یکشنبه ۰۹ دی ۱۴۰۳
۱۰:۰۸ - ۰۷ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۱۷۰۰
بورس و سهام

چرا شاخص بورس می‌ریزد؟

بورس,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهام برخی شرکت‌های بورسی به محدوده جذاب قیمت برای خرید نزدیک شده است، گفت: کاهش شدید شاخص بورس موقتی بوده و به زودی شاهد برگشت شاخص بورس خواهیم بود.

به گزارش ایرنا، بورس این روزها، حال خوبی ندارد و ثبت کاهش چهار هزار یا پنج هزار واحدی برای معاملات روزانه، نگرانی‌هایی را بین فعالان بازار سرمایه ایجاد کرده است. همزمانی افت بهای ارز در داخل و کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی به این نگرانی‌ها دامن زده است‌ به‌طوری که فشار فروش زیادی در میان برخی صنایع بورسی وجود داشته است که البته این کاهش در میان شرکت‌های مرتبط با ارز مانند پالایشی، پتروشیمی، معدن و فلزات بیشتر است. بازار بورس ایران با نرخ ارز و بهای نفت ارتباط مستقیم دارد‌ به‌طوری که رشد قیمت ارز و نفت در بازارهای جهانی شرکت‌های مرتبط با آن‌ها را که سهم زیادی از بازار سرمایه کشورمان دارند تحت تاثیر قرار داده و شاخص بورس را افزایش می‌دهد.

 

به گزارش ایرنا، روند کاهشی بهای ارز و همچنین افت شدید قیمت نفت در روزهای اخیر باعث ایجاد تردید در تداوم سودآوری شرکت‌های ارزمحور بازار سرمایه مانند شرکت‌های پالایشی، پتروشیمی، معدنی و فلزی شده است.شاخص بورس روز (دوشنبه) تحت‌تاثیر فشار شدید فروش، با افت چهار هزار و ۷۸۹ پله‌ای به رقم ۱۶۶ هزار و ۴۶۳ واحدی سقوط کرد که سهم عمده در این افت به سهام شرکت‌های ارز محور تعلق داشته است.

 

عوامل تاثیرگذار در افت شاخص بورس

ایمان مقدسیان، کارشناس بازار سرمایه درباره وضعیت بازار سرمایه و عوامل تاثیرگذار در افت شاخص بورس‌ گفت: از مهم‌ترین عوامل رشد بورس در ماه‌های گذشته رشد بهای ارز بوده است. ارز به عنوان محرک قدرتمند برای بورس به شمار می‌رود که رشد آن همواره بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 

وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که مبنای محاسبه نرخ ارز برای شرکت‌های بورسی، نرخ اعلام شده در سامانه نیما است اما برخی از اهالی بازار سرمایه به اشتباه نرخ ارز در بازار آزاد را ملاک قرار می‌دهد.

 

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در هفته‌های اخیر با کاهش نرخ ارز در بازار و نزدیک شدن آن به نرخ سامانه نیما، نگرانی‌هایی در میان فعالان بازار سرمایه شکل گرفت که ناشی از تحلیل اشتباه در محاسبه مبنای ارز بوده است.

 

مقدسیان تصریح کرد: نرخ ارز در بازار آزاد ارتباطی به درآمد شرکت‌های بورسی ندارد، زیرا آن‌ها باید درآمد ارزی خود را در سامانه نیما به فروش می‌رساندند.

 

وی گفت: عامل دیگری که در افت شاخص بورس سهم داشته کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی در روزهای اخیر بوده است.

 

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه قیمت سهام و بهای نفت، همواره همبستگی داشته‌اند، افزود: افت شدید قیمت نفت به محدوده بشکه‌ای‌۶۰ دلار برای سرمایه‌گذاران غیر قابل پیش‌بینی بود و آن‌ها انتظار این حجم از افت قیمت را نداشتند.

 

مقدسیان ادامه داد: عامل موثر دیگر در کاهش شاخص بورس، ابهام در میزان فروش و درآمدزایی شرکت‌ها پس از تحریم‌ها بوده به‌طوری که اکنون این سوال ایجاد شده است که آیا این شرکت‌ها موفق به فروش محصولات خود به میزان پیش‌بینی شده خواهند شد؟

 

وی خاطرنشان کرد: این نگرانی از یک سو مربوط به افزایش هزینه‌های مربوط به حمل و نقل و حق بیمه بوده و از سوی دیگر ناشی از ناتوانی در فروش و صادرات محصولات شرکت‌ها است.

 

این کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش قیمت نفت از یک سو بر کل اقتصاد کشور تاثیر می‌‌گذارد و از سوی دیگر می‌تواند به‌طور ویژه شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت مانند پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

مقدسیان با بیان اینکه به‌نظر می‌رسد این کاهش قیمت‌ها موقتی بوده و به زودی شاهد برگشت شاخص بورس خواهیم بود، گفت: بسیاری از شرکت‌ها در محدوده جذاب قیمتی قرار دارند که نشان می‌دهد افت شاخص پایدار نخواهد بود.

 

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: همچنین برخی شرکت‌ها نیز در روزهای اخیر گزارش‌‌های خوبی درباره عملکرد ماهانه خود ارائه کردند که باعث افزایش خوش‌بینی نسبت به بهبود بازار شده است.

 

وی درباره چشم‌انداز بازار سرمایه و انتشار گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌ها نیز گفت: شرکت‌‌های بزرگ بر مبنای گزارش ماهانه و فصلی حرکت می‌کنند که بخش عمده آن‌ها از نوسانات نرخ ارز تاثیر می‌گیرند، اما بقیه شرکت‌ها، تاثیر چندانی از نوسان نرخ ارز نمی‌پذیرند.

 

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بسیاری از شرکت‌ها محصول خود را در داخل به فروش می‌رسانند اما مبنای ارزش‌گذاری آن‌ها بر اساس نرخ ارز است‌ بنابراین این تحریم بر آن‌ها تاثیر منفی ندارد.

 

وی اضافه کرد: اگرچه شماری از کارشناسان منتظر انتشار گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌ها هستند، اما به نظر می‌رسد برخی شرکت‌ها اکنون به نقطه جذاب خرید رسیده‌اند و نیازی به منتظر ماندن برای گزارش‌های جدید وجود ندارد.

 

مقدسیان درباره بازدهی بورس نسبت به بازارهای موازی مانند ارز و طلا نیز گفت: در ماه‌‌های گذشته بازدهی بورس نسبت به بازارهای موازی رقیب کمتر بوده، بنابراین می‌توان انتظار داشت که روند بازدهی شرکت‌های بورسی تداوم داشته و بهبود بیابد.

 

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: بورس هنوز نسبت به بازارهای موازی از ظرفیت رشد بیشتری برخوردار است و هنوز فرصت برای کسب بازدهی بالاتر وجود دارد.

 

 

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش