به گزارش ایرنا، براساس معاملات امروز بیش از سه میلیارد و ۹۲۷ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۳۸ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.
همچنین شاخص کل (هموزن) با ۱۹۳ واحد کاهش به ۴۴۲ هزار و ۶۴۵ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با ۱۲۶ واحد افت به ۲۸۸ هزار و ۳۸۶ واحد رسیدند.
شاخص بازار اول هشت هزار و ۳۸۵ واحد و شاخص بازار دوم ۱۰ هزار و ۳۹۳ واحد کاهش داشتند.
علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد گروه دارویی برکت (برکت) با ۱۸۷ واحد، ماشینسازی اراک (فاراک) با ۱۳۴ واحد، پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ) با ۹۷ واحد، صنعتی بهشهر (غبشهر) با ۹۵ واحد، مس شهید باهنر (فباهنر) با ۸۴ واحد، صنایع شیمیایی ایران (شیران) با ۸۳ واحد، سرمایهگذاری کشاورزی کوثر (زکوثر) با ۷۹ واحد، حفاری شمال (حفاری)، سرمایه گذاری البرز (والبر) با ۷۵ واحد، خزامیا (زامیاد) با ۶۴ واحد و گروه صنایع کاغذ پارس (چکاپا) با ۶۲ واحد تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل ملی صنایع مس ایران (فملی) با یکهزار و ۱۳۴ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با یکهزار و ۸۲ واحد، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۷۰۰ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۴۴۲ واحد، پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۴۳۱ واحد، صنایع پتروشیمی خلیج فارس (فارس) با ۴۲۴ واحد، ایرانخودرو (خودرو) با ۳۷۲ واحد، پالایش نفت بندرعباس (شبندر) با ۳۶۰ واحد و بانک ملت (وبملت) با ۳۵۷ تاثیر منفی بر شاخص گذاشتند.
بر پایه این گزارش، امروز نماد گروه دارویی برکت (برکت)، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، فرآوری معدنی اپال کانی پارس (اپال)، پالایش نفت تهران (شتران)، ایران تایر (بتایر)، زامیاد (خزامیا) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در گروه نمادهای پُر تراکنش قرار داشتند.
گروه مواد دارویی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۲۰۹ میلیون و ۷۹ هزار برگه سهم به ارزش ۶ هزار و ۵۷۶ میلیارد ریال داد و ستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۴۱ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۱۲۲ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار ۸۷۱ میلیون و ۵۶۲ هزار برگه سهم به ارزش ۱۴ هزار و ۸۶۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای بیمه پاسارگاد (بپاس)، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، صنایع ماشینهای اداری ایران (مادیرا)، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا)، بیمه دی (ودی)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، ذوب روی اصفهان (فروی) و سنگ آهن گهر زمین (کگهر) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، سهامی ذوبآهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، اعتباری ملل (وملل)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی غدیر (شغدیر) و زغال سنگ پرورده طبس (کزغال) تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت.
دژپسند: همه متغیرهای اقتصادی پایداری در بازار بورس را نوید میدهند
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: همه متغیرهای اقتصادی موثر بر تحولات بورس نمایانگر شرایطی است که امیدبخش پایداری در این بازار است.
«فرهاد دژپسند» امروز (چهارشنبه) در خاتمه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که با توجه به متغیرهای بنیادین موجود، بورس باید به یک روند پایدار برسد.
وی بیانداشت: در شورای عالی بورس که جلسه آن در آینده نزدیک برگزار خواهد شد، مواردی در دستور کار است تا مولفههایی که به پایداری بورس کمک میکند را عملیاتی کند.
دژپسند خاطرنشانکرد: اکنون شرایط شرکتهای بورسی از نظر سودآوری بسیار خوب است که یک نقطه مثبت تلقی میشود، همچنین با فراهم شدن شرایط افزایش استفاده از ظرفیتهای موجود شرکتهای صادراتی که روی سودآوری آنها تاثیرگذار خواهد بود، به اقبال بیشتر از سهام آنها کمک خواهد کرد.
وی تصریحکرد: اقتضای فعالیت در بازار سرمایه، محاسبهگری و دقت در خرید و فروش سهام است اما شاهدیم که برخی رفتارهای هیجانی در خرید و فروش سهام نشان میدهند.
دژپسند گفت: اگر افراد یک قطعه سکه در اختیار داشته باشند برای فروش آن ملاحظات زیادی را در نظر میگیرند، درخصوص سهام نیز باید همین رویکرد را داشته باشیم با این تفاوت که سهام علاوه بر قیمت، از سود نیز برخوردار است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ابراز امیدواری کرد با برنامههایی که مدیر بورس پیشبینی کرده و همچنین مصوبههایی که در نظر دارد تا از شورای عالی بورس بگیرد، با همکاری آن شورا به شرایط پایداری در این بازار دست یابیم.
کاهش زمان ترخیص کالاها از گمرک
وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت ترخیص کالا از گمرکات خاطرنشانکرد: اکنون زمان ترخیص کالاها از گمرکات بهشدت کاهش یافته، زیرا گمرک به ابزارهای مدرن و تجهیزات الکترونیکی مجهز شده و نظارتها در آن از نظارت پیشین به نظارت پسین تغییر کرده است.
این عضو کابینه دولت گفت: اگر واردکنندهای دارای ثبت سفارش بوده و تامین ارز برای کالایش انجام شده باشد و همچنین برخی کالاها نظیر کالاهای اساسی تاییدیه سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت و غیره را دارا باشند، در کوتاه ترین زمان ممکن ترخیص میشوند.
دژپسند از طراحی گمرک «ترخیص یکسره» خبر داد که در ۲۴ ساعت میتواند بدون وقفه به انجام عملیات ترخیص بپردازد و گفت: سابقه این کار نیز در گذشته نیز وجود داشته، به طوری که برای برخی کالاها از زمان ثبتسفارش تا ترخیص طی ۲۴ ساعت انجام شده است.
این مقام مسوول در خصوص شعار سال ۱۴۰۰ نیز اظهار داشت: گمرک میتواند با تسهیل در واردات مواد اولیه (برای تامین نیازمندیهای خط تولید)، تسهیل در صادرات (تا بازار برای تولید کالا ایجاد شود) و ممانعت از قاچاق، از روند تولید در کشور پشتیبانی کند.
- 17
- 3