به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، به دنبال افزایش غیرمنتظره میزان ذخایر نفت آمریکا و تداوم تقاضای ضعیف انرژی به علت بحران کرونا قیمت نفت روز جمعه روند کاهشی خود را تداوم بخشید.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۸ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش به ۳۹ دلار و ۹۸ سنت رسید. دیروز هم نفت برنت حدود ۲ درصد ارزان شده بود. نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم بعد از کاهش ۲ درصدی در جلسه قبل، امروز با ۲ سنت افت به ۳۷ دلار و ۲۸ سنت رسید. قیمت هر دو شاخص نفتی در مسیر ثبت دومین کاهش هفتگی قرار دارد.
در آمریکا، بر اساس آمارهای دولتی، میزان ذخایر نفتی طی هفته گذشته بر خلاف پیش بینی ها رشد داشته، زیرا پالایشگاه ها بعد از طوفان در خلیج مکزیک و مناطق اطراف، فعالیت های خود را با کندی از سر گرفته اند.
ادوارد مویا، تحلیلگر بازار نفت در مؤسسه اوآندا در این مورد اظهارکرد: «بعد از چند طوفان شدید تولید نفت خام در حال افزایش است، ولی چشم انداز ضعیف تقاضا و شروع فصل تعمیرات پالایشگاه ها موجب خواهد شد تا قیمت نفت هم چنان تحت فشار باقی بماند.»
میزان ذخایر نفت خام آمریکا هفته گذشته میلیون بشکه رشد داشت در حالیکه شرکت کنندگان در نظرسنجی رویترز انتظار کاهش ۱.۳ میلیون بشکه ای را داشتند.
به دنبال دریافت سیگنال های کاهشی، تجار شروع به اجاره مجدد تانکرهایی برای ذخیر سازی نفت خام و گازوئیل کرده اند، زیرا با تداوم شیوع کرونا روند ترمیم اقتصادی متوقف شده است.
از سوی دیگر، ظرفیت مخازن ذخیره نفت در خشکی رو به اتمام است و بنابراین ذخیره بر روی آب تنها گزینه پیش روی تولید کنندگان نفت است.
***
چرخه بازار نفت معکوس شده است/ انتظار کاهش بیشتر قیمت ها
روند تعادل دوباره بازار نفت شتاب خود را از دست داده و طی دو ماه گذشته با طولانی شدن همه گیری ویروس کرونا در جهت عکس حرکت می کند. به این ترتیب، روند افزایش تقاضا برای سوخت هم کندتر شده است.
بسياري در اواسط ماه ژوئن انتظار داشتند بازار در نیمه دوم سال جاری میلادی و در ۲۰۲۱ دچار کسری تولید- مصرف شود و به این ترتیب ذخایر مازاد نفت کاهش یابند.
تجربه نشان می دهد این نتایج فشار بیشتری بر قیمت نفت آورده و قیمتهای آینده نفت پائین تر از قیمت فعلی خواهند بود. طی دو ماه گذشته روند افزایش قیمت نقدی نفت متوقف شده و حتی رو به کاهش گذاشته است.
تغییر قیمت نفت همگام با بازاری است که با مازاد عرضه روبرو است نه کمبود آن. بازار نفت در حال حاضر به جای این که در مرحله رونق چرخه باشد، در مرحله رکود آن است.
- 18
- 4