شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۱۵۹۶ واحد افزایش رقم ۴۳۲ هزار و ۶۱۱ واحد را ثبت کرد.
معامله گران این بازار ۶۷۸ هزار معامله به ارزش ۴۳ هزار و ۵۵۱ میلیارد ریال انجام دادند.
در بازار امروز ۱۹۷ نماد بورسی مثبت و ۱۸۵ نماد نیز منفی بودند که از میان آنها ملی صنایع مس ایران، مبین انرژی خلیج فارس، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گسترش نفت و گاز پارسیان، پتروشیمی پارس و پالایش نفت بندرعباس نسبت به سایرنمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس با ۱۹ واحد افزایش به رقم ۲۱ هزار و ۱۶۶ واحد رسید.
معامله گران این بازار ۴۶۷ هزار معامله به ارزش ۶۱ هزار و ۴۵۱ میلیارد ریال انجام دادند.
در این بازار ۱۴۴ نماد مثبت و ۱۱۴ نماد منفی بودند که از میان آنها بیمه پاسارگاد، صنعتی مینو و پتروشیمی زاگرس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل مجتمع جهان فولاد سیرجان، پلیمر آریاساسول، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
عرضه سیمان خارج از بورس ممنوع است
اسدالله کشاورز معاون وزیر صمت با بیان اینکه عرضه محصولات سیمان از طریق بورس انجام میشود، اظهار داشت: هماکنون به غیر از ۵ واحد تولیدی که نیمه فعال و یا غیرفعال هستند، مابقی کارخانجات کد بورسی دریافت کردهاند و از طریق بورس عرضه سیمان صورت میگیرد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت افزود: مصرف کنندگان سیمان به ۳ بخش تقسیم میشوند که شامل طرحهای بزرگ عمرانی، صنایع سیمانبر و عاملان فروش هستند که بیشتر آنها در بورس ثبتنام کرده و کد بورسی دریافت کردهاند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت بیان کرد: فروش سیمان خارج از بورس ممنوع است و اگر موردی مشاهد شود به شدت برخورد میکنیم.
کشاورز گفت: با توجه به ظرفیت تولید هر واحد تولیدکننده، کف عرضه مشخص و برای اجرا به واحدهای تولیدکننده ابلاغ شده است. در این برنامه تمام مراحل تولید و عرضه به صورت مکانیزه و فیزیکی با همکاری سازمان حمایت رصد و پایش میشود.
وی ادامه داد: با اقدامات وزارت صمت و وزارت نیرو حدود ۸۰ درصد سیمان مصرف کارخانجات و نیاز داخل تأمین شده است.
عرضه بیش از ۱.۳ میلیون تن سیمان در بورس به صورت هفتگی
همچنین عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان مهمان دیگر برنامه گفت: هر هفته در بورس بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن سیمان عرضه میشود که نیاز کشور در بهترین حالت حدود ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در ماه است.
سید جواد جهرمی، معاون عملیات و نظارت بورس کالا نیز گفت: بورس کالا یک پلتفرم معاملاتی است و در افزایش و یا کاهش قیمت کالاها مداخلهای ندارد و صرفاً گزارشگر فعالیت عرضه و تقاضا در بازار است.
- 18
- 2