به گزارش ایسنا، پس از دو سال رکود و اُفت شدید ذخایر در پی کاهش شدید قیمت نفت، وزارت دارایی روسیه تصمیم گرفته است خزانهاش را دوباره پر کند و با تعیین مقررات بودجه، روبل را ایزوله کند.
طبق این مقررات، زمانی که گرید اورال روسیه بالای ۴۰ دلار در هر بشکه – قیمت برآورد شده در بودجه- معامله شود، وزارت دارایی دلار و سایر ارزهای خارجی را خریداری خواهد کرد.
آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه گفت اگر قیمت اورال بین ۵۴ تا ۵۵ دلار در هر بشکه برسد، وزارتخانهاش ممکن است حدود دو تریلیون روبل (۳۵ میلیارد دلار) برای خرید ارز خارجی هزینه کند.
نفت اورال آخرین بار ۶۴.۳۵ دلار در هر بشکه معامله شد.
سیلوانوف گفت: این قیمت هزینه در نظرگرفته شدن برای خرید ارز خارجی در سال آینده را جبران خواهد کرد. وی در ادامه افزود: افزایش خرید ارز خارجی در سال آینده به حداکثر ۷۰ درصد از درآمد بودجه غیرنفت و گاز از حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد حال حاضر میرسد.
وزیر دارایی روسیه به خبرنگاران گفت: خرید بیشتر ارز خارجی آسیب پذیری روبل در برابر نوسان در بازارهای سرمایه در سال ۲۰۱۸ را کاهش خواهد داد.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه اعلام کرده ثبات روبل در سال جاری اهمیت بیشتری نسبت به نرخ مبادله آن داشته است.
اگر میانگین قیمت نفت به ۶۰ دلار برسد، وزارت دارایی روسیه حدود ۲.۸ تریلیون روبل برای خرید ارز خارجی هزینه خواهد کرد.
تحلیلگران ING پیشبینی کردهاند وزارت دارایی روسیه خرید ارز خارجی را از حدود ۱۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به بیش از ۲۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ افزایش خواهد داد.
بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی این خریدها را برای وزارت دارایی انجام خواهد داد اما آنها را به عنوان مداخله در بازار ارز برای رساندن روبل به سطح خاصی حساب نمیکند زیرا نرخ این ارز از سال ۲۰۱۵ شناور آزاد شده است.
وزارت دارایی روسیه انتظار دارد اگر قیمت نفت در حدود ۵۵ دلار در هر بشکه بماند، نرخ مبادله روبل بین ۵۷ تا ۵۹ روبل در برابر هر دلار خواهد بود.
مقامات روسی ریسک تحریمهای جدید آمریکا را که ممکن است در سال ۲۰۱۸ وضع شود و خرید اوراق قرضه روسیه را ممنوع کند رد کردهاند، اما همچنان خود را برای شوکهای احتمالی در سال ۲۰۱۸ آماده میکنند.
به گفته سیلوانوف، روسیه امسال احتمالا کسری بودجه کمتر از حد انتظاری خواهد داشت زیرا بخشی از هزینههای برنامهریزی شده تا سال آینده به تعویق خواهند افتاد.
کسری بودجه ۲۰۱۷ به ۱.۵ تریلیون روبل میرسد که معادل ۱.۶ درصد تولید ناخالص داخلی است. برنامه بودجهای که پیشتر به تصویب شده بود، کسری بودجه ۲.۱ درصد تولید ناخالص داخلی را پیشبینی کرده بود.
- 9
- 5