بهگزارش میزان به نقل از روابط عمومی وزارت نیرو، مقایسه حداکثر قدرت نیاز مصرف اصلاح شده طی ده سال گذشته از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ نشان میدهد که در ۴ سال ابتدایی، پیک بار عمدتاً در شب اتفاق افتاده و متوسط رشد پیک مصرف نیز از ۶.۵۳ درصد در سال ۸۵ به منفی ۰.۰۳ درصد در سال ۸۸ رسیده است.
این در حالی است که از سال ۸۹ تا سال ۹۵ پیک مصرف برق از شب به روز شیفت پیدا کرده و از ۴۱ هزار مگاوات در سال ۸۹ به ۵۲ هزار و ۶۹۳ مگاوات میرسد که در طول تاریخ صنعت برق بی سابقه بوده است.
به طور کلی آمار پیک مصرف برق در ۱۰ سال گذشته نشان میدهد که به طور متوسط در این سالها پیک بار مصرف حدود ۴.۵ درصد افزایش داشته است.
همچنین این گزارش میافزاید؛ برای جبران کمبود ظرفیت تولید عملی برق در سال ۹۵ و پوشش پیک بار بی سابقه مصرف، وزارت نیرو بر آن شد تا با انجام یک سری اقدامات اصلاحی و مدیریت مصرف در حوزه برق بویژه در بخش صنایع اقداماتی را انجام دهد.
براساس گزارشها، انجام اقدامات اصلاحی و اجرای طرح ذخیره عملیاتی صنایع بزرگ در سال ۹۵ منتج به کاهش میزان بار حدود ۹۱۳ مگاواتی شد که در مقایسه با سال ۹۴، رشد ۶۸ درصدی داشت.
همچنین اجرای این طرح در صنایع فوق توزیع نیز باعث شد تا میزان بار مصرف صنایع به اندازه ۴۳۷ مگاوات کاهش یابد، که نسبت به سال گذشته رشد ۴۰۰ را نشان میدهد.
به این ترتیب میزان کل بار مدیریت شده در بخش صنایع بزرگ و فوق توزیع در سال جاری برابر با ۱۳۵۰ مگاوات بوده است، این در حالی است که در سال گذشته این عدد برابر با ۶۲۸ مگاوات بوده است.
گزارشها حاکی از این است که پیک بار مصرف برق در تابستان سال آینده به بیش از ۵۵ هزار مگاوات برسد که این میزان برابر با افزایش ۵ درصدی نسبت به سال ۹۵ خواهد بود.
- 18
- 3