جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۱۸ - ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۱۲۳
بورس و سهام

ترمز بورس کشیده شد | تزریق مرحله‌ای ۱۲ هزار میلیارد به بورس

بازار سرمایه,وضعیت صندوق توسعه و بازار سرمایه
شاخص کل بورس که در ساعات ابتدایی معاملات توانسته بود تا یک میلیون و ۲۸۶ هزار واحد افزایش یابد در ساعات میانی و پایانی معاملات روندی کاهشی به خود گرفت.

به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس پس از معاملات پر نوسان امروز در نهایت با۲۴۱۱ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۲۸۱ هزار واحد ایستاد این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن ۱۴۴۴ واحد کاهش یافت و در رقم ۳۳۴ هزار و ۱۹۵ واحد ایستاد.

معامله گران این بازار ۳۴۰ هزار معامله به ارزش ۳۵ هزار و ۲۹۹ میلیارد ریال انجام دادند. فولاد مبارکه اصفهان  ، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران و پالایش نفت بندرعباس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پتروشیمی نوری، گروه مپنا و پتروشیمی پردیس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

در مقابل شاخص کل فرا بورس با ۸۴ واحد کاهش در رقم ۱۷ هزار و ۶۶۵ واحد ایستاد. در این بازار ۱۷۲ هزار معامله به ارزش ۲۹ هزار و ۷۰۵ میلیارد ریال انجام شد. پتروشیمی زاگرس ، زنگ آهن گهر زمین، شرکت آهن و فولاد اربع و صنعتی مینو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل بهمن دیزل و بیمه اتکایی ایرانیان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

تزریق مرحله‌ای ۱۲ هزار میلیارد به بورس/۵۰ درصد منابع در اختیار دولت است

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اعلام کرد که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق به بورس تزریق خواهد که تاکنون ۲.۷ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

بازار سرمایه,وضعیت صندوق توسعه و بازار سرمایه

به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری امروز (شنبه) در نشستی خبری به بیان گزارشی از عملکرد ۱۰ ساله صندوق توسعه ملی پرداخت.

در این نشست، رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به ایسنا درباره وضعیت پرداخت منابع صندوق توسعه ملی که از سال گذشته قرار شده بود یک درصد منابع ریالی به صندوق تثبیت بازار تزریق شده و بعد از آن مصوب شد که ۲۰۰ میلیون دلار به ریال تبدیل و در اختیار این صندوق قرار بگیرد، توضیح داد.

۵۱۰ میلیون دلار به بورس تزریق می‌شود

وی با بیان اینکه در مجموع پیش بینی شده که ۵۱۰ میلیون دلار از منابع ارزی صندوق توسعه ملی در اختیار صندوق تثبیت بازار قرار گیرد که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود گفت: تاکنون حدود ۲.۷ هزار میلیارد تومان در سه قسط به صندوق تثبیت بازار پرداخت شده است که در قسط اول ۱۰۰۰ میلیارد تومان، در قسط دوم ۵۰ میلیون دلار به ریال تبدیل شد که حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان بود و در قسط سوم که در روزهای گذشته دستور آن را به بانک مرکزی داده‌ایم، ۶۵۰ میلیارد تومان دیگر پرداخت خواهد شد.

او ادامه داد: از ریالی که در نتیجه بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی در بانک‌ها بر می‌گردد، به صورت اقساط ۶۵۰ میلیارد تومانی هر بار در اختیار بورس قرار خواهد گرفت تا سقف حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان پر شود.

وزارت اقتصاد طلب ۵۰۰۰ میلیاردی را به بورس می دهد

وی این را هم گفت که صندوق توسعه ملی ۵۰۰۰ میلیارد تومان از وزارت اقتصاد طلب دارد که طی توافقی با وزیر اقتصاد قرار شد این مبلغ از سمت صندوق به صندوق تثبیت بازار تزریق شود که جزئی از ۱۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

مجوز خرید سهام برای صندوق توسعه ملی

بازار سرمایه,وضعیت صندوق توسعه و بازار سرمایه

غضنفری با اشاره به نحوه سرمایه گذاری این منابع صندوق در بورس نیز توضیح داد: در جلسه اخیر هیات امنای صندوق توسعه ملی، اجازه سرمایه گذاری و خرید سهام به این صندوق داده شده است، بنابراین با صندوق تثبیت بازار توافق کردیم که تمامی این ۱۲ هزار میلیارد تومان یا به صورت سرمایه گذاری یا سهام باشد و یا با نرخ ۱۱ درصد سپرده گذاری صورت گیرد. در عین حال که خرید سهام به صورت مشاع با صندوق تثبت بازار هم سهام بخریم اما هنوز نهایی نشده است.

وی با اشاره به اهمیت تامین منابع صندوق توسعه ملی یادآور شد که در حال حاضر منابع صندوق از درآمد ارزی نفت تامین می‌شود، در حالی که معتقدیم می‌توان حتی کالا را به عنوان بخشی از منابع برای صندوق ثبت کرد تا دیگر نیازی به تبدیل ارز به ریال نباشد.

هشدار به دریافت کنندگان وام‌های ارزی

وی در ادامه با اشاره به اینکه در صندوق توسعه ملی ایران، نقش تسهیلات پررنگ‌تر از سرمایه گذاری بوده و عملا سرمایه گذاری انجام نشده است گفت: همین‌جا باید به دریافت کنندگان تسهیلات ارزی این پیام را بدهم که تصور نکنند، هیات عامل کوتاه آمده و می توانند تسهیلات را به ریال بازپرداخت کرده و یا بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی پس بدهند، محال است این اجازه را بدهیم.

۴۰۰بار استمهال برای ۲۰۰ طرح ارزی

این مقام مسئول در صندوق توسعه ملی همچنین اشاره ای به استمهال وام‌های ارزی داشت و یادآور شد که در این سال‌ها به دلیل شرایط تحریمی و مشکلاتی که در تامین ارز و تجهیزات وجود داشته است، برخی تسهیلات گیرندگان امکان ورود به موقع تجهیزات و تولید را نداشته‌اند که در همین جریان درخواست استمهال وام داشته‌اند و صندوق نیز با بررسی شرایط موافقت کرده‌ است.

به گفته وی برای ۲۰۰ طرح ارزی حدود ۴۰۰ بار استمهال انجام شده است.

امکان ورود کالا به صندوق توسعه ملی

وی با اشاره به اهمیت تامین منابع صندوق توسعه ملی یادآور شد که در حال حاضر منابع صندوق از درآمد ارزی نفت تامین می‌شود، در حالی که معتقدیم می‌توان حتی کالا را به عنوان بخشی از منابع برای صندوق ثبت کرد تا دیگر نیازی به تبدیل ارز به ریال نباشد.

۴۰۰ بار استمهال برای ۲۰۰ طرح ارزی

این مقام مسئول در صندوق توسعه ملی همچنین اشاره ای به استمهال وام‌های ارزی داشت و یادآور شد که در این سال‌ها به دلیل شرایط تحریمی و مشکلاتی که در تامین ارز و تجهیزات وجود داشته است، برخی تسهیلات گیرندگان امکان ورود به موقع تجهیزات و تولید را نداشته‌اند که در همین جریان درخواست استمهال وام داشته‌اند و صندوق نیز با بررسی شرایط موافقت کرده‌ است.

به گفته وی برای ۲۰۰ طرح ارزی حدود ۴۰۰ بار استمهال انجام شده است.

ما نباید از صندوق پولی به دولت بدهیم

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی به توزیع منابع صندوق توسعه ملی نیز اشاره داشت و گفت که از منابع ارزی صندوق حدو ۴۰ درصد در اختیار بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی قرار داشته است.

وی نقدی هم به جریان برداشت‌های دولت‌ها از منابع صندوق توسعه ملی داشت و با اشاره به اینکه طبق اساسنامه صندق، هیات عامل نباید منابعی در اختیار دولت قرار دهد یادآور شد: ولی طی سال‌های اخیر با توجه شرایطی که وجود داشته، با مجوز یا تصمیم هیات امنای صندوق توسعه ملی و یا مراجع بالادستی منابع در اختیار دولت بوده است.

غضنفری گفت: در بودجه سال آینده پیش بینی‌ها به صورتی است که ۲۰ درصد منابع نفتی سهم صندوق توسعه ملی باید در اختیار دولت قرار بگیرد و فقط ۲۰ درصد دیگر به صندوق می‌رسد. این در حالی است که عملا ۵۰ درصد سهم صندوق توسعه ملی در اختیار دولت خواهد بود و در این رابطه نمی‌توان موضوع را کتمان کرد.

از پرداخت خسارت هواپیمای اوکراینی تا کرونا

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در ادامه با اشاره به این‌که در این سال‌ها منابع به صورت‌های مختلف مانند پرداخت برای خسارت هواپیمای اوکراینی، هزینه‌های کرونا، زلزله و حتی عیدانه مورد استفاده قرار گرفته است، اظهار کرد: اینها هزینه‌های بودجه‌ای است که از دولت برداشته شده و هرچند که با مجوز بوده اما به هر ترتیب مطابقتی با اساسنامه صندوق توسعه ملی ندارد. در حالی که تسویه‌ای در مورد منابع برداشت شده صورت نگرفته و ظاهرا صندوق آخرین محل برای پرداخت طلب‌های دولت‌هاست به طوری که از مجموع مبالغ پرداختی از صندوق طی این سال‌ها فقط دو میلیارد دلار برگشت داده شده است.

به گفته وی صندوق توسعه ملی حتی به مراجع بالا اعلام کرده که آنچه که از صندوق دولت برداشت کرده به عنوان تسهیلات در نظر می‌گیرد و باید به طور کامل تسویه شود.

نمی‌دانم چه‌طور از نسل آینده اجازه گرفته‌اند که پولشان را خرج کنند

اما رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی به اهمیت افزایش منابع صندوق اشاره کرد و گفت: هر ساله باید منابع صندوق توسعه ملی افزایش یابد و خارج از آن انحراف از ماموریت‌هاست. اگر بودجه برای ۸۵ میلیون نفر است، باید توجه داشت که منابع صندوق توسعه ملی برای نسل‌های آینده پیش بینی شده و من نمی‌دانم چه‌طور این اجازه را گرفته‌ایم که آن را خرج بخش‌های مختلف مثل کرونا می‌کنیم. در حالی که مقام معظم رهبری نیز بسیار بر اهمیت حفظ منابع صندوق و افزایش آن تاکید داشته‌اند و ما به پشتوانه نظر ایشان تاکید داریم که نباید از منابع صندوق کسر شده و به سرنوشت حساب ذخیره ارزی دچار شود.

  • 14
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش