دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۲۱ - ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۲۶۸۱
نفت و انرژی

اقدام غیرقانونی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در یک قرارداد

قرارداد شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت با شرکت ماموت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در یک اقدام غیرقانونی بدون توجه به ابلاغیه مجلس اقدام به عقد قرارداد با شرکت ماموت کرد.

به گزارش فارس، چندی پیش خبری با عنوان ۱۴۱ هزار میلیارد تومان از درآمدهای بودجه ۹۶ به خزانه واریز نشد در خبرگزاری فارس منتشر شد. بر اساس گزارش دیوان محاسبات در تفریغ بودجه ۹۶ شرکت ملی نفت ایران ، شرکت ملی گاز، شرکت ملی پالایش و پخش و شرکت ملی پخش فراورده های نفتی  قانون را اجرا نکرده و بخشی از درآمدهای خود را به خزانه واریز نکردند.

 

این گزارش حاکی است اخیرا اسنادی در اختیار فارس قرارگرفته است که براساس این اسناد ظاهرا این اتفاق در اواخر سال گذشته نیز تکرار شده است به طوریکه در یک نمونه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت این خطا را انجام داده است. 

 

براساس تصمیم هیات دولت، سازمان برنامه و بودجه در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال گذشته موظف شد در طرح های بهینه سازی معادل منابع ارزی پرداخت شده را از تخصیص اعتبار شرکتهای مربوطه  پرداخت کند اما این مصوبه در تاریخ  ۳ بهمن ماه سال گذشته توسط رئیس مجلس لغو شد. بر این اساس مقرر شد همه درآمدها به حساب خزانه واریز و طرح ها به خزانه اعلام شود و هزینه اجرای آنها از خزانه پرداخت شود.

 

پس از آنکه رئیس مجلس این مصوبه را لغو کرد معاون حقوقی رئیس جمهور نیز این موضوع را به اطلاع وزارت خانه های نفت و اقتصاد رساند. 

 

اما شرکت بهینه سازی مصرف سوخت که تنها شرکتی است که در بهسازی ناوگان حمل و نقل فعالیت می کند بدون رعایت این مصوبه با نامه نگاری با معاون برنامه ریزی وزارت نفت در اواخر اسفند ماه سال گذشته  اقدام به پرداخت مبلغی حدود ۳۲ میلیون دلار بابت بهسازی ناوگان حمل‌ونقل به شرکت ماموت (طرف قرارداد شرکت بهینه سازی مصرف سوخت) کرد که نه تنها اقدامی خلاف قانون محسوب می‌شود، بلکه مصداق واضحی از بی‌انضباطی مالی در ساختارهای دولتی است. چنانکه سال‌ها طول کشید که با همت کارشناسان و بعضی نمایندگان مسئولیت‌پذیر مجلس موضوع واریز همه درآمدهای دولت به خزانه و انجام همه واریزها از محل خزانه به جای حساب‌های اختصاصی شرکت‌های دولتی تا حدود زیادی صورت قانونی گرفته و سامان پیدا کرد. با این وجود هنوز بسیاری از شرکت‌ها به دلایلی ترجیح می‌دهند به حکم قانون سر فرود نیاورند.

 

در ادامه این گزارش اسناد و مدارکی و نامه نگاری های صورت گرفته را ملاحظه می کنید:

 

 ۱) هیات وزیران  با امضای معاون اول رئیس جمهور در جلسه ۹/۱۴/ ۱۳۹۷ به پیشنهاد شماره ۴۶۱۴۲۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۸/۲۸ سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به وزارت نفت اجازه داد از طریق شرکت‌های ذی‌ربط نسبت به پرداخت منابع ارزی طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی موضوع ردیف (۴) جدول موضوع تبصره (۱۴) قانون اقدام نماید. به طوریکه مقرر شد سازمان برنامه و بودجه کشور معادل منابع ارزی پرداخت شده به طرح‌های مذکور را از تخصیص اعتبار شرکت‌های مربوط کسر کند.

 

۲) مصوبه هیات وزیران توسط رئیس مجلس شورای اسلامی رد شد. در همین رابطه رئیس مجلس نامه ای را خطاب به رئیس دولت دوازدهم در تاریخ ۹۷/۱۱/۰۳ می نویسد: متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی «هیات بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین» و مستندا به صدر ماده واحده و تبصره (۴) الحاقی به «قانون نحوه اجراء اصول هشتاد و پنجم (۸۵) و یکصد و سی و هشتم (۱۳۸) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده (۱۰) آیین‌نامه اجرایی آن، مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به این جانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانون، آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود.

 

نظر به ماده (۳) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)- مصوب ۱۳۹۳- که مقرر می‌دارد: «شرکت‌های دولتی موضوع مواد (۴) و (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و...، مشمول مقررات مواد (۳۱)، (۳۹) و (۷۶) قانون محاسبات عمومی کشور می‌باشند و تمام درآمدهای حاصل از فروش کالا و خدمات آنها به حساب‌های معرفی شده از سوی خزانه‌داری کل کشور واریز می شود تا حسب مورد طبق احکام و مقررات قانونی مربوط هزینه شود، بنابراین تبصره «۲» الحاقی به جزء «۲» بند «ب» ماده (۲) آیین نامه اجرایی تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور از حیث عدم تصریح به واریز منابع حاصل به حساب‌های معرفی شده از سوی خزانه‌داری کل کشور مغایرت قانون می‌باشد.»

 

۳) در پی این نامه رئیس مجلس، معاون حقوقی رئیس جمهور در نامه ای خطاب به وزرای اقتصاد و نفت در تاریخ ۹۷/۱۲/۲۸ می نویسد: با عنایت به ایراد رییس محترم مجلس شورای اسلامی موضوع نامه شماره ۹۵۷۰۲/هـ ب مورخ ۱۳۹۷/۱۱/۰۳  اعلام می‌دارد: تبصره (۲) الحاقی به جزء «۲» بند «ب» ماده (۲) آیین‌نامه اجرایی تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور (موضوع تصویب‌نامه شماره ۱۲۱۶۸۸/ ت ۵۶۰۱۳هـ مورخ ۹۷/۹/۱۷ راجع به مجاز بودن وزارت نفت به پرداخت منابع ارزی طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی از طریق شرکت‌های ذی‌ربط) به استناد تبصره (۴) الحاقی به ماده واحده قانون نحوه اجرای اصول (۸۵ و ۱۳۸) قانون اساسی و تفسیر شماره ۷۳۲/۳۰/۹۱ مورخ ۹۱/۳/۲۰ شورای محترم نگهبان، بعد از گذشت یک هفته از اعلام ایراد ملغی‌الاثر گردیده و قابل اجرا نیست. 

 

۴) با این حال شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در نامه نگاری که با معاون برنامه ریزی وزارت نفت در تاریخ ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ می کند این قانون را رعایت نکرده است. در نامه محسن دلاویز مدیر عامل این شرکت آمده است: پیرو نامه شماره ۱۷۵۴۳۶ مورخ ۹۷/۱۰/۲۴ این شرکت و همچنین مفاد بند ۲نامه شماره ۵۱۷۳۹۲ مورخ ۱۳۹۷/۱۱/۰۶ جنابعالی خطاب به معاون محترم وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، نظر به ابهام در محاسبه پرداخت یارانه صرفه‌جویی حدفاصل اسقاط تا جایگزینی ناوگان جدید و عدم وصول پاسخ استفسار از مراجع ذیصلاح و همچنین افزایش میزان صرفه‌جویی ناشی از عملکرد ناوگان جدید و با عنایت به بروزرسانی و محاسبه یارانه صرفه‌جویی دوره صدرالاشاره در چارچوب قرارداد ۲۹۱۷۱۲۲۴ مورخ ۹۶/۱/۲۱در سامانه به سما جمعا به مبلغ سی و یک میلیون و دویست و سی و یک هزار و دویست و پنجاه و پنج دلار و شصت و سه سنت و تایید کاربرگ‌های صرفه‌جویی توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای طی نامه شماره ۷۱/۱۶۴۳۶۹ مورخ ۹۷/۱۲/۱۱ (پیوست شماره یک) و تایید هیات مدیره این شرکت طی مصوبه شماره ۱۷۶۹۲۸-۱۳۹۷ مورخ ۹۷/۱۲/۱۳ خواهشمند است دستور فرمائید صورت وضعیت پرداخت صرفه‌جویی جدید به مبلغ سی و یک میلیون و دویست و سی و یک هزار و دویست و پنجاه و پنج دلار و شصت و سه سنت  جایگزین صورت وضعیت قبلی گردیده و نسبت به پرداخت آن اقدامات لازم صورت پذیرد.

 

همانطور که در این نامه دلاویز اشاره شده، این موضوع مربوط به نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده ای و قراردادی است که سال گذشته بین شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با شرکت ماموت منعقد شد. در صورتی که پیش از انعقاد این قرارداد، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت باید مجوزهای پرداخت را از خزانه دریافت می‌کرد. اقدامات خودسرانه در پرداخت‌ها .

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش