چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۷ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۲۱۴۴
اقتصاد جهانی

برای نهمین سال پیاپی و از نگاه فوربس

بازنده‌های فهرست فوربس کدام برندها هستند؟

برند اپل,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد جهان

مجله «فوربس» که هر سال فهرست باارزش‌ترین برندهای جهان را منتشر می‌کند، در تازه‌ترین گزارش خود آورده است که امسال با وجود کشمکش‌های چین و امریکا و کاهش فروش آیفون در بازار پرسود چین، اپل این غول دنیای فناوری برای نهمین سال پیاپی عنوان باارزش‌ترین برند جهان را به خود اختصاص داد و صدرنشین شد.

 

ارزش ۳.۳تریلیون دلاری برندها

طبق گزارش مجله فوربس، امسال ۲۰مورد از ۱۰۰ برند برتر جهان به تکنولوژی مربوط می‌شود، سرویس‌های مالی ۱۳عدد و صنعت خودرو نیز ۱۱برند را به خود اختصاص داده‌اند. همان‌طور که انتظار می‌رفت شرکت های فناوری از نظر تعداد پیشتاز هستند و اپل، گوگل، مایکروسافت، آمازون و فیس‌بوک به‌عنوان ۵ برند باارزش جهان معرفی شدند.

 

اگر هم بخواهیم به سهم کشورها از این فهرست نگاهی داشته باشیم باید گفت که حدود ۸۰درصد از برندهای باارزش جهان در امریکا فعالیت دارند وعملاً این فهرست توسط شرکت‌های امریکایی تسخیر شده چرا که ۵۶ شرکت از ۱۰۰ شرکت باارزش جهان به این کشور اختصاص دارند. آلمان با ۱۱ شرکت، فرانسه با ۷برند و ژاپن با ۶ شرکت برتر در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند و بقیه برندها نیز از ۱۶کشور دیگر جهان هستند. همچنین مجموع ارزش ۱۰۰ برند برتر این فهرست به ۳.۳۹تریلیون دلار رسیده است که نسبت به سال گذشته میلادی، افزایشی ۸درصدی را نشان می‌دهد.

 

برترین‌ها در یک فهرست

اما باارزش‌ترین برندهای جهان کدامند؟ امسال یک بار دیگر اپل در جایگاه نخست جدول برترین برندهای جهان از نظر مجله فوربس قرار گرفت چراکه ارزش این برند با رشد ۱۲درصدی نسبت به سال قبل، ۲۰۵.۵ میلیارد دلار است و عنوان باارزش‌ترین برند جهان را کسب کرد. طبق آمار فوربس، این برند درآمدی ۲۶۵.۸میلیارد دلاری دارد و هرچند این نخستین بار نیست که اپل صدرنشین جدول برندهای باارزش شده ولی نخستین بار است که ارزش آن از ۲ میلیارد دلارفراتر رفته است.

 

اما با توجه به مشکلات کنونی اپل چگونه این برند صدرنشین شد؟ با اینکه امسال اپل نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش ۱۷درصدی فروش آیفون را تجربه کرد ولی سایر محصولات پرطرفدار و سرویس‌ها ازجمله اپل پی، اپ استور، آی تونزو... این شرکت، جای این میزان کاهش فروش را پر کرد. اپل در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۹ میلادی، درآمدی ۱۰.۹میلیارد دلاری از سرویس‌های خود داشته است که این رقم نشان از رشد ۱۹درصدی نسبت به سال گذشته دارد و حتی انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۲۳ میزان این درآمد به بیش از ۱۰۰میلیارد دلار برسد.

 

ازسوی دیگر اپل طرفداران وفاداری در سراسر جهان دارد که تأثیر زیادی بر درآمدزایی آن دارد اما اپل خوب می‌داند که اگر در محصولاتش تنوع ایجاد نکند و کیفیت آنها را بالاتر نبرد حتی کاربران وفادار نیز با این برند خداحافظی می‌کنند پس در اکوسیستم‌های متفاوت فعالیت دارد و از سخت افزار‌های استاندارد همچون آیفون و مک بوک گرفته تا فناوری‌های پوشیدنی همچون ساعت اپل و سرویس‌هایی همچون اپل پی، iTunes و... را ارائه داده است. رونمایی از سرویس پخش برنامه‌های تلویزیونی Apple TV+ streaming در پاییز امسال نیز می‌تواند به جذب مخاطب کمک زیادی کند و به همین دلیل هم انتظار می‌رود در سال آینده میلادی باز هم اپل بتواند در جایگاه نخست قرار بگیرد هرچند برخی جنگ تجاری امریکا با چین و اعمال محدودیت‌های فراوان برای هوآوی را زمینه ساز کاهش درآمد و ارزش آن در سال آینده می‌دانند. مردم چین به‌دنبال زورگویی‌های ترامپ و تحریم کامل هوآوی، تصمیم به بایکوت آیفون گرفته وعنوان کرده‌اند که فقط از محصول بومی خود یعنی هوآوی حمایت می‌کنند. حتی برخی به خاموش کردن آیفون‌های خود یا حتی آتش زدن آنها اقدام کرده‌اند.

 

برنده‌های فوربس

گوگل هم با ارزش ۱۶۷.۷میلیارد دلار دومین برند برتر جهان شناخته شد که رشدی ۲۳درصدی نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد و درآمد برند گوگل هم ۱۳۶.۲میلیارد دلار عنوان شده است. این رشد مناسب به‌دلیل تمایل این شرکت برای حضور در زندگی روزمره مردم از ایمیل و جست و جوی وب گرفته تا فضاهای ذخیره ابری صورت گرفته است. گوگل در ۱۲ماه گذشته، ۹۲درصدسهم بازار موتورهای جست و جوی جهان را به خود اختصاص داده و پس از آن بینگ(۲.۶درصد) و یاهو(۱.۹درصد) با اختلافی فاحش قرار گرفته‌اند. گفتنی است که چهارسال قبل اپل ارزشی معادل دوبرابر گوگل داشت و امسال رشد ارزش گوگل فراتر از انتظار بوده است. برخی تحلیلگران معتقدند که اگر شرایط به همین منوال پیش برود این برند می‌تواند از اپل پیشی بگیرد.به همین دلیل هم گوگل را در زمره برنده‌های فهرست فوربس در سال‌جاری میلادی می‌شناسند. از دیگر برنده‌های این فهرست نیز می‌توان به آمازون با رشد ۳۷درصدی، نتفلیکس با رشد ۳۴درصدی و ادوب(Adobe) با رشد ۲۷درصدی اشاره کرد.

 

سومین برند باارزش جهان از نگاه فوربس نیز مایکروسافت است. این غول دنیای نرم افزاری که توسط بیل گیتس بنیانگذاری شد، اکنون ارزشی معادل ۱۲۵.۳میلیارد دلار دارد.این برند که درآمدی ۱۱۰.۲میلیارد دلاری دارد، نسبت به سال گذشته رشدی ۲۰درصدی نشان می‌دهد.

 

آمازون که در ژانویه امسال صدرنشین شده بود نیز حالا با ارزش ۹۷میلیارد دلار در رده چهارم قرار دارد. این امپراطور تجارت الکترونیک و خرید آنلاین که درآمد ۲۱۱.۴میلیارد دلاری دارد، نسبت به سال گذشته رشدی ۳۷درصدی نشان می‌دهد و پس از آن فیس‌بوک قرار دارد. فیس‌بوک که با ارزش ۸۸.۹میلیارد دلار به‌عنوان پنجمین برند جهان شناخته شده است تنها شرکت موجود در جمع ۵برند برتر جهان است که نسبت به سال قبل ارزش کمتری دارد و سقوط ۶درصدی را تجربه کرده است. این کاهش رشد ارزش به رسوایی‌های سال ۲۰۱۸ یعنی لو رفتن اطلاعات تعداد زیادی از کاربران در ماجرای کمبریج آنالیتیکا بازمی گردد.

 

به‌دنبال این اتفاق، مارک زاکربرگ بنیانگذار این غول برتر دنیای تکنولوژی برای ادای پاره‌ای توضیحات در زمینه توجه نکردن به حفظ حریم خصوصی کاربران در مجلس سنا حاضر شد.

ششمین رتبه این فهرست به کوکاکولا با ارزش ۵۹.۲میلیارد دلار اختصاص دارد که رشد ۳درصدی نشان می‌دهد. پس از این برند، سامسونگ با ارزش ۵۳.۱ میلیارد دلار قرار گرفته و با رشد ۱۱درصدی نسبت به سال قبل، هفتمین رده جدول را ازآن خود کرده است. پس از آن دیسنی، تویوتا و مک دونالد جای گرفته‌اند وشرکت های فناوریAT&T، ‌اینتل، سیسکو، اوراکل، IBM و... نیز در دیگر رده‌های جدول باارزش‌ترین برندهای جهان جای دارند.

 

بازنده‌ها از نگاه فوربس

اما بازنده‌های فهرست فوربس کدام برندها هستند؟ طبق گزارش این مجله، برند فنلاندی نوکیا که از اوایل سال ۲۰۰۰در بازار تلفن همراه حرفی برای گفتن داشت و در سال ۲۰۱۰ با ارزش ۲۷.۴میلیارد دلار دهمین برند باارزش جهان محسوب می‌شد حالا دیگر در جمع ۱۰۰ برند برتر دیده نمی‌شود. جنرال الکتریک نیز یکی دیگر از برندهایی است که امسال به‌عنوان بازنده فهرست فوربس شناخته شده است چرا که در سال ۲۰۱۰ با ارزش ۳۳.۷میلیارد دلار هفتمین برند باارزش جهان شناخته می‌شد اما امسال با ارزش۳۴.۳میلیارد دلاری در رتبه ۱۶ قرار دارد. حتی برخی معتقدند سرنوشت اپل در گرو نتیجه جنگ سرد چین و امریکا قراردارد و چندان دور از ذهن نیست که به‌دنبال واکنش چینی‌ها، این شرکت برتر نیز در جمع بازنده‌های سال آینده  قرار بگیرد.

 

 

iran-newspaper.com
  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش