دنیای اقتصاد : بورس سال جدید را توفانی آغاز کرد، بهگونهای که شاخص کل این بازار در آخرین روز معاملاتی هفته قبل با بیش از ۳۴هزار واحد رشد، در ارتفاع ۲میلیون و ۷۸هزار واحدی ایستاد. سطحی پرحاشیه که از مرداد ۹۹ تاکنون سهامداران بسیاری را به چالش کشیده است. گرچه بازار سهام فروردین ۱۴۰۱ را نیز پرشتاب شروع کرده بود اما در ادامه راه به دلیل آنچه بارها به آن اشاره شده نهتنها انتظارات را برآورده نکرد حتی نمایشی ضعیف و پراسترس را به هواداران خود تحمیل کرد. حالا و در این نقطه نماگر بورس تهران در جایی قرار گرفته که مجددا توجهها به آن معطوف شده است. آیا بازار سهام در ۱۴۰۲ میتواند پلهای ویرانشده پشت سرش را از نو بسازد؟
با آغاز جریان دادوستدهای بورسی، سهامداران بیشماری در فضای مجازی به این موضوع پرداختند. با وجود آنکه سرمایهگذاران در تعطیلات نوروزی به سر میبردند اما غافل از اتفاقات بازارهای رقیب نیز نبودند. طی هفته گذشته سهامداران با اشاره به فتح مجدد قله دومیلیونواحدی بورس، نگاهی جدی به تحولات بازار ارز هم داشتند. برخی از سهامداران سال جدید را سال بورس نامیدند. به اعتقاد این دسته از فعالان اقتصادی، سالی که با دلار ۵۱۸۵۰تومانی شروع شود تا پایانش را میشود حدس زد. در همین رابطه یک کاربر در توییتر نوشت: «این شروع معنای ویژهای دارد و احتمالا سال سختی در پیش است. امکان عدمتوافق برجامی، کسری بودجه تاریخی دولت و نرخ تورم میتواند سیل نقدینگی را روانه بازار سهام کند». برخی دیگر نیز سرنوشت بورس را منوط به تصمیمات دولت دانستند.
در همین راستا برخی از کارشناسان اقتصادی نسبت به تدابیر احتمالی سیاستگذار در مورد قیمتگذاری برخی کالاها و اثرات آن بر سایر بازارها هشدار دادند. پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی، با توجه به انتشار برخی اخبار در مورد افزایش قیمت حاملها، در توییتر نوشت: «با بنزین شوخی نکنید! بدون رشد اقتصادی و افزایش درآمد سرانه بهبود اوضاع، بازی با کلمه جعلی «یارانه پنهان» بازی با آتش است. منظور افزایش قیمت حاملها بدون تغییر در نگرش به اقتصاد و اولویت بودن آن است. ریسک تحریم و تورم را دولتها ایجاد میکنند نه مردم. دولت از خود شروع کند.» اما مهمترین سوژه داغ روزهای گذشته در جمع سهامداران، مباحث مرتبط با بیاعتمادی دنبالهدار مردم نسبت به بورس بود. اکثر فعالان اقتصادی نیز در این مورد نظر مشترکی داشتند و بر این باور هستند که شایعههایی مانند افزایش نرخ سود بانکی و قیمتگذاری دستوری باعث بیاعتماد کردن سرمایهگذاران و درنهایت سقوط بازار ۹۹ بوده است.
همین امر میتواند در صورت ادامهدار شدن مجددا دخل بورس را بیاورد. این در حالی است که بازار سهام در هفتهها و ماههای آینده پتانسیل این را دارد که نمایش آرتیستی از خود به نمایش بگذارد. یک کاربر با توجه به وضعیت بازارهای رقیب نوشت: «یکی از متغیرهای اثرگذار بر رشد قیمت سهام در بازار سرمایه ایران، هجوم نقدینگی سرگردان است. این وضعیت اوضاع را به نفع بورس تمام میکند، البته اگر سیاستگذار اجازه دهد!» عدهای دیگر نیز با اشاره به دست یافتن شاخص کل به ابرواحد ۲میلیونواحدی نوشتند: «بهتر است برای رسیدن به این سطح بر سر سهامداران منت نگذارید. فقط کافی است نگاهی به قیمت دلار در سال ۹۹ و قیمت کنونی آن بیندازید.»
شاخص بورس امروز ۱۴ فروردین / افت ۱۳ هزار واحدی
شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با افت ۱۳۹۰۰.۳۵ واحدی به ۲,۰۶۴,۸۱۲.۳۱ واحد رسید.
به گزارش ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _دوشنبه چهاردهم فروردین ۱۴۰۲_ با افت ۱۳۹۰۰.۳۵ واحدی، به ۲,۰۶۴,۸۱۲.۳۱ واحد رسید.
از تغییر شاخصهای دیگر بورس میتوان به رشد ۵۴۸.۴۵ و احدی شاخص کل هموزن اشاره کرد.
همچنین حجم معاملات امروز ۵.۹۱۳ میلیارد سهم بود که طی ۵۱۷,۵۲۴ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۴۲,۶۱۸.۰۱۱ میلیارد ریال رسید.
ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۶,۴۴۱,۰۴۴.۹۴۱ میلیارد ریال شد.
نمادهای «نوری»، «فولاد» و «فملی» بیشترین تأثیر منفی را در شاخص کل داشت.
- 13
- 3