پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۸:۵۴ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۳۰۰۷۷
بورس و سهام

قطع برق با بورس چه می‌کند؟

آغاز قطعی‌های برق, کاهش تقاضا در برخی از سهام
یکی از عوامل تضعیف روند معاملات بورس در ‌‌‌دوسال گذشته که بر محتوای گزارش‌‌‌های ماهانه شرکت‌ها اثر منفی گذاشته، با قطع ادواری برق کارخانه‌‌‌های برخی صنایع بورسی مرتبط است؛ به‌طوری که براساس گزارش عملکرد شرکت‌ها همزمان با افزایش دما و برنامه قطعی برق کارخانه‌ها، صنایع انرژی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بر شامل فولادسازان و معدن‌‌‌کاران تضعیف قابل‌‌‌ملاحظه عملکرد تولید در ‌‌‌ماه‌های گرم را در کارنامه خود به ثبت رسانده و روند منفی بازدهی را تجربه کردند.

بررسی‌های انجام‌شده نیز حاکی از آن است که به دلیل قطع برق کارخانه‌ها نه‌تنها صنایع مرتبط، بلکه طیف وسیعی از تولیدکنندگان گروه‌های دیگر از جمله سیمانی‌ها، لاستیک‌‌‌سازان و خودروسازان متاثر از این اتفاق با وضعیت نابسامانی مواجه شده‌اند. در سال‌جاری نیز با توجه به اینکه برخی کارخانه‌‌‌ها قطعی‌‌‌های گسترده برق را پیش‌روی خود دارند، به نظر می‌رسد گروه‌‌‌های زیادی از صنایع با اختلال فعالیت در ماه‌‌‌های آینده مواجه شوند. در سال گذشته نیز وضعیت عنوان‌شده به دلیل افزایش گرما تا شهریور ادامه یافت و عملکرد شرکت‌های مختلف متاثر از این اتفاق تحت‌تاثیر منفی قرار گرفت و به‌واسطه رکود تقاضا برخی صنایع به‌ویژه فولادی‌ها، سنگ‌‌‌آهنی‌ها و حتی سیمانی‌‌‌ها شاهد انباشت محصولات در انبارها بودند.

هم‌اکنون نیز بازار سهام در آستانه قطعی‌‌‌های ادواری برق قرار دارد؛ با این تفاوت که براساس اعلام شرکت‌ها، صنایع مذکور تدابیر خاصی را برای گذر از این بحران اندیشیده‌اند.با توجه به اینکه پیش‌بینی‌ها از قطعی‌های احتمالی برق حکایت می‌کرد، شرکت‌های مرتبط برخی از تغییرات عمده تولید را به همین دوره موکول یا برای برخی از بخش‌ها ژنراتورهای برق تعبیه کرده‌اند تا در صورت قطع برق به تولید ادامه دهند. برنامه‌ریزی کارخانه‌های مذکور سبب خواهد شد تا مانند سال گذشته شاهد شیب تند روند کاهشی تولید نباشیم. موضوع یادشده به منزله این نیست که شرکت‌ها هیچ تاثیری از قطعی‌‌‌های برق در کارنامه خود نمی‌بینند؛ اما آنچه مسلم است این است که به اندازه سال‌های قبل تحت‌تاثیر این عامل تغییر مسیر نخواهند داد.

در سال گذشته و همزمان با آغاز قطعی‌های برق شاهد کاهش تقاضا در برخی از سهام بودیم؛ اما به نظر می‌رسد رخوت سرمایه‌گذاری در گروه‌های مربوطه تا حدود زیادی در ماه‌های آتی کاهش یابد. به این ترتیب باید گفت اگر در تابستان تغییرات عمده‌ای در وضعیت متغیرهای مهم از جمله نرخ ارز، نرخ بهره و عوامل خارجی مرتبط با سیاست خارجی کشور رخ ندهد، گزارش فروش شرکت‌ها با تهدید جدی مواجه نباشد. به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت متغیرهای اثرگذار بر بازار در افق کوتاه‌‌‌مدت زمینه جدی برای رشد شارپی نماگرهای سهامی وجود ندارد؛ اما پس از پایان خرداد به نظر می‌رسد رفته‌رفته جریان دادوستدهای بورسی سمت و سوی افزایشی خواهد گرفت.

بازار سرمایه در هفته معاملاتی گذشته تا حدود زیادی از وضعیتی رخوت‌‌‌آلود که داشت فاصله گرفت؛ اما همچنان در کانال ۳/ ۲‌‌‌میلیون واحدی سرگردان است. این موضوع نباید موجب هراس سرمایه‌گذاران شود؛ به‌طوری که باید اذعان کرد در روزهای آینده امکان بهبود بیشتر وضعیت نماگرها انتظار می‌رود.

مهدی افنانی/ کارشناس بازارسرمایه

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش