پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۹ - ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۱۶۳۹
بورس و سهام

ایستگاه بعد؛ ادامه ریزش یا رشد مجدد؟

بورس,بازارسرمایه
هفته گذشته بازار یک ریزش بی‌سابقه گسترده را تجربه کرد که در تاریخ بازار سرمایه بی‌سابقه بود، به‌طوری که نماگر اصلی تالار شیشه‌ای هفته گذشته حدود ۲۳۷‌هزار واحد، معادل با ۴۲/ ۹‌درصد ریزش کرد، شاخص هم‌وزن نیز ۶۵/ ۱۰‌درصد افت کرد.در این میان بعد از ۸ هفته عملکرد مثبت هفتگی شاخص، نماگر اصلی بازار بورس با عملکرد منفی هفته را به اتمام رساند. همچنین هفته گذشته رکورد نزدیک به سه‌ساله ریزش هفتگی شکسته شد. به‌نظر می‌رسد با خروج حدود ۷هزار و ۸۴۵میلیارد‌تومانی پول حقیقی‌ها از بازار طی هفته گذشته، رکورد خروج پول از هفته اول شهریور ماه سال‌۹۹ شکسته شده‌است.

این اصلاح بزرگ و توفانی را باید اولین رکورد ریزش سنگین بازار سرمایه در یک هفته دانست که براساس نظر کارشناسان می‌تواند در آینده نوید روزهای سبز بهاری باشد، چراکه پس از هر ریزش سنگین باید منتظر رشد مجدد بازار بود. کارشناسان بازار سهام معتقدند، با توجه به اینکه هفته گذشته شاهد شکل‌گیری موج سهمگین فروش در بازار بودیم، با این حال ترس از ریزش ادامه‌دار بازار برخی از معامله‌گران را به شناسایی سود و خروج از بازار تشویق کرده‌است. همچنین درحالی که در میانه هفته گذشته بازار متعادل شده‌بود در آخرین روز کاری مجددا شاهد فشار فروش بودیم. با گذر از این موج ریزشی کوتاه‌مدت احتمالا شاهد دوره نوسانی و اصلاح زمانی هستیم. در این میان مجید عشقی روز پنج‌شنبه در نشست خبری استانداری سمنان گفت: دولت از طریق صندوق توسعه‌ملی و صندوق تثبیت از بازار حمایت کرده‌است. در جلساتی که با مجموعه قوه مجریه برگزار شده‌است، تصمیم‌گیری‌ها بر عدم‌دخالت دولت در بازار بوده‌است. کمتر‌شدن دخالت دولت در بازار می‌تواند اوضاع بازار را بهتر کند. دولت به‌عنوان مشتری بازار سرمایه به انتشار اوراق و فروش سهام اقدام می‌کند؛ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد دخالت دولت در بازار سرمایه به‌‌‌‌‌‌‌‌ کمترین میزان رسیده‌است. بازار باید روی پا خودش بایستد.

بازار سرمایه با اتکا بر همین توان به فعالیت خود ادامه خواهد داد. در این بین مدیرعامل شرکت بورس اوراق‌بهادار تهران در نشست شورای گفت‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی بخش‌خصوصی با دولت در سالن اجتماعات استانداری سمنان گفت: بورس سیاست‌‌‌‌‌‌‌‌زده است، اما مسوولان بورس ناشی از انتخابات دولتی نیستند و هیات‌مدیره بورس رئیس این سازمان را انتخاب می‌کند. وی بیان کرد: بورس بستری است که سرمایه‌‌‌‌‌‌‌‌گذاران سرمایه را در بین خود جابه‌جا می‌کنند و زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌ای برای تامین مالی واحدهای تولیدی است. مدیرعامل شرکت بورس اوراق‌بهادار تهران تصریح کرد: بورس محلی است که سرمایه‌گذار و سرمایه سهامداران را ماندگار می‌کند و در واقع، بورس تامین‌‌‌‌‌‌‌‌کننده ماندگاری اقتصادی است. علی فراقی کارشناس بازار سرمایه در تحلیل وضعیت هفته گذشته بازار بورس گفت: روزهای تلخی را پشت‌سر می‌گذاریم که بازار سرمایه عملا تا به امروز نامساعدترین هفته کاری خود را پشت‌سر گذاشته است. فراقی همچنین افزود: برای هفته آینده شروع با غلبه عرضه در بازار را احتمالا داشته باشیم و پس از آن در محدوده دو‌میلیون و دویست‌هزار واحد شاخص شاهد دومین موج تقاضا بعد از سه‌شنبه هفته گذشته خواهیم بود. ریزش شدید و کم‌سابقه بورس در هفته گذشته به محافل و شبکه‌های اجتماعی هم سرایت کرده‌است، به‌طوری‌که در روزهای گذشته شاهد افزایش انتقادات و موج پیش‌بینی‌ها برای آینده بازار در شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص توییتر هستیم.

در این بین کاربری با نام بورس تهران، نوشت: در این روزها زیاد تکرار می‌شود که شاخص تا ۲۱۰۰ اصلاح می‌کند و بعد صعود ادامه پیدا می‌کند، اما تجربه نشان داده که آنچه را که همه بدانند معمولا در عمل محقق نمی‌شود. همچنین کاربری با نام سمیعی به این نکته اشاره کرد: امروز با پدیده‌ای روبه‌رو هستیم به‌نام اینکه دنبال علت اصلاح می‌گردیم، به‌جای دنبال علت اصلاح بهتره واکنش صحیح رو جست‌وجو کنیم و به خودمان کمک کنیم. بازار سرمایه جای جست‌وجوی اشتباه نیست. بورس جای عملکرد درست در جای مناسب است. کاربری نیز با نام میناچی با اشاره به بحث قرعه‌کشی خودرو و حساب‌های وکالتی برای انجام قرعه‌کشی گفت: از روز یکشنبه و دوشنبه این‌هفته به بعد که تاریخ افتتاح حساب وکالتی به اتمام می‌رسد باید انتظار کاهش شدت ریزش بازار را داشته باشیم. بنابراین با توجه به آغاز دوره سیاه بورس و افزایش شک و تردید نسبت به ادامه روند آن در روزهای آتی به عقیده کارشناسان به‌نظر می‌رسد بهترین توصیه در چنین شرایطی پایبندی به استراتژی‌های شخصی در شناسایی سود یا رعایت حد ضرر‌‌‌‌‌‌‌‌ها است، چراکه به‌نظر می‌رسد این شرایط شک و تردید و هیجانات کوتاه‌مدتی که در حال‌حاضر در میان سهامداران به چشم می‌خورد با آمدن گزارش‌های ماهانه و شرایطبنیادی بهتر شده و شاهد تعدیل p/‎ e بازار پیش از مجامع سالانه و جذابیت مجدد سهام و رشد قیمتی باشیم.

donya-e-eqtesad.com
  • 10
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش