به گزارش ایلنا، شاخص کل بورس تهران در ادامه روند کاهشی خود با افت بیش از ۲۰ هزار واحدی تا ساعت ۹ و نیم صبح، به عقب نشینی در کانال ۱.۱ میلیون واحدی ادامه داد.
شاخص هم وزن نیز ریزش بیش از ۳ هزار واحدی دارد.
نمادهای فولاد، شستا، فملی، فارس، شپنا، خودرو و شتران بیشترین تاثیر منفی را در این روند دارد.
شاخص فرابورس نیز افت بیش از ۱۲۰ واحدی دارد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خبر داد:هشت مصوبه مهم هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار
در جلسه امروز، جمعه هفدهم بهمن ماه ۹۹، هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور روان سازی و تعدیل معاملات در بازار سرمایه، هشت بند را به تصویب رساند.
به گزارش ایلنا از بازار سرمایه، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به تشریح مصوبات امروز هیات مدیره سازمان پرداخت و گفت: در گام نخست و به منظور حمایت از بازار سرمایه و تقویت طرف تقاضا، به صندوق توسعه بازار سرمایه اجازه داده شد تا سقف سه هزار میلیارد تومان نسبت به تأمین مالی از طریق انتشار اوراق اختیار فروش تبعی سهام اقدام کند.
دکتر محمدعلی دهقان دهنوی، به مصوبه دوم اشاره کرد و ابراز داشت: همچنین مقرر شد تا ضریب تعدیل سهام و حق تقدم آن در معاملات اعتباری از ۴۵ درصد به ۶۰ درصد افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه مطابق بند سوم، مقرر شد دستورالعمل اجرایی خرید، نگهداری و عرضه سهام خزانه با دید تسهیل برای خرید و نگهداری توسط ناشران مورد بازنگری قرار گیرد، اعلام کرد: همچنین در خصوص امکان خرید واحدهای صندوق های اختصاصی بازارگردانی برای عموم مردم مدل سازی و طراحی فرایند و ابزار لازم صورت می گیرد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با بانک ها و تمهید مقدمات لازم در شرکت سپرده گذاری مرکزی، تصریح کرد: با تصویب هیات مدیره سازمان بورس، مقرر شد؛ اعطای کارت اعتباری به دارندگان سهام عدالت توسط بانک ها طی هفته پیش رو عملیاتی شود. همچنین مذاکره لازم برای تعمیم این خدمات به سایر سهامداران به ویژه سهامداران خرد نیز در دستور کار قرار گیرد.
وی به مصوبه ششم اشاره کرد و گفت: مقرر شد بازنگری دستورالعمل سهام ترجیحی به نحوی انجام شود که امکان اعطای سهام ترجیحی علاوه برکارکنان مستقیم شرکتها به کارکنان شرکت های زیرمجموعه یا مادر یا همگروه مالی نیز میسر باشد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه به منظورارتقای شفافیت و به روز بودن اطلاعات، تجدید ارزیابی دارایی های شرکتها باید تسریع و تسهیل شود، خاطرنشان کرد: همچنین در این جلسه موارد مهم دیگری در راستای ایجاد آرامش در بازار، مشارکت و مسئولیت پذیری ارکان بیرونی و درونی بازار، ارتقای سطح حمایت دولت از بازار و ایفای تعهدات باقیمانده صندوق توسعه ملی به بحث گذاشته شد و پیشنهادهای مهمی تدوین شد که در جلسه شورای عالی بورس روز شنبه (هجدهم بهمن ماه) مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
پوریحسینی در بورس هم متخلف است/ مستندات را به قوه قضائیه میدهیم
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی جزئیات تخلف بورسی پوریحسینی رئیس سابق سازمان خصوصیسازی را تشریح کرد.
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در گفتگو با مهر با اشاره به حکم محکومیت پوریحسینی رئیس سابق سازمان خصوصیسازی، از شکایت جدیدی علیه وی خبر داد و گفت: در مورد سهام عدالت، ابهاماتی وجود دارد که همزمان با مدیریت پوریحسینی در سازمان خصوصیسازی اتفاق افتاده و این ابهامات منجر به تخلف ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی شده است.
قاضیزاده هاشمی در تشریح اولین تخلف گفت: اولین تخلف این است که همه واجدین شرایط، سهام عدالت دریافت نکردهاند.
وی در تشریح دومین تخلف اظهار داشت: بنا بود شرکتهایی که در ردیف خصوصیسازی قرار داشتند، بخشی از سهامشان را به پشتوانه سهام عدالت عرضه کنند اما این اقدام از سوی سازمان خصوصیسازی انجام نشد و به همین دلیل منابع کافی برای پرداخت به سهامداران تأمین نشده است.
نایب رئیس اول مجلس ادامه داد: سازمان خصوصیسازی برای جبران این مابهالتفاوت از اصل سهام زمانی که ارزش آن چند برابر شده بود، به جای پول سهام برداشت؛ آن هم به قیمت ارزش اولیه و از این تخلف، پول زیادی به جیب زد.
قاضیزاده هاشمی تأکید کرد: بسیاری از سبدهای پالایشگاهی که امروز در بازار بورس ارائه میشود، پشتوانه سهام عدالت بود که با تخلف به سازمان خصوصیسازی عرضه نشد؛ همه این تخلفات در دوران آقای پوریحسینی اتفاق افتاده و در حال جمعآوری این مستندات برای ارائه به قوه قضائیه جهت احیای حقوق سهامداران سهام عدالت هستیم.
وی گفت: شکایتی از سازمان خصوصیسازی در این خصوص که مربوط به مدیریت آقای پوریحسینی به قوهقضاییه است، ارائه خواهد شد.
- 16
- 2