یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۲۳ - ۱۱ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۰۸۳۶
بورس و سهام

حجم و ارزش معاملات بازار سرمایه در سال گذشته چقدر بود؟

بازار سرمایه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
بورس تهران حجم و ارزش معاملات بازار سهام در سال ۹۶ را ارایه کرد که طی آن متوسط روزانه معاملات برابر یک میلیارد انواع اوراق بهادار بوده است.

به گزارش ایلنا از ایبنا و بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی بورس تهران، ارزش کل معاملات بورس در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ از ۶۳۸ هزار میلیارد ریال به ۶۱۰ هزار میلیارد ریال رسید که کاهش ۴ درصدی و حجم معاملات در سال نسبت به سال ۹۵ نیز با رسیدن به ۲۴۳ میلیارد انواع اوراق بهادار افت ۵ درصدی را در تابلوهای آماری به ثبت رسانده است.

 

این گزارش می‌افزاید: متوسط روزانه کل معاملات برابر یک میلیارد انواع اوراق بهادار به ارزش ۲۵۵۰ میلیارد ریال به ازای هر روز در سال گذشته بوده است.

 

متوسط روزانه معاملات

بر اساس آمارهای موجود، متوسط روزانه معاملات در بازار سهام برابر ۹۷۰ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۲۱۰۰ میلیارد ریال در اطلاعات بازار به ثبت رسیده است.

 

همچنین سهم هر بازار از کل معاملات  نشان می‌دهد که بازار سهام در حدود ۸۳ درصد معاملات را در اختیار دارد و بازار اوراق بدهی ۱۴ درصد معاملات و در حدود ۳ درصد معاملات در اختیار سایر بازارها است.

 

ارزش معاملات بازار بدهی  و صندوق ها

در همین حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد: ارزش معاملات بازار بدهی در سال ۹۶ از ۹۳ هزار میلیارد ریال به ۸۳ هزار میلیارد ریال رسید که کاهش ۱۰ درصدی را تجربه کرد.

 

بر اساس این آمار، ارزش معاملات در سال ۹۶ و در بازار صندوق های قابل معامله  از ۷۴۱۰ میلیارد ریال به ۱۸۶۰۰ میلیارد ریال رسید که افزایش ۱۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

ارزش معاملات بازار اختیار فروش تبعی

افزون بر این ارزش معاملات در بازار اختیار فروش تبعی نیز از ۱۹  میلیارد ریال به ۵۳۵ میلیارد ریال رسید که افزایش بیش از ۲۷۶۴ درصدی را ثبت کرده است. همچنین ارزش معاملات در بازار اختیار خرید و فروش به بیش از ۶۰ میلیارد ریال رسید.

 

از سویی دیگر، نسبت گردش معاملات سهام در سال ۹۶ به ۱۴.۴ درصد رسید که رقم این نسبت در سال ۹۵ برابر با ۱۵.۳ درصد بوده است.

 

دفعات معامله

این گزارش می‌افزاید: دفعات معامله برابر با ۱۵.۵  میلیون دفعه بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۳ درصد کاهش را تجربه کرده است.

 

بر مبنای این آمار، خرید و فروش آنلاین در معاملات سال ۹۶ به رقم ۲۶۵ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۸۵ هزار میلیارد ریال بود معادل ۷ درصد کاهش را نشان می‌دهد همچنین تطبیق از نظر حجمی کاهش ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

بر اساس این آمار، در سال ۹۶ ارزش اسمی بازار سهام از ۱۳۸ هزار میلیاردتومان به ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رسید که رشد ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

نسبت ارزش بازار به ارزش اسمی

در همین حال نسبت ارزش بازار به ارزش اسمی برابر با ۲.۶ شده و ارزش بازار بدهی با ۲۹ اوراق مختلف مشارکت، صکوک و گواهی سپرده، بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صندوق های قابل معامله با ۱۱ صندوق، بیش از ۹ هزار میلیارد ریال رسید.

 

تعداد کدهای معاملاتی

در سالی که گذشت بیش از ۱۷۵ هزار کد ایجاد شد که نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ که ۱۲۵ هزار کد بود افزایش ۴۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

کدهای معاملاتی سرمایه گذاران خارجی

جزییات دیگر این گزارش آماری جامع مشخص می‌کند، تعداد کدهای معاملاتی سرمایه گذاران خارجی در سال ۹۶ برابر با ۱۸۰ کد بود که نسبت به سال ۹۵ که صدور آن ۲۶۰ کد بود ۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 

همچنین در سال ۹۶ تعداد کل کدهای معاملاتی سرمایه گذاران خارجی از ۱۴۰۰ کد عبور کرد و ۱۰۲۰ کد در بازار سرمایه فعال است. از سویی دیگر، تعداد اشخاص خارجی مالک اوراق بهادار در حدود ۷۰۰ کد می باشد که نسبت به ابتدای سال ۹۶، افزایش ۱۶ درصدی را نشان می‌دهد.

 

معاملات سرمایه گذاران خارجی

 بر اساس این گزارش، خرید و فروش سرمایه‌گذاران خارجی  برابر با ۸ درصد افزایش از نظر ارزش و ۲۹ درصد افزایش از نظر حجم را نشان می دهد و سرمایه گذاران خارجی نسبت به سال قبل در صنایع متنوع تری حضور یافته اند و ارزش پرتفوی سرمایه گذاران خارجی در سال ۹۶ بیش از ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

 

تاریخچه صدور کد سهامدار خارجی

گفتنی است، بر مبنای اطلاعات موجود، نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران در آبان ماه سال ۷۳ توسط یک شرکت آلمانی دریافت شد.

 

هم اکنون سرمایه‌گذارانی از۴۳ کشور شامل آمریکا، انگلیس، اسپانیا، روسیه، آلمان، سوییس، سوئد، لهستان، استرالیا، ازبکستان، جمهوری آذربایجان، چین، هلند، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، ژاپن، قبرس، ایتالیا، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، لهستان، کانادا، جزایر کیمن، هنگ کنگ، قطر، عراق، پاکستان، سوریه، لوکزامبورگ، کویت، نیوزیلند، مالزی، کره جنوبی، گرجستان، ارمنستان، جزایر ویرجین، نیجریه و افغانستان فعال هستند.

 

بر اساس این گزارش، در این فهرست نام ۳۴ سرمایه گذار ایرانی مقیم خارج از کشور نیز دیده می شود.

 

تعداد شرکت ها

 بر اساس این گزارش، بر این در سال گذشته، ۷ شرکت عرضه اولیه شدند که ارزش بازار این شرکت ها بیش از ۵۷ هزار میلیارد ریال بود و بر این اساس تعداد شرکت های عرضه شده و حاضر در بازار برابر با ۳۲۶ شرکت شد و در عین حال در این مدت ۶ شرکت از فهرست نرخ ها خارج شدند.

 

بازار اوراق بدهی

این گزارش می‌افزاید: در بازار اوراق بدهی ۸ ورقه درج و معامله شد و ۲ صندوق «کمند و فیروزه آسیا به ارزش اسمی ۱۵۰۰ میلیارد ریال» پذیرش و معامله شدند. همچنین کل تامین مالی انجام شده در سال ۱۳۹۶ از روش های «عرضه اولیه، اوراق تبعی، اوراق بدهی، صندوق های قابل معامله و افزایش سرمایه ها» بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال بوده است.

 

وضعیت شاخص ها

بنا بر این گزارش، وضعیت شاخص‌های بورس در سال گذشته نشان می‌دهد شاخص کل در ابتدای سال ۹۶ به میزان ۷۷.۲۳۰ واحد بود که به بیش از ۹۵.۵۰۰ واحد در پایان سال گذشته رسید که بیانگر ۲۴ درصد افزایش است.  شاخص قیمت نیز در ابتدای سال ۲۶.۸۲۹ واحد بود که به بیش از ۳۰.۴۰۰ واحد رسید که ۱۳ درصد رشد را به ثبت رسانده است.

 

نسبت قیمت به درآمد

همچنین نسبت قیمت به درآمد به ۶.۸ مرتبه رسید، این نسبت در ابتدای سال ۹۶ برابر ۶.۹ مرتبه بوده است. از سویی دیگر، پیش بینی سود و زیان خالص شرکت ها به رقم ۵۱۱ هزار میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به رقم ۴۱۲ هزار میلیارد ریال ابتدای سال ۹۶، افزایش ۲۴ درصدی را نشان می‌دهد.

 

همچنین در سال ۹۶ درآمد واقعی شرکت ها به رقم ۳۹۴ هزار میلیارد ریال رسید و ۲۷۰ هزار میلیارد ریال تقسیم شد. در مدت مشابه سال ۹۵ از ۳۰۶ هزار میلیارد ریال درآمد واقعی، ۲۵۵ هزار میلیارد ریال تقسیم شده بود. که درآمد واقعی ۲۸ درصد افزایش و سود نقدی ۶ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.

 

ترکیب معاملات

این گزارش می‌افزاید: ترکیب معاملات به تفکیک حقیقی و حقوقی نشان می دهد اشخاص حقیقی در سال ۹۶ به میزان ۴۸.۸ درصد خرید ها و در مقابل نیز ۴۹.۲ درصد فروش ها را پوشش داده اند ودر خالص جابجایی ها در حدود ۲۰۰۰ میلیارد ریال از حقیقی به سمت حقوقی بوده است.

 

افزایش سرمایه ها

افزون بر این، افزایش سرمایه ها در سال ۹۶ برابر ۱۰۸ هزار میلیارد ریال بود که ۲۰ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته و ذخایر و ۸۹ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی بوده که رقم کل افزایش سرمایه نسبت به سال ۹۵ به میزان  ۳۵ درصد کاهش نشان می دهد و کل افزایش سرمایه ۱۶۷ هزار میلیارد ریال بود به طوری که ۶۸ هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته  و ۹۹ هزار میلیارد ریال از محل مطالبات و آورده نقدی را شامل می‌شود.

 

تعداد کارگزاری های فعال

بر اساس آمارهای موجود، تعداد ۱۰۵ شرکت کارگزاری در بورس فعال هستند که از این تعداد  ۱۰۲ شرکت خدمات آنلاین را ارایه می کنند و آخرین تعداد ایستگاه های معاملاتی ۱۸۳۸ مورد است. تعداد تالارهای اختصاصی ۱۰۷ مورد در تهران و ۱۵۷ مورد در مناطق و در مجموع ۲۶۴ تالار اختصاصی و تعداد بازرسی از دفاتر مرکزی و شعب شهرستان بیش از ۵۰۰ بازدید بوده است.

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش