف تأثیر بگذارد. این مسئله می‌تواند بر روی بلند‌پروازی‌های بین‌المللی ایران و نیز روی قیمت صادراتی گاز ایران تأثیرگذار باشد. 

 

توتال: در قرارداد با ایران ملاحظات توافق هسته‌ای و تحریم‌های ایران باید مراعات شود

پاتریچ پویانه رئیس اجرایی توتال در مصاحبه‌ای اعلام کرد:‌ شرکت‌های مهمی مانند رویال داچ‌شل و توتال موافقت کرده‌اند تا در میادین نفت و گاز ایران فعالیت کنند اما جزئیات امضای این قراردادها هنوز منتشر نشده است. شرکت فرانسوی توتال در نظر دارد قراردادی را با ایران امضا کند که در آن مسائل توافق هسته‌ای کاملاً لحاظ شده باشد.

 

اما برخی معتقدند ایران بسیار سرسختانه عمل می‌کند و می‌خواهد نفوذ خود را در بازار انرژی جهانی افزایش دهد و اجازه نخواهد داد که ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا این مسیر را متوقف کند.

 

امیرحسین زمانی‌نیا معاون وزیر نفت ایران می‌گوید: بحث‌های سیاسی بعید است که ایران را در انجام برنامه‌های عملی خود و پیوستن به روسیه و نروژ که از صادرکنندگان گاز اصلی جهان هستند باز دارد. ایران به ارزش ۷ تریلیون دلار ذخایر گاز در زیر زمین دارد و دروازه‌های استخراج این گاز برای آنهایی که می‌خواهند این منافع را به دست بیاورند باز است.به گفته وی، این آمارها حاکی از این است که مسئله تجارت و ورود در بازارهای انرژی ایران برای دنیا حیاتی است.

 

زمانی‌نیا در مصاحبه‌ای که هفته گذشته در نشست گاز در فرانکفورت آلمان داشت اعلام کرد:‌ نگرانی‌هایی درباره بازار گاز ایران مطرح می‌شود اما پروژه‌های ما بسیار جذاب است که فکر نمی‌کنیم که در معاملات بزرگ با مشکلاتی مواجه شویم. ما فکر نمی‌کنیم که با آمدن دولت جدید آمریکا با مسئله بزرگی در این بخش مواجه باشیم و تجارت نفت و گاز ما به مشکل بربخورد. در حالی که ایران بزرگترین حجم بازرگانی گاز طبیعی را در دنیا دارد این کشور کمترین صادرات را حتی کمتر از بولیوی دارد اما این وضعیت به زودی تغییر می‌کند.

 

سال گذشته باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا تحریم‌های اقتصادی را علیه ایران لغو کرد و همچنین افزایش جمعیت و رشد اقتصادی در اطراف ایران بین کشورهایی مانند ترکیه و هند نشانه‌هایی هست مبنی براینکه تقاضا در این بخش زیادتر خواهد شد. با وجود این دلایل و تردیدهایی همچنان وجود دارد.

 

رقابت‌ با دیگر عرضه‌کنندگان گاز جهان برای ایران تنش‌زا است. قیمت گاز اروپا ۲۵ درصد طی ۵ سال گذشته کاهش یافته و ایران تقریباً هر آنچه که استخراج می‌کند را مصرف می‌کند. از سوی دیگر مسائل سیاسی هم به بازار گاز ایران تأثیرگذار بوده و طی سال‌های گذشته پروژه‌های در حال اجرا را به تأخیر انداخته است.

 

*سرمایه‌گذاران نیاز به اعتمادسازی دارند

کریستوفر هاینز رئیس نفت و گاز مرکز پژوهش VMI در لندن می‌‌گوید: «ایران ظرفیت‌های بسیار زیادی در حوزه نفت و گاز دارد اما مدتی است که هیچ اتفاق ویژه‌ای در این کشور رخ نداده است. ما نیاز به اطمینان بیشتری بین اجراکنندگان پروژه و دولت داریم و همچنین نیاز به اعتمادسازی در بخش سیاسی بین دو کشور داریم.

 

براساس این گزارش، ترامپ طی فرمانی مصوب کرد که مسافرت شهروندان ۷ کشور از جمله ایران به آمریکا ممنوع شود. این در حالی است که این فرمان با نظر قاضی معلق مانده است اگرچه ترامپ گفته است که دستور جدیدی را صادر خواهد کرد.

 

زمانی‌نیا در اجلاس گاز فرانکفورت گفت: مسائل سیاسی بین‌المللی یک وقفه در سرمایه‌گذاری ایران ایجاد می‌کند اما فرصت‌های مناسب و امتیازات گاز ایران بسیار بزرگتر است و می‌تواند شرکت‌های مختلف را برای سرمایه‌گذاری ترغیب کند. ایران ۵۶ میدان گازی با ذخیره ۳۳.۷ تریلیون متر مکعب دارد که هنوز ۴۰ میدان آن توسعه نیافته است.

 

سیامک ادیبی رئیس شرکت مشاوره‌ای FGE اعلام کرد: در حالی که ایران با تکنولوژی می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ صادرات گاز خود را به ۶ میلیارد متر مکعب برساند که اکثر این کشورها از خاورمیانه خواهد بود.

 

براساس آمارهای BP (بریتیش پترولیوم) ایران خواهد توانست پنجمین کشور بزرگ صادرکننده گاز در جهان بعد از روسیه، نروژ، کانادا و قطر باشد.

 

به گفته زمانی‌نیا ایران نیازمند به سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری برای توسعه پروژه‌های نفت و گاز خود است و نیمی از این مبلغ می‌تواند طی چند ماه آینده محقق شود. نخستین خط لوله نفتی ایران آماده انتقال گاز به عراق است و دومین خط لوله نیز به مقصد بصره قرار است طی دو سه ماه آینده آغاز شود.

 

ادیبی گفت: ایران ظرفیت‌های صادرات بسیاری را به واسطه منابع فراوانش دارد اما سؤال این است که بازار صادرات این کشور کجا است.

 

براساس این گزارش، ایران در حال حاضر صادرات گاز به ترکیه، پاکستان و عراق (بصره و بغداد) دارد. همچنین سوآپ گازی را با آذربایجان انجام می‌دهد و نیز تهاتر گازی با ارمنستان دارد. همچنین ایران از ترکمنستان گاز وارد می‌کند. بسیاری از این قراردادها از ۲۵ سال گذشته تاکنون در جریان است.

 

 

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش