چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۳۸ - ۱۴ آذر ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۹۰۷۵۷
سیاست داخلی

روزنامه جمهوری اسلامی: با جریمه و بگیر و ببند، جامعه با حجاب نمی‌شود

لایحه حجاب,واکنش‌های تند به اجرای قانون حجاب و عفاف

روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی نوشت: قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به لایحه حجاب، به گونه ای است که معتقدان به وجوب حجاب و باورمند به رعایت قانون را هم به اما و اگر می‌کشاند.

در اجرای آن موضوعاتی است که نمی‌توان بر آن چشم بست. به ویژه این وقتی می‌بینیم کسانی معرکه گردان ماجرا شده‌اند که کشور را صحنه معرکه‌های خود می‌خواهند. انگار زیستِ این جماعت و آرامشِ شان در ناآرامی دیگران است. بی‌توجه به تجربه‌های گذشته، می‌خواهند به آزمونی جدید دست بزنند.

بگیر و ببند و جریمه کن قطعا نمی‌تواند به احیای این واجب الهی بیانجامد. اگر می‌شد، امروز حسرتِ حجاب قبل از ۱۴۰۱ را نمی‌خوردیم.

هنوز کار شروع نشده، مردم به طنز می‌گویند بعداز این برای ازدواج باید خلافی دختران را هم گرفت. مثل خودرو که قبل از معامله باید خلافی آن را گرفت و تسویه کرد. واقعا به این مسائل توجه و نسبت به آن تامل شده است؟ به این فکر کرده‌ایم که مردم جریمه را فقط به حساب قانون نمی‌گذارند که از اعتبار دین هم برایش هزینه می‌شود؟

باید به آنچه حضرت آیت‌الله جوادی آملی می‌فرمایند و در صفحه ایشان در شبکه اجتماعی "ایکس" آمده است، توجه کرد" باید توجه داشت مسائلی مانند ‎حجاب و امثال آن با بگیر و ببند حل نمی‌شود، با ادب و عدل حل می‌شود." عدالت بورزیم، حق را به حق‌دار برسانیم تا صاحب حق در کنار ما بایستد. ادب در کار کنیم، تا پاسخ مودبانه بگیریم. به مهر سخن بگوئیم تا مهربانی را از دیده و دل مردم تراوا ببینیم. معیشتِ خلق را درست کنیم تا به سمت معاد توجه کنند و بندگی خالق را با افتخار به عمل درآورند.

برادری مان را ثابت کنیم نه طلب نکرده ارث و میراث برای ما در نظر بگیرند. جز این باشد نتیجه موفق نخواهد بود. هرچه را هزینه کنیم عین سرمایه سوزی خواهد بود. تکریم مقام زن و تعظیم جایگاه شکوهمند حضرت زهرا، مودب سخن گفتن و مؤمنانه رفتار کردن است.

قدرت را اگر نا به جا استفاده کنیم به اقتدار نخواهد انجامید بلکه قلدری پدید خواهد آمد که بسیاری را به مواجهه برخواهد انگیخت. گذشته را بخوانیم و عبرت‌ها را نو به نو به یاد آوریم. این خیلی بهتر است.

مسیح مهاجری: حجاب یک حکم شرعی و قانونی است اما در جامعه‌ای که بی عدالتی و فساد اقتصادی بیداد می‌کند، انتظار نداشته باشید مردم به احکام دین و قانون پای‌بند باشند

مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: نقش بسیار کمرنگ روحانیت در اظهارنظر یا ساماندهی امور مربوط به موضوع حجاب و علل و عوامل پیدایش معضلی به نام بی‌حجابی، موضوعی است که بسیاری از مردم به آن فکر می‌کنند ولی در تمام مدتی که این مسأله به عنوان یکی از موضوعات روز جامعه مطرح بوده و هست، به آن پرداخته نشد.

البته افراد روحانی وابسته به جناح‌ها در طول سال‌های اخیر اظهارنظرهائی در زمینه اقدامات دولتی برای مقابله با بی‌حجابی کردند ولی متأسفانه تمام این اظهارنظرها تأثیر گرفته از تفکر جناحی آنها بوده و از مایه‌های علمی محض بی‌بهره بودند.

برای روحانیت بهیچوجه زیبنده نیست که وقتی در قدرت است احکام دین را همانطور وانمود کند که متناسب با در قدرت بودن است و هنگامی که در قدرت نیست همان احکام را طور دیگری جلوه دهد. معیار افراد روحانی برای بیان احکام دین باید درک واقعی علمی و رضای خدا باشد نه اقتضائات سیاسی و خوش‌ آمدن این و آن.

می‌دانیم که بخش عمده‌ای از روحانیت به دلیل ملاحظاتی که دارند وارد مباحثی از قبیل حجاب نمی‌شوند ولی این قبیل توجیهات با توجه به افراط و تفریط‌هائی که در عرصه دین صورت می‌گیرد و بدبینی‌ها و گریزهائی که نسبت به دین و از اردوگاه دیانت به وجود می‌آورد بهیچوجه قابل قبول نیستند.

در اینکه حجاب یک حکم شرعی واجب‌الرعایه است تردیدی وجود ندارد. همین حکم اگر قانون باشد نیز باید به آن عمل شود. آنچه متأسفانه مورد غفلت قرار گرفته اینست که همین حکم واجب حجاب که بخشی از فرهنگ فاطمی است فقط با فراهم کردن زیرساخت‌های لازم اجتماعی است که می‌توان از مردم انتظار داشت به آن پای‌بندی نشان بدهند.

در جامعه‌ای که به نام اسلام حکمرانی می‌شود ولی از عدالت در آن خبری نیست، تبعیض‌ همه جا را فراگرفته، شایسته‌سالاری فراموش شده، فقر و تنگدستی مردم را دچار مشکلات شدید معیشتی کرده، فساد اقتصادی بیداد می‌کند، پارتی‌بازی حرف اول را می‌زند و... چگونه می‌توان از مردم انتظار داشت به احکام دین و قانون پای‌بندی نشان بدهند؟

رعایت نکردن این امور که همگی از مهم‌ترین واجبات دینی هستند، باعث بی‌اعتنائی‌ها به احکام دین و عدم پای‌بندی به قانون شده است. تردیدی وجود ندارد که این معضل با قانون عفاف و حجاب حل شدنی نیست. نویسندگان این قانون تقریباً تمام وزارتخانه‌هاو دستگاه‌های اجرائی و قضائی و تقنینی و انتظامی و حوزه علمیه و سازمان تبلیغات و موسسات فرهنگی را به صحنه آورده‌اند تا با بی‌حجابی مبارزه کنند غافل از اینکه حتی با استفاده از این لشکر عظیم در شرایط کنونی به هیچ موفقیتی نخواهند رسید ولی اگر آن بی‌عدالتی‌ها و تبعیض‌ها و فسادها و بی‌قانونی‌ها را از بین ببرند بدون بکارگیری حتی یک نفر از افراد این وزراتخانه‌ها و دستگاه‌ها و آنهمه امکانات، موفق به ترغیب مردم به اجرای احکام دین خواهند شد.

افرادی هم که می‌گویند معضل بی‌حجابی با کار فرهنگی حل خواهد شد، با ملاحظه آنهمه دستگاه فرهنگی که بودجه‌های کلان می‌گیرند و هیچ تأثیری در تحقق اهداف فرهنگی ندارند به اشتباه خود پی ببرند.

پیشنهاد می‌کنم حضرات روحانی متن کامل قانون عفاف و حجاب را با دقت بخوانند و اگر به این نتیجه رسیدند که این قانون به جای حل معضل بی‌حجابی، مردم را نسبت به اسلام و نظام اسلامی بدبین خواهد کرد، در قبال فرهنگ فاطمی احساس مسئولیت کنند.

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش