سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۳ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۱۷۶
بورس و سهام

رشد ناچیز بورس/ منتظر رشد بورس در اسفند ماه نباشید

شاخص کل بورس99/12/17,رشد ناچیز بورس
شاخص کل بورس در نخستین ساعت معاملات و تا زمان تنظیم این خبر با رشد ۹۶۶ واحدی روبه‌رو شد.

شاخص کل بورس امروز در نخستین ساعت معاملات با رشد روبه‌رو شد و تا ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه صبح (یکشنبه، ۱۷ اسفند ) با رشد ۹۶۶ واحدی روبه‌رو و به ۱ میلیون و ۱۷۰ هزار و ۶۹۰ واحد رسید.

درحال‌حاضر ارزش بازار ۴۶ میلیون ۷۸۵ هزار ۸۶۶ میلیارد ریال، ارزش معاملات ۳۳ هزار و ۱۱ میلیارد ریال و حجم معاملات ۳ هزار و ۳۰۵ میلیارد سهم است.

شاخص کل بورس99/12/17,رشد ناچیز بورس

درحال‌حاضر ارزش بازار ۴۶ میلیون ۷۸۵ هزار ۸۶۶ میلیارد ریال، ارزش معاملات ۳۳ هزار و ۱۱ میلیارد ریال و حجم معاملات ۳ هزار و ۳۰۵ میلیارد سهم است.

آب پاکی کارشناس بازار سرمایه بر روی دست سرمایه‌گذاران؛منتظر رشد بورس در اسفند ماه نباشید

به گزارش آفتاب یزد، تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد پرونده بازار سهام همیشه در اسفندماه با حالتی از رکود بسته می‌شود و به دلیل ورود به پایان سال مالی شرکت‌ها و نیاز به نقدینگی بیشتر، تمایل سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام کاهش پیدا می‌کند. لذا آشکار بود که بازار سهام در اسفند ماه روند چندان مطلوبی را در پیش نمی‌گیرد زیرا تاکنون هیچگاه بازار در اسفند ماه با روند صعودی همراه نبوده است و همیشه در مسیر نوسان و افت وخیز قرار داشته است.

شاخص کل بورس99/12/17,رشد ناچیز بورس

به اعتقاد کارشناسان با عبور از ماه اسفند، هر چه به سمت خرداد ماه و برگزاری فصل مجامع نزدیک می‌شویم به واسطه شرکت‌هایی که سودهای خوبی را ایجاد کرده‌اند و احتمال تقسیم سود منطقی از سوی این شرکت‌ها شاهد ورود رونق و بازگشت روند صعودی به معاملات این بازار هستیم.

کما اینکه به طور معمول برای افرادی که دارای نقدینگی هوشمند هستند و به صورت حرفه‌ای فعالیت در بازار سرمایه را دنبال می‌کنند، اسفند ماه فرصت خوبی است که تصمیم به خرید سهام در بازار بگیرند؛ چرا که بازار از فروردین‌ماه مثبت می‌شود و به رونق نسبی در معاملات خود دست پیدا می‌کند.

این دسته از کارشناسان بر این باور هستند که تا پایان اسفند ماه شاهد کاهش نوسان منفی در بازار و پایان افت شاخص بورس خواهیم بود زیرا برخی از مسائل مانند برجام، انتخابات ریاست جمهوری ایران و نرخ ارز در بودجه ۱۴۰۰ باعث تشدید ابهام در بازار شده است.

در این وادی سرمایه‌گذاران می‌توانند در سهامی که دارای چشم‌اندازی روشن است سرمایه‌گذاری کنند و به عنوان خریدار قوی در بورس محسوب شوند تا از شرایط فعلی بازار استفاده و به دلیل ثبات قیمت‌ها در بورس اقدام به خرید سهام در بازار کنند.

تجربه اسفند سال گذشته نیز نشان داد که وجود نوسان در معاملات بازار رخ می‌دهد و بسیاری از سهامداران در اسفند سال گذشته که بازار طبق روال سالهای گذشته منفی بود اقدام به خرید سهام در بازار کردند و امسال در چند ماه نخست سال که بازار در مسیر رشد قرار گرفته بود بازدهی کلانی را به دست آوردند.

به اذعان این دسته از کارشناسان، افرادی که در بازار سهام جزو سرمایه گذاران نبودند و به دنبال فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری هستند می‌توانند سهام شرکتهایی که از عملکرد خوبی برخوردار بودند را خرید کنند، اما در صورتی که اطلاعات چندانی از سرمایه‌گذاری در این بازار ندارند، باید از طریق صندوق سرمایه‌گذاری در بازار اقدام به سرمایه‌گذاری کنند.

در واقع کارشناسان بر این اصل تاکید دارند که بهترین زمان خرید برای سهامداران تازه وارد، خرید در زمان وجود رکود در بازار است، زیرا در آن زمان قیمت سهام بسیار پایین است، اما زمانی که قیمت سهام با افزایش زیاد همراه می‌شود سهامداران باید اقدام به فروش سهام خود در بازار کنند.

البته تجربیات زیادی هم ثابت کرده که سهامداران همیشه در بازار سهام برعکس عمل می‌کنند. در واقع زمانی که بازار راکد است، از ترس ریزش به سرعت تصمیم به فروش سهام می‌گیرند اما در زمان صعود شاخص بورس، اقدام به خرید می‌کنند، در حالی که اجرای چنین سیاستی در بازار اشتباه است و این اقدام همیشه سهامداران را با ضرر و زیان همراه می‌کند.

هومن عمیدی در اشاره به روند معاملات بورس در هفته دوم اسفند ماه می‌گوید: در هفته‌ای که گذشت همچنان شاهد فشار فروش در تمام نمادهای بازار سهام بودیم؛ بنابراین فضای ترس و بی‌اعتمادی بین سهامداران به همراه فشار فروش سنتی در ماه اسفند و انتهای سال باعث قرمزپوشی کلیه نمادها در بازار شد.

وی اظهار می‌دارد: هنوز به درستی معلوم نیست که چه زمانی قرار است بازارگردانها اقدام به جمع‌آوری فشار فروش بازار به شکل منسجم کنند و فضای ترس و بی‌اعتمادی را به جو مثبت تغییر جهت دهند.

عمیدی با بیان اینکه از مهمترین تصمیمات سازمان بورس برای بازگرداندن رشد به معاملات بازار سهام، الزام صندوق‌ها به بالابردن وزن سهام در سبد دارایی‌های این صندوق‌ها بود به ایرنا می‌گوید: این موضوع موجب اعتراض برخی از مدیران این صندوق‌ها شد، تصمیم اتخاذ شده در چند روز اخیر نقطه مقابل اقدامات انجام شده در مرداد ماه بود که کاهش وزن سهام را در آن مقطع زمانی در دستور کار صندوق‌ها قرار داده بودند.

این کارشناس بازار سرمایه یکی از دلایل افت بازار در مرداد ماه را اتخاذ چنین تصمیمی در آن مقطع زمانی می‌داند و می‌افزاید: این اقدام باعث افزایش فشار فروش سهام توسط این صندوق‌ها شد.

وی به دیگر تصمیم سازمان بورس اشاره می‌کند و می‌گوید: از مهمترین تصمیمات اتخاذ شده توسط اعضای شورای عالی بورس ضمانت کسب بازدهی ۲۵ درصدی برای سهامداران خرد است، طبق آن سهام‌داران خردی که در تاریخ ۱۲ اسفند ماه ارزش پرتفوی‌شان کمتر از ۱۰ میلیون تومان است در صورتی که تا اردیبهشت سال آینده یعنی تا حدود دو ماه آینده، هیچ سهمی از پرتفوی خود را نفروشند، در تاریخ مذکور، بازدهی ۲۵ درصدی برای آن‌ها تضمین شده است، در صورتی که این بازدهی به دست نیاید و بازدهی کسب شده کمتر از ۲۵ درصد باشد مابه التفاوت آن به سهامداران پرداخت خواهد شد.

عمیدی خاطرنشان می‌کند: به نظر می‎رسد چنانچه نوع فعالیت بازارگردانها که بارها مورد هشدار قرار گرفته بود تغییر نکند، تغییری در رویه معاملات بازار سرمایه رخ نمی‌دهد و بهتر است سازمان بورس هرچه سریعتر نسبت به تغییر قوانین مربوط به بازارگردانها اقدام کند و باید به دنبال آن، دستورالعملهای مربوطه اصلاح و موارد تصحیح شده به مرحله ابلاغ و اجرا در آید.

این کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: از نکات رایج در بازار سرمایه که در چند وقت اخیر بازار را وارد مدار نزولی کرد، بی‌توجهی سرمایه‌گذاران به گزارش‌های مالی منتشر شده روی کدال و بی‌توجهی به نرخهای جهانی کامودیتی‌ها (مواد پایه و معدنی) و نفت بود.

وی درباره پیش‌ینی روند معاملات بورس، می‌گوید: با توجه به اعلام ممنوعیت معاملات رمز ارزها و بستن مجاری خروج ارز برای چنین معاملاتی می‌توان امیدوار بود که در هفته پیش رو به دلیل وجود مولفه‌های مثبت در بازار سرمایه به همراه ورود نقدینگی موثر صندوقها، مسیر معاملات بورس تغییر و جریان معاملات به سمت رشد شاخص کل و بازار سوق پیدا کند.

عمیدی خاطرنشان می‌کند: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته به نظر می‌رسد در هفته آتی معاملات گروه فلزی، خودرو و بانکی شرایط بهتری را تجربه کنند و نقدینگی آزاد شده صندوق‌ها در سهام این نوع شرکت‌ها وارد شود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار می‌دارد: با توجه به افت طولانی مدت بازار در ماه‌های اخیر در کنار مصوبه‌های جدید سازمان بورس، حرکت شاخص بورس به سمت روند صعودی، دور از ذهن نیست.

> محدودیت شدید نقدینگی و فروکش کردن انتظارات تورمی دوران ترامپ

اما به طور خاص همکاران ما در گروه اقتصادی روزنامه «آفتاب یزد» با «عظیم ثابت»، کارشناس بازار سرمایه و مدیرعامل کارگزاری بانک سپه گفتگویی کردند در مورد چرایی ریزش بازار سهام با وجود انواع تدابیر اتخاذ شده؛ از تغییر رئیس بورس گرفته تا تصمیم در مورد دایره نوسان و تصمیم‌های اخیر.

وی به خبرنگار ما می‌گوید: عوامل متعددی در بازار سرمایه موثر است که بخشی از آن مالی- رفتاری است. به این معنا که درست در زمانی که انتظار رفتار منطقی از بازار دارید احساسی رفتار می‌کند و دلیل آن را هم در این نکته می‌توان جست که همواره جو بازار روی روحیه سرمایه‌گذاران اثرگذار است. کما اینکه در ۵ ماه نخست سال که همه می‌گفتند قیمت‌ها با ارزش ذاتی خود فاصله گرفتند با قضایای رخ داده در آن مقطع، شاخص‌ها تا ۲ میلیون هم افزایش یافت. اگرچه در ادامه به هر دلیل پس از اینکه بازار رو به پایین اصلاح شد که تا حدی هم درست بود؛ هر چقدر توصیه شد که این اصلاحات خوب و طبیعی است مردم نمی‌پذیرند.

وی دو دلیل اصلی‌عدم پذیرش توسط مردم را در محدودیت شدید نقدینگی در بازار و همچنین فروکش کردن انتظارات تورمی دوران دونالد ترامپ که تا مرز تورم ۵۰ درصدی در سال ۱۴۰۰ و همچنین رسیدن دلار به نرخ ۵۰ هزار تومان را دامن زده بود برشمرد و اظهار کرد: کما اینکه سال ۱۴۰۰ سال انتخابات است و انتظار حرکات شارپ را از بازار نمی‌توان داشت.

ثابت با بیان اینکه بازار سرمایه به دلیل شرایط خاص امروز بهترین موقعیت را برای سرمایه‌گذاری جدید دارد می‌افزاید: در واقع باید رسانه‌ها نیز در این وادی از تزریق حس و حال هیجانی کاذب به هر سو پرهیز کنند و هوشیارانه عمل کنند. به گونه‌ای که سرمایه‌گذاران خرد بازار سرمایه هم انتظار نداشته باشند که بازار همیشه انتظارات آن‌ها را برآورده سازد.

به گفته وی باید این باور نزد همه مسئولان به خوبی تبیین شود که سرمایه‌گذاری در بورس میان مدت و حتی بلندمدت است نه کوتاه مدت و در واقع کسانی بازدهی خوبی خواهند گرفت که سرمایه‌گذران با ثبات حضور و سرمایه‌گذاری با رویکرد میان مدت، بازدهی بهتری می‌گیرند.

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش