پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۳۸ - ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۷۶۲
اقتصاد جهانی

به یاد وال استریت!

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان,قالیباف و میرسلیم
هرچند نزدیک شدن به نخستین مناظره زنده نامزدهای انتخاباتی باعث شده بسیاری از فعالیت‌های ستادی و انتخاباتی نامزدها تحت الشعاع آن قرار گیرد اما طبق قرعه‌کشی صورت گرفته شب گذشته نوبت به باقر قالیباف و مصطفی میرسلیم رسید تا بخشی از برنامه‌های خود را به مردم ارائه کنند.

به گزارش ایسنا، محمد باقر قالیباف، فرمانده سابق نیروی انتظامی و شهردار ۱۲ سال گذشته تهران شب گذشته بخش قابل توجهی نخستین گفت وگوی خود با مردم را به مسائل اقتصادی اختصاص داد. وی که پس از شکست در انتخابات های ۱۳۸۴ و ۱۳۹۲، برای بار سوم کاندیدای ریاست جمهوری شده، در حالی بخش عمده ای تمرکز خود را روی مسائل اقتصادی گذاشته که حتی محقق شدن بخشی از برنامه های او نیز می تواند نقطه مقابل تجربه جهانی باشد.

 

شهردار تهران که پیش از این نیز روی ۲.۵ برابر کردن درامدهای اقتصادی و تولید چند میلیونی ظرفیت شغلی تاکید کرده بود، در صحبت های شب گذشته اش نیز بار دیگر بر امکان پذیر بودن تحقق این وعده ها صحه گذاشت.

 

وی گفت که قول پنج میلیون شغل را دادیم و می‌دانیم ریشه فساد و رکود در بیکاری جوانان ماست. جوانانی هستند در حاشیه شهر تهران که مادرانشان در خانه‌های مردم کار می‌کنند تا فرزندان خودشان را به دانشگاه بفرستند ولی آن‌ها بعد از فارغ‌التحصیلی حتی در پول جیبشان هم می‌مانند. دولت من متعهد است در طول دوره خود پنج میلیون شغل ایجاد کند.

 

هرچند این نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیش از این نیز این وعده ها را اعلام کرده بود اما مانند آنچه در شب نخست برای هاشمی طبا و رییسی اتفاق افتاد، در صحبت های قالیباف نیز اشاره ی دقیقی به برنامه های عملیاتی و چگونگی رسیدن به این اهداف کلان نشد، موضوعی که می تواند در دیگر برنامه های تبلیغاتی این نامزد انتخابات مورد تجدید نظر قرار گیرد.

 

شهردار تهران که پیش از این، خود را در قالب چهره های تکنوکرات اقتصادی طبقه بندی می کرد، در انتخابات پیش‌رو، سیاست های اقتصادی خود را به سمت شعارهای عدالت خواهانه سوق داده است. شعارهایی که با توجه به صحبت های وی یادآور جنبش تسخیر وال استریت در سال ۲۰۱۱ میلادی در نیویورک هستند.

 

فعالان آن جنبش به دنبال تغییر شرایط اقتصادی بودند که به گفته‌شان تنها یک درصد از جمعیت از آن بهره می برند و ۹۹ درصد باقی مانده تحت تاثیر آن طعم فقر را چشیده‌اند. حالا قالیباف  نیز در انتخابات ۱۳۹۶، از ۹۶ درصد مردمی صحبت می کند که زیر سلطه اقتصادی چهار درصد قرار گرفته اند.

 

این نامزد اصولگرای انتخابات در صحبت های شب گذشته خود بار دیگر به این درصدها پرداخت و گفت که علت اصلی اختلاف طبقاتی به خاطر این است که چهار درصد اجازه فعالیت به ۹۶ درصد جمعیت کشور ندادند. ما مالیات را از ۹۶ درصد مردم می‌گیریم. حتی از کارمند و حقوق بگیران دولت سر وقت مالیات را می گیریم ولی از چهار درصدی که بیشترین سود را می‌برند هیچ مالیاتی گرفته نمی شود. لازم است نظام‌های بانکی را اصلاح کنیم؛ نظام‌های بانکی که سرمایه‌شان برای ۹۶ درصد ملت است و وام دادنشان به چهار درصد خاص. بانک‌ها باید اصلاح شوند. سیستم مالیاتی ما باید اصلاح شود و هزینه‌های دولتی باید کاهش یابد.

 

اگر سرنوشت جنبش وال استریت تجمع در خیابان و تحصنی بود که با ورود پلیس نیویورک به پایان رسید، این بار قالیباف پیروزی جنبش ۹۶ درصدی خود را در رسیدن به پاستور تصویر کرده است.

 

میرسلیم در مسیر هاشمی‌طبا

مصطفی میرسلیم، کاندیدای حزب موتلفه اسلامی نیز دیگر فردی بود که شب گذشته نخستین گفت وگوی خود با مردم را آغاز کرد.

 

وی که نامزد یکی از قدیمی ترین تشکیلات اصول گرای کشور به حساب می آید، مانند آنچه در صحبت های تبلیغاتی هاشمی طبا مشاهده می شد، به جای ورود به بخش های خرد و برنامه های جزئی، تلاش کرد انتقادهای خود را به آنچه در عرصه کلان اتفاق افتاده مختص کند.

 

میرسلیم از لزوم محرومیت زدایی و برنامه ریزی های کلان در این عرصه سخن گفت و ضمن انتقاد از مصرف گرایی در حوزه سوخت های فسیلی اعلام کرد که شاخص اصلی اقتصاد باید کیفیت باشد و اگر خودرویی کیفیت لازم را ندارد نباید اجازه تولید پیدا کند.

 

میرسلیم در عین حال تنها نامزدی بود که به بخش حمل و نقل نیز پرداخت.

 

او ضمن عبور از سیاست هایی که به توسعه حمل و نقل شخصی می پردازد، اعلام کرد که تلاش دولتش به گسترش راه آهن و حمل و نقل ریلی در فضای بین شهری و ایجاد ساختارهای لازم بری توسعه مترو در فضای درون شهری اختصاص خواهد یافت.

 

با وجود باقی ماندن صحبت های انتخاباتی حسن روحانی و اسحاق جهانگیری، به نظر می رسد، نخستین نقطه اوج گیری بحث های انتخاباتی ریاست جمهوری دوازدهم با مناظره عصر امروز آغاز خواهد شد. مناظره ای که هرچند اقتصاد موضوع محوری آن نیست اما احتمالا باز هم سهمی جدی در آن ایفا خواهد کرد.

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش