چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۱۱ - ۲۳ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۴۸۱
بورس و سهام

بررسی مشکلات سهامداران بازار سرمایه در جلسه کمیسیون اصل ۹۰

جزئیات اختصاص یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به خرید سهام حقیقی ها در بورس

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام
حسن قالیباف اصل در مورد جزئیات اختصاص یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به خرید سهام حقیقی ها در بورس توضیحاتی داد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار جزئیات انتقال یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار سرمایه را تشریح کرد.

به گزارش مهر، حسن قالیباف اصل در نشست هم اندیشی ایمیدرو و شرکتهای معدنی با سازمان بورس و اوراق بهادار در جمع خبرنگاران درباره انتقال یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار سرمایه گفت: برآورد ما این است که سرمایه از بازار بیرون نرفته است. بعضی، سهام را به اوراق صندوق های با درآمد ثابت تبدیل کرده اند. ممکن است قاعدتاً بار دیگر این سرمایه به بازار سهام برگردد. چون بازار سرمایه صرفاً خرید و فروش سهام نیست. در بازار سرمایه هم سهام خرید و فروش می شود و هم اوراق بهادار.

او ادامه داد: موضوع صندوق ثبات بازار سرمایه و انتقال یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به این بازار قانون مصوب سال ۹۴ مجلس است که ذیل قانون بهبود فضای کسب و کار به تصویب رسیده است. ولی با مصوبه شورای عالی بورس موضوع پیگیری اجرای آن در دستور کار قرار گرفت.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار یادآور شد: امروز نامه درخواست اختصاص یک درصد منابع صندوق توسعه ملی به صندوق ثبات بازار را به صندوق توسعه ملی ارائه دادیم. صندوق ثبات بازار موضوع بازارگردانی سهام را در دستور کار دارد.

به گفته قالیبال اصل، صندوق ثبات بازار سرمایه آیین نامه اجرایی و دستورالعمل مخصوص بخود دارد و هیئت امنای آن بر اساس این دستورالعمل اقدام به بازارگردانی خواهد کرد.

او در مورد مبلغ یک درصد صندوق توسعه ملی اظهار‌کرد: با توجه به اینکه ما از منابع این صندوق مطلع نیستیم لذا از رقم یک درصد این صندوق نیز اطلاعی نداریم. ضمن این که مصوبه شورای عالی بورس برای انتقال این مبلغ کفایت کرده و نیازی به تصویب درخواست سازمان بورس در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا ندارد.

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,بورس و سهام

دبیر شورای عالی بورس در پاسخ به این پرسش که آیا از زمان موافقت صندوق توسعه ملی با اختصاص منابع به صندوق ثبات بازار سرمایه مطلع هستید یا خیر اظهار‌کرد: ما فعلاً نامه درخواست را اعلام کرده ایم و هنوز صندوق توسعه به سازمان بورس نداده است. منابع این صندوق میتوانند به بازارگردانی سهام کمک کرده و اثر مثبتی در کاهش صف فروش خواهد داشت.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به جلسه امروز خود با سازمان ایمیدرو اشاره کرد و گفت: قرار شد ۳۰ هزار میلیارد تومان شرکتهای فلزی و معدنی به بازارگردانی اختصاص دهند. این اقدام از سوی شرکت هایی که ۲۳ درصد ارزش بازار را بخود اختصاص داده اند میتواند نقش مثبتی در بهبود بازار داشته باشد.

قالیباف اصل تأکید کرد: راه اندازی صندوق های بازارگردان از سوی شرکت هاي بورسی اجباری شده و شورای عالی بورس، سازمان بورس را مکلف به اجرای این مصوبه کرده است. ضمن این که از این پس شرکتهای تازه وارد بورس حتماً باید صندوق بازارگردان هم همراه خود داشته باشند.

او در مورد افت اخیر بازار سرمایه اظهار‌کرد: این کاهش ارزش سهام اتفاقی نیست که تازه و منحصر به فرد باشد. ما در سالهای قبل هم، چنین کاهش ارزش سهام را تجربه کرده بودیم؛ به بازار سرمایه باید نگاه بلندمدت داشت. هر کس که وارد این بازار می شود باید با صبر و حوصله در آن فعالیت کند. بعضی فکر می کنند باید تابلو دائماً مثبت باشد در حالیکه بازار همیشه نوسان دارد ولی کسی که به آن نگاه بلندمدت داشته باشد میتواند بازده مناسب از بازار دریافت کند.

***

مشکلات سهامداران بازار سرمایه در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ بررسی شد

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تاکید کرد: در جلسه عصر امروز مشکلات سهامداران بازار سرمایه در خصوص کاهش ارزش سهام و سهامداران خرد با حضور اعضای کمیسیون اصل ۹۰ و قالیباف اصل بررسی شد.

به گزارش مهر، علی خضریان با اشاره نشست امروز عصر (یکشنبه ۲۳ شهریورماه) کمیسیون اصل ۹۰ گفت: در این جلسه مشکلات سهامداران بازار سرمایه در خصوص کاهش ارزش سهام و سهامداران خرد با حضور اعضای کمیسیون اصل ۹۰، قالیباف اصل رئیس سازمان بورس اوراق بهادار، معاونان سازمان بورس، کارشناسان حقیقی و حقوقی و تعدادی از صاحب نظران و اساتید دانشگاه بررسی شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ اشاره کرد بازار سرمایه در ماه جاری به دلیل کاهش ارزش سهام، دچار بحران شد و شاهد کوچ سرمایه در سطح وسیع از این بازار بودیم و ادامه این وضعیت ممکن است بازارهای واسطه گری و دلالی تحت تاثیر قرار دهد و رشد تورم را به دنبال داشته باشد.

وی اظهار داشت: با توجه به وظایفی که بر عهده سازمان بورس است، بسته ای از سوالات که در کمیته اقتصادی کمیسیون اصل ۹۰ تهیه شده بود، مطرح و ارائه شد و مقرر شد این سوالات ظرف یک هفته توسط رئیس سازمان بورس به کمیسیون اصل ۹۰ پاسخ داده شود تا بررسی های بعدی صورت گیرد.

این نماینده مجلس بیان کرد: ضمن اینکه قرار شد سایر اعضای کمیسیون اصل ۹۰ در صورتی که سوالاتی به صورت مشخص در خصوص طرز کار، رفتار و عملکرد سازمان بورس در برهه و به خصوص اتفاقات اخیر دارند به کمیسیون اصل ۹۰ به صورت مکتوب ارائه کنند تا در بسته تکمیلی کمیته اقتصادی کمیسیون قرار گیرد، از فضای رسانه حسن استفاده را می کنم تا اعلام کنم هر کدام از نمایندگان مجلس و متخصصین حوزه بورس و سرمایه سوال و دیدگاهی دارند که طرح آن می تواند به بررسی بهتر این پرونده کمک کننده باشد، ظرف دو روز آینده ارسال کنند، چرا که این پرونده موضوع ملی بوده و کل جامعه را درگیر کرده است.

خضریان با بیان اینکه در این نشست کارشناسان حقیقی و حقوقی از جمله مرکز پژوهش های مجلس دیدگاه های خود را مطرح و ارائه کردند، گفت: همچنین در این جلسه تاکید شده هدف اقدامات دولت و سازمان بورس باید ایجاد ثبات در بازار سرمایه باشد، بنابراین تاکید شد از اقداماتی که مجدداً موجب رشد حبابی بازار می شود اجتناب کنند، این اقدامات شامل اجتناب از برداشت از صندوق توسعه ملی و تعلیق ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید، می شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس افزود: از سوی دیگر باید اقداماتی انجام شود که موجب اطمینان در سهامدار خرد شود، در این جلسه راه کارهای کمکی برای فروش سهام به سهامداران خرد مطرح شد تا به جای کسانی که چند صد میلیون تومان سهام خود را می فروشند، سهامداران خرد از این فرصت استفاده کنند، این راه کار تحت عنوان حذف "سرخطی زدن" مطرح شد.

این نماینده مجلس بیان کرد: پیشنهادی در ارتباط با بیمه سبد سرمایه گذاری ارائه و قرار شد دراین خصوص بحث های تکمیلی صورت بگیرد، در این راه کار قواعدی برای سهامدار خرد در نظر گرفته می شود تا ریسک سبد خود را کاهش دهد و در عین حال از بیمه سبد خود بهره ببرد و در صورت افت ارزش سهام خود، بتواند اصل سرمایه خود را حفظ کند.

خضریان در ادامه توضیح داد: همچنین برای عمق بخشی به بازار سرمایه پیشنهاد داده شد تا پروژه های عمرانی و اقتصادی که از بازدهی خوبی برخوردار هستند از جمله سهام شرکت های پتروشیمی در قالب صندوق پروژه در بین سهامداران در بازار سرمایه عرضه شود تا هم نقدینگی بازار را جذب کند و هم عمق بخشی در بازار صورت بگیرد.

وی بیان کرد: در مورد دلایل رشد بازار طی سال جاری بحث هایی صورت گرفت که از این موارد کسری بودجه در سال جاری و افزایش تورم انتظاری در ذهن فعالان بازارهای مالی بود، دلیل دیگر جبران کسری بودجه دولتی از مسیر واگذاری سهام در قالب صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس(ETF) بود. از دیگر دلایل افزایش نرخ ارز و همچنین و کاهش نرخ سود بانکی، حمایت های صریح بالاترین مقامات اجرایی و سیاسی کشور از بازار سهام بود. البته در جمع بندی مورد تاکید قرار گرفت که مسئولین نباید در موضوع بازار سرمایه که تخصصی است، صحبت های غیرتخصصی کنند، این نوع صحبت کردن انتظار بازار را بالا می برد.

نماینده مردم تهران درمجلس گفت: افزایش نقدینگی در اقتصاد و مزیت های معامله گری در بازار سهام به عنوان یکی دیگر از دلایل رشد بازار در سال جدید مطرح شد و همچنین از دلایل ریزش بازار در مرداد و شهریور ماه سال جاری بحث شد که یکی از این دلایل ایجاد بی اعتمادی توسط دولت، اختلاف وزارتخانه اقتصاد و وزارت نفت در نوع واگذاری سهام پالایشگاه ها شناسایی شد، برخی عوامل به شدت به سقوط بازار سرمایه دامن زد که مهمترین آنکه در جلسه به آن اشاره شد، مطرح شدن طرح گشایش اقتصادی یا همان انتشار اوراق نفتی توسط ریاست جمهوری و ایجاد انتظار عدم نیاز دولت به تامین مالی از طریق واگذاری سهام خرد در بازار سرمایه و انتظار عدم حمایت دولت از بازار سرمایه در میان فعالان مختلف بازار بوده است.

وی ادامه داد: عدم مدیریت در عرضه سهام توسط شخصیت های حقوقی فعال در بازار سرمایه، به عبارتی افزایش عرضه سهام توسط شخصیت های حقوقی سهام از جمله دلایل ریزش بازار سرمایه بوده است. کم اعتمادی فعالان حقوقی در بازار سرمایه نسبت به وعده های مسئولان دولتی، که منجر به کاهش تقاضای سهام و افزایش عرضه سهام شده است، یکی دیگر از دلایلی که زمینه سقوط بازار سرمایه شد. افزایش سریع شناوری سهام عدالت مشمولان مستقیم در بازار سهام، افزایش عرضه سهام در بازار یکی دیگر از دلایل بود. رشد شدید قیمت های سهام طی ماه های گذشته و ذخیره سود کسر شده توسط فعالان بازار که افزایش ارزش سهام در بازار را فراهم کرده است نیز از دیگر موارد اشاره شده بود.

خضریان همچنین اظهار داشت: درباره چند راه کار در جلسه صحبت شد، از جمله تصریح در افشا با اهمیت مثبت شرکت های سرمایه پذیر، فروش مابقی سهام عدالت مشمولان مستقیم به صورت بلوک، تسهیل اجرایی یا مقرراتی به خصوص افزایش سهام خزانه توسط شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه، کنترل فروش و محدودیت شدید در عرضه سهام توسط نهادهای حقوقی بزرگ شرکت های مادر مثل تامین اجتماعی، ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان، صندوق بازنشستگی، سازمان خصوصی سازی و غیره و الزام آنها به بازارگردانی سهام شرکت های زیر مجموعه مطرح شد. دستور بازارگردانی مورد تایید مسئولان سازمان بورس قرار گرفت و مقرر شد به عنوان یک راهکار روی آن بیشتر کار شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ تاکید کرد که همچنان موضوع بورس در کمیسیون اصل ۹۰ در جریان است و امیدواریم با ظرفیت نظارتی مجلس و بررسی طرز کار سازمان بورس و عملکرد آنها طی یکسال گذشته و سیاست گذاری کلان آنها کمک کرد سرمایه مالی مردم که چند وقت اخیر متضرر شدند حفظ شود و زمینه امنیت سرمایه در بازار سرمایه را فراهم کند.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش