به گزارش ایسنا، شاخص کل بورس با ۲۲ هزار و ۳۰۲ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۱۹۲ هزار واحد ایستاد. این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن با ۸۵۷ واحد کاهش در رقم ۴۲۰ هزار و ۱۱۲ واحد ایستاد.
معامله گران امروز یک میلیون معامله به ارزش ۱۲۹ هزار و ۲۷۵ میلیارد ریال انجام دادند.
صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، معدنی و صنعتی گل گوهر، سرمایه گذاری تامین اجتماعی و معدنی و صنعتی چادرملو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
شاخص کل فرابورس هم با ۴۰ واحد افزایش به رقم ۱۷ هزار و ۴۵۳ واحد رسید.
معامله گران این بازار ۵۱۷ هزار معامله انجام دادند که ۲۰۵ هزار و ۳۲۵ میلیارد ریال ارزش داشت.
پلیمر آریا ساسول، فولاد هرمزگان جنوب، هلدینگ صنایع معدنی خاور میانه و پتروشیمی زاگرس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پتروشیمی مارون و صنعتی مینو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.
وزیر اقتصاد:دلار ۱۵ هزار تومانی و برگشت به برجام به نفع بورس است
دژپسند در پاسخ به این سوال که آیا تصمیمات اخیر شورای عالی بورس تاثیری بر بازار میگذارد، گفت:امید میرود که اینگونه باشد زیرا تمام تصمیمات اخذ شده در شورای عالی بورس به منظور تقویت بازار سرمایه است.خبرهای خوبی در رابطه با شرایط بازار در راه است.
فرهاد دژپسند در جمع خبرنگاران درباره تعیین دامنه نوسان سهام به منفی دو درصد گفت: این اقدام با مطالعه انجام شد پیشنهاد قبلی مثبت دو درصد بود که رای نیاورد و در جلسه اخیر پشنهاد مثبت شش درصد و منفی دو درصد را شورای عالی تصویب کرد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه صحبتهای رییس جمهور درباره دلار ۱۵ هزار تومانی چه تاثیری بر بازار سرمایه داشت گفت: اتفاقا این صحبتها اقتصادی هستند و آنچه که پالس منفی به بازار میدهد اظهارات سیاسی است و بحث اقتصادی هیچ اشکالی ندارد. سیگنال منفی را بحثهای سیاسی و رقابتی میدهد.
وزیر ا قتصاد با تاکید بر اینکه بورس باید کاملا حرفهای باشد گفت: کسی نباید با زبان سیاسی به بازار سرمایه نگاه کند و اگر بورس حرفهای باشد مانایی و پویایی خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر برشت ایران به برجام و تاثیر آن در بورس گفت: بورس از این موضوع آسیب نمیبیند چراکه صادرات روان میشود و هزینه مبادله کاهش پیدا میکند.
دژپسند افزود: معتقدم هزینه مبادلات پس از برگشت به برجام تا یک پنجم کاهش پیدا میکند و برای مثال اگر الان ۱۶ درصد است این هزینه تا ۳ درصد پایین میآید.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برگشت به برجام باعث میشود وضعیت شرکتهای بورسی بهتر شود، گفت: هم از نظر صادرات و هم نرخ بهرهبرداری فیزیکی وضعیت شرکتهای بورسی بهتر میشود و اگر الان میزان ظرفیت خط تولید ۴۰ میلیون تن است به ۸۰ میلیون تن میرسد.
دژپسند تاکید کرد: اتفاقا این مباحث اقتصادی دانش فعالان بازار را بالا میبرد و این حرفها را بسیار مفید میدانم اما بحثهای سیاسی است که آسیب جدی به بورس می زند.
وی با تاکید براینکه هیچ دینی بر من در این نوسانات بورس و کاهش ارزش داراییهای مردم نیست، گفت: بارها گفتهام که سهامداران و مردم با مطالعه مشاوره و معامله وارد بازار شوند و بحث دقت را در اولویت قرار دهند و تمام پرتفوی خود را در یک جا متمرکز نکنند.
وی ادامه داد: بورس یک سرمایهگذاری میان مدت و بلندمدت است، گفت: از ۲۰ مرداد شاخص پایین آمد و به یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد رسید و پس از آن تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد هم بالا رفت و این نوسانها طبیعی است
- 17
- 6