مهمترین عناوین خبری
شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴
۰۸:۱۶ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۳۸۶۸
اقتصاد جهانی

منابع مطلع با رصد مذاکرات دو غول اقتصادی خبر دادند؛

چین و آمریکا در آستانه آشتی تجاری

واردات,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

به نظر می‌رسد آمریکا و چین در آستانه نهایی کردن توافق تجاری قرار دارند. دو منبع مطلع از مذاکرات اواخر روز یکشنبه اعلام کردند با توجه به ضمانت چین برای ایجاد تغییرات ساختاری (همچون حفاظت از حقوق مالکیت معنوی)، حذف تعرفه‌های تلافی‌جویانه علیه واردات کالاهای آمریکایی و خرید حجم گسترده محصولات تولیدی این کشور، به نظر می‌رسد دو طرف به توافق تجاری نزدیک شده‌اند، توافقی که به سبب آن تعرفه دولت آمریکا بر حداقل ۲۰۰میلیارد دلار از واردات چین ملغی خواهد شد.

 

بر اساس گزارشی که «وال استریت ژورنال» روز یکشنبه منتشر کرد، روسای‌جمهور دو کشور می‌توانند در نشستی که احتمالا حوالی ۲۷ مارس برگزار خواهد شد، توافق تجاری رسمی را امضا کنند. به گزارش «رویترز» و به نقل از مقامات دولت آمریکا قرار است دیدار رئیس‌جمهور دو کشور در  تفرجگاه‌ ساحلی ترامپ واقع در فلوریدا برگزار شود. به گزارش «بلومبرگ»، پس از پالس‌های مثبت از نزدیک شدن به توافق نهایی، شاخص‌های سهام اروپا و آسیا روندی صعودی یافتند: شاخص سهام «استاکس یوروپ ۶۰۰۰» افزایش ۴/ ۰ درصدی را تجربه کرد و یوآن چین نیز ۲/ ۰۰ درصد افزایش ارزش داشت.

 

ترامپ از زمان تبلیغات انتخاباتی بارها کسری تجاری آمریکا با چین را مورد انتقاد قرار داده و در اولین گام تعرفه واردات پنل‌های خورشیدی و ماشین‌های لباسشویی از چین را (به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده این اقلام به آمریکا) افزایش داد. افزایش تعرفه فولاد و آلومینیوم در اوایل فروردین ماه و هدف قرار دادن ۵۰ میلیارد دلار از واردات چین در اواسط تیرماه به ترتیب دومین و سومین حملات ترامپ در جنگ تجاری علیه پکن بود.

 

سناریوی چهارمین حمله تجاری او نیز افزایش تعرفه ۲۰۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی به ۱۰ درصد بود. در واقع در طول هشت ماه جنگ‌تجاری دو غول اقتصادی دنیا، آمریکا تاکنون تعرفه ۲۵۰۰ میلیارد دلار از واردات چین را افزایش داده، در حالی که چینی‌ها در تلافی تنها ۱۱۰ میلیارد دلار از واردات محصولات آمریکایی را هدف افزایش تعرفه‌ قرار داده‌اند. این تنش‌ها تاکنون جریان تجارت دو کشور و جهان را محدود، آسمان اقتصاد جهانی را تیره، زنجیره عرضه تولیدی جهان را مختل و بازارهای مالی جهان را ملتهب کرده است.

 

به دنبال این اقدامات بود که رئیس جمهور آمریکا هشدار داد در صورت منفعل بودن طرف چینی و عدم پاسخ به خواسته‌های آمریکا، در آغاز سال ۲۰۱۹ تعرفه ۲۰۰ میلیارد دلار اولیه را از ۱۰ به ۲۵ درصد افزایش می‌دهد. او در ادامه تهدیدات خود مدعی شد مابقی واردات آمریکا از چین را که معادل ۲۶۷ میلیارد دلار است هدف افزایش تعرفه قرار خواهد داد. اول دسامبر اما تحولی جدید حاصل شد. روسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست «گروه ۲۰» که در آرژانتین برگزار می شد توانستند به توافق تجاری دست یابند

 

طی این توافق قرار شد ترامپ اجرای تعرفه‌های جدید خود را تا اول مارس ۲۰۱۹ به تعویق بیندازد و طرف چینی نیز قول خرید بیشتر محصولات آمریکا و برآوردن خواسته‌های تجاری آمریکا را داد. البته هر چند دو طرف نتوانستند تا این تاریخ توافق خود را نهایی سازند، اما با توجه به پیشرفت مذاکرات هفته‌های اخیر دو طرف، رئیس‌جمهور آمریکا تصمیم گرفت این ضرب‌الاجل را تا زمان امضای قرارداد تمدید کند. به گفته منابعی که از نزدیک بودن توافق دو طرف خبر داده‌اند، گرچه هنوز تاریخ معینی برای نشست روسای‌جمهور دو کشور مشخص نشده است، اما پکن یک پنجره ۱۰ روزه از تاریخ ۲۰ مارس برای برگزاری این نشست اعلام کرده است.

 

چینی‌ها تاکنون پیشنهادهایی را به دولت آمریکا ارائه کرده‌اند، از ‌جمله کاهش تعرفه بر تولیدات کشاورزی، شیمیایی و خودرویی. خرید ۱۸ میلیارد دلار گاز طبیعی از یک شرکت واقع در هیوستون نیز از دیگر پیشنهادهای طرف چینی بوده است. به  گفته این افراد که نخواسته‌اند نامشان فاش شود البته مقامات چینی در مذاکرات هفته‌های اخیر به صراحت اعلام کرده‌اند برای نهایی‌شدن هر توافقی باید تعرفه‌های دولت آمریکا بر ۲۰۰۰ میلیارد دلار از واردات کشورشان به سرعت ملغی شود.

 

پالس مثبت در داخل چین

روز دوشنبه یک مقام دولتی چین نیز اعلام کرد دو کشور توانسته‌اند در مذاکرات تجاری خود به پیشرفت‌های قابل‌توجهی برسند، اتفاقی که در هر دو کشور و سراسر جهان با استقبال گسترده روبه‌رو شده است. ژانگ یسو، سفیر سابق چین در واشنگتن و  سخنگوی کنونی پارلمان چین با تکرار ارزیابی‌های مثبت اخیر پکن از مذاکرات در این رابطه در یک کنفرانس خبری، گفت: «تاریخ نشان داده است همکاری بهترین انتخاب برای دو غول اقتصادی دنیا است. تاکنون پیشرفت‌های قابل‌توجهی در بسیاری از موضوعات پیرامون منافع مشترک حاصل شده است. روابط تجاری و اقتصادی دو کشور برای هر دو طرف سودمند است، و ماهیت برد-برد دارد.

 

ما امیدواریم هر دو طرف بتوانند تا زمان رسیدن به منافع مشترک و یک توافق برد-برد مذاکرات خود را ادامه دهند.» به گفته ژانگ یسو، علاوه بر اختلافات تجاری، دو طرف تنش‌های ادامه‌داری در موضوعاتی دیگر همچون حقوق بشر، دریای چین جنوبی و دولت خودمختار تایوان که چین ادعا می‌کند متعلق به این کشور است دارند. در حالی که چین از حاکمیت، امنیت و  منافع توسعه‌ای خود دفاع خواهد کرد، اما مصمم به داشتن روابطی محترمانه و بدون تنش با آمریکا است. به گفته او گرچه تاریخ، فرهنگ، نظام اجتماعی و وضعیت توسعه‌یافتگی دو کشور تفاوت‌های بسیار دارد، اما تنش و مقابله به نفع هیچ یک از دو کشور نیست. او در نهایت افزود: «استفاده از تفکر قدیمی جنگ سرد برای حل مشکلات جدید مربوط به جهانی‌شدن، قطعا هیچ نتیجه‌ای  نخواهد داد.»

 

donya-e-eqtesad.com
  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش