دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۷ - ۲۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۶۸۱۲
نفت و انرژی

نخستین تفاهمنامه خدمات نوسازی در پسا‌برجام؛

حضور ژاپنی‌ها در میدان گازی سلمان

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,تفاهمنامه شرکت پارس وتویو

این شرکت از دهه ۱۹۸۰ میلادی در ایران فعالیت‌های نفتی داشته است و همه این فعالیت‌ها در بخش خشکی ایران بوده و این اولین فعالیت فراساحل این شرکت در ایران به شمار می‌رود.

 

برهمین اساس تفاهمنامه ‎خدمات نوسازی تاسیسات و افزایش تولید گاز میدان سلمان میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت‎های پتروپارس و مهندسی تویو(TOYO) ژاپن امضا شد.

 

این تفاهمنامه(MOU) روز گذشته میان غلامرضا منوچهری، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، حمید اکبری، مدیرعامل شرکت پتروپارس و هیروشی ساتو، مدیر تجارى واحد انرژى شرکت مهندسى تویو امضا شد.

 

معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران در این نشست با اشاره به سابقه همکاری خوب شرکت پتروپارس با شرکت تویو در فازهای ۶، ۷ و ۸ پارس‌جنوبی، گفت: این شرکت هم از نظر کمی و هم کیفی، عملکرد خوبی در این فازها داشت.

 

وی با اشاره به افزایش قدرت چانه‎زنی ایران در دوران پسابرجام و با بیان اینکه ایران همچنان از همکاری اقتصادی با کشورهای آسیایی استقبال می‎کند، ادامه داد: با امضای این تفاهمنامه، بار دیگر زمینه همکاری این مجموعه ژاپنی با صنعت نفت ایران در بخش بالادست ایجاد شده است.

 

منوچهری با بیان اینکه این قرارداد در قالب EPCF خواهد بود، افزود: ژاپنی‌ها همیشه در امضای چنین تفاهمنامه‌هایی سختگیر هستند و به همین منظور مذاکرات طولانی شد‌ اما زمانی که قراردادی امضا شد در کار خود جدی و پیگیر هستند و امیدواریم این پروژه نیز همچون همکاری‌های گذشته نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

 

معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، همکاری با شرکت‌های ژاپنی را از اولویت‌های شرکت ملی نفت ایران بر شمرد و گفت: دولت نیز بر همکاری و تعامل با شرکت‌های آسیایی اصرار دارد و از آنجا که شرکت‌های ژاپنی سطح فنی بالایی دارند و از لحاظ کمی و کیفی استانداردها و همچنین قیمت تمام شده نسبت به سایرین برتری دارند، برای ما قابل بررسی و اعتماد هستند.

 

وی این پروژه را نخستین فعالیت بخش بالادست فراساحل شرکت تویو در ایران دانست و گفت: این پروژه در چند فاز اجرایی می‌شود و در بخش مطالعات، شرکت پتروپارس باید تامین‌کننده مالی باشد و پس از آن در بخش اجرایی دو شرکت تویو و پتروپارس به صورت مشترک با تامین مالی شرکت ژاپنی فعالیت اجرایی را انجام می‌دهند و شرکت ملی نفت ایران هزینه‌ای در این مرحله پرداخت نمی‌کند.

 

نیاز به نوسازی در تاسیسات دریایی

 

منوچهری در مورد وضعیت تاسیسات شرکت نفت فلات قاره گفت: هم در دریا و هم خشکی تاسیسات مستهلکی داریم که باید برای ارتقا و نوسازی آن کارهایی را انجام دهیم و به طور ویژه باید مطالعات مخزنی،‌ بازسازی و حتی حفر چاه‌های جدید صورت گیرد.

 

وی از الزام انجام پروژه‌های EOR و IOR یاد کرد و گفت: چه برای جلوگیری از افت تولید و چه برای افزایش تولید در شرکت نفت فلات قاره باید این پروژه‌ها را انجام دهیم.

 

معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به تنظیم شش پروژه جدید نوسازی و توسعه در شرکت نفت فلات قاره اشاره کرد و گفت:‌ بسیاری از تاسیسات این شرکت با توجه به قدمت، نیازمند بازسازی، نوسازی و ارتقا هستند و نگاه مجدد به برخی مخازن و انجام مطالعات جدید با هدف اتخاذ تصمیم بهینه برای اعمال فناوری‎های روز در بخش‎های مختلف مثل حفاری، ازدیاد برداشت و... ضروری است.

 

به گفته وی، منابع مالی فعالیت‎ها در مرحله مطالعاتی که با امضای تفاهمنامه آغاز می‎شود، از سوی هر دو شرکت تامین می‎شود اما در صورتی‌که این تفاهمنامه به توافقنامه و در مرحله بعد به قرارداد منتهی شود، در قالب EPCF اجرایی شده و تامین منابع مالی بر‌عهده شرکت ژاپنی خواهد بود.

 

افزایش تجربه اندوخته و ایجاد فضای رقابتی

 

منوچهری نکته مثبت این پروژه را همکاری شرکت تویو ژاپن و پتروپارس دانست و گفت:‌ این همکاری می‌تواند تجربه اندوخته پتروپارس را افزایش دهد و با توجه به سابقه این همکاری، امیدواریم تجربه خوبی را در آینده شاهد باشیم.

وی ضمن ابراز امیدواری برای به نتیجه رسیدن این همکاری‌ گفت:‌ با حمایت شرکت فلات قاره و همکاری پتروپارس باید شاهد افزایش تولید به ویژه در این میدان مرزی باشیم و بتوانیم به حفظ و ارتقای تاسیسات کمک کنیم.

 

معاون مهندسی و توسعه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این همکاری تعاملات دو کشور را افزایش می‌دهد، گفت:‌ چنین همکاری‌هایی می‌تواند سطح دانش کشور را بالا برده و جایگاه صنعت نفت را در جهان تثبیت کند.

 

وی ایجاد فضای رقابتی را یکی از مزایای حضور شرکت‌های متعدد برای همکاری در صنعت نفت بر‌شمرد و گفت: ما با شرکت‌های بسیاری از جمله چینی، ژاپنی‌، کره‌ای و اروپایی در حال مذاکره برای توسعه و نوسازی هستیم که این کار می‌تواند به ایجاد فضای رقابتی و افزایش قدرت چانه‌زنی ما بینجامد و ظرفیت مدیریتی ما را بالا برد.

 

هیروشی ساتو مدیر تجاری بخش انرژی شرکت تویو ژاپن نیز در آیین امضای تفاهمنامه همکاری ضمن ابراز خرسندی از همکاری با شرکت نفت و شرکت پتروپارس گفت:‌ اولین فعالیت ما در ایران مربوط به دهه ۸۰ میلادی است که در آن زمان تجارب درخشانی نداشتیم‌‌ اما با همکاری‌هایی که با شرکت‌های بین‌المللی در کشور‌های مختلف از جمله ایران انجام دادیم،‌ حالا تجارب خوبی در اختیار داریم.

 

وی شرکت پتروپارس را یکی از شرکت‌های شناخته‌شده در ایران بر‌شمرد و گفت: ما همه توان شرکت خود را در همکاری با پتروپارس برای افزایش تولید از میدان مهم سلمان به کار می‌گیریم.حمید اکبری، مدیرعامل شرکت پتروپارس نیز با اشاره به سابقه شرکت ژاپنی تویو گفت: همکاری‌های گذشته دو شرکت نتایج خوبی برای شرکت ملی نفت ایران به همراه داشته است.

 

وی از سابقه خوب شرکت تویو در بخش بالادست و پایین‌دست یاد کرد و گفت:‌ شرکت‌های پتروپارس و تویو در حوزه بالادست ایران فعالیت‌هایی درخشان و نتایج مثبتی داشته‌اند.اکبری این قرارداد را نتیجه همکاری‌های گذشته تویو و پتروپارس دانست و گفت: ‌پتروپارس و تویو در ساخت تاسیسات خشکی فازهای پارس‌جنوبی در گذشته همکاری داشته‌اند.

 

شرکت مهندسی تویو ژاپن که در زمینه تدارکات و ساخت تاسیسات هیدروکربنی و پتروشیمیایی به صورت بین‌المللی فعالیت می‌کند از سال ۱۹۶۱ میلادی تاسیس شده است.

 

این شرکت همچنین در زمینه تحقیق و توسعه، طراحی، مهندسی، تامین تجهیزات، ساخت، عملیات‌‌ تست و راهنمای فنی در تاسیسات شیمیایی، پتروشیمی، پالایش نفت، گاز طبیعی، برق، هسته‌ای، سیستم‌های پیشرفته تولیدی، توزیع، تجهیزات پزشکی، بیو‌تکنولوژی و محیط‌زیست در تمامی مراحل ساخت،‌ تامین و توسعه و همچنین در فروش خدمات مهندسی و دیگر نرم‌افزار‌ها فعالیت دارد.

 

بیشتر درآمد این شرکت ژاپنی، از فعالیت‌های بین‌المللی در خارج از این کشور حاصل شده و فعالیت‌های آن بیشتر در چین، ‌هند، اندونزی، ایران و روسیه متمرکز شده است. این شرکت از دهه ۱۹۸۰ میلادی در ایران فعالیت‌های نفتی داشته است و همه این فعالیت‌ها در بخش خشکی ایران بوده و این اولین فعالیت فراساحل این شرکت در ایران به شمار می‌رود.

 

میدان گازی سلمان در ۱۴۴ کیلومتری جنوب جزیره لاوان واقع شده است، این میدان دارای یکی از بزرگ‌ترین تاسیسات نفتی در خلیج‌فارس و با میدان ابوالبوخوش ( ابوظبی ) مشترک است و به همین دلیل بهره‌برداری و تولید از این میدان همواره مورد توجه خاص قرار داشته است.

 

میدان سلمان دارای ۴۴ حلقه چاه نفتی و ۱۰ حلقه چاه تزریق آب است. ظرفیت تاسیسات آن حدود ۲۲۰ هزار بشکه نفت و مواد همراه است.

 

نفت تولیدی بوسیله خط لوله ۲۲ اینچ دریایی به تاسیسات خشکی جزیره لاوان جهت فرآورش و ذخیره‌سازی ارسال می‌شود.در طول جنگ تحمیلی سکوی سلمان بارها مورد تهاجم هواپیماهای عراقی قرار گرفت و در نهایت توسط نیروهای متجاوز آمریکایی، این مجتمع دریایی به کلی منهدم شد.

 

با پایان جنگ ساخت و راه‌اندازی سکوی سلمان از اولویت‌های بازسازی صنعت نفت بود که با پشتکار و اراده بی‌نظیر متخصصان ایرانی در سال ۱۳۷۱ این مهم انجام شد و پس از بازسازی کامل، به بهره‌برداری رسید.

 

 

jahanesanat.ir
  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش