یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۷۰۰۹۴

معرفی کامل رشته هوانوردی و وظایف مهندسان این رشته

رشته هوانوردی,رشته هوانوردی چیست,رشته هوانوردی و خلبانیرشته هوانوردی یکی از رشته های زیر مجموعه علوم ریاضی است
یکی از رشته های جذاب برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی و تجربی، رشته هوانوردی میباشد که سه گرایش اصلی دارد. هدف از ایجاد رشته هوانوردی این است که در زمینه علوم هوافضایی کشور، کادر هوانوردی موردنیاز سازمان های لشکری و کشوری را تربیت کند. در این مطلب از سرپوش با رشته هوانوردی آشنا خواهید شد.

رشته هوانوردی

رشته هوانوردی، سه گرایش دارد و برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی و تجربی به عنوان یکی از رشته های جداب محسوب میشود. هدف از ایجاد رشته هوانوردی اینست که در زمینه علوم هوافضایی کشور، کادر هوانوردی موردنیاز سازمان های لشکری و کشوری را تربیت کند.

رشته هوانوردی برای چه کسانی مناسب است؟

دانشجویان رشته هوانوردی باید به پرواز و رشته هوانوردی، علاقه بسیاری داشته باشد و همچنین از توانایی مدیریتی برخوردار باشند؛ چون در بسیاری از موارد، وظیفه مدیریت دارند. به عنوان مثال یک خلبان باید توانایی هدایت و مدیریت هواپیما را داشته باشد. علاوه‌براین در گرایش خلبانی رشته هوانوردی، داشتن توانایی جسمی از اهمیت به سزایی برخوردار است. همچنین از دیگر شروط موفقیت در گرایش خلبانی می توان به انضباط و شجاعت در رشته هوانوردی اشاره کرد. خلبانان باید بر زبان انگلیسی مسلط باشند.

رشته ناوبری، نیازمند توانایی جسمی بالاست و حوزه کاری آن با خلبانی کاملاً متفاوت است. دانشجویان رشته ناوبری باید مهارت کافی در دروس ریاضیات و زبان داشته باشند و به سرعت بتوانند برای تعيين مسیر هواپیما، اطلاعات لازم را کسب و تجزیه و تحلیل کنند. همچنین کار کارشناس و متخصص ناوبری در شرایط بحرانی، بسیار سنگین است و او باید بتواند بهترین انتخاب را با مدیریت شرایط داشته باشد و خلبان را یاری کند.

شرایط رشته مراقبت پرواز، آسان‌تر از دو گرایش ناوبری و خلبانی است اما مسئولیت پذیری و دقیق بودن کارشناسان برج مراقبت پرواز، بسیار مهم است و آن ها باید بتوانند اطلاعات لازم را به موقع در اختیار خلبانان قرار دهند.

وظایف مهندسان هوانوردی

مهندسان هوانوردی به منظور بهبود ایمنی پرواز و راندمان سوخت باید از دانش فنی خود بهره بگیرند، سپس با کاهش هزینه ها، تأثیرات محیطی سفرهای هوایی را برطرف کنند. آن ها همچنین موظف به فعالیت در فضایی مانند روبات ها و ماهواره ها با استفاده از هواپیما هستند. مهندسان هوانوردی معمولاً مشغول به فعالیت در تیمهای مهندسی چند رشته ای با مسئولیت های زیر هستند:

* مهندسان هوانوردی باید بتوانند الزامات طراحی را ارزیابی کنند.

* مهندسان هوانوردی موظفند که تحقیقات نظری و عملی را انجام دهند.

* یکی از وظایف مهندسان هوانوردی اینست که طرح ها و مراحل آزمایش را تولید و اجرا کنند.

* یک مهندس هوانوردی وظیفه دارد که عملکرد هواپیما، قطعات و سیستم ها را بهبود دهد.

* مونتاژ هواپیما یا قطعات مناسب، از دیگر وظایف مهندسان هوانوردی به شمار می رود.

* مهندسان هوانوردی، مسئولیت هایی ازجمله آزمایش، ارزیابی، اصلاح و آزمایش مجدد محصولات را بر عهده دارند.

* مهندسان هوانوردی باید بتوانند گزارش، کتابچه راهنما و مستندات را بنویسند.

* ارائه مشاوره فنی از مسئولیت های یک مهندس هوانوردی می باشد.

* مهندسان هوانوردی باید توانایی تشخیص علل سقوط هواپیما را داشته باشند.

* مهندسان هوانوردی وظیفه دارد که داده ها را تجزیه و تفسیر و تحلیل کند.

* از مسئولیت های مهندسان هوانوردی می توان به موافقت بودجه، بازه زمانی و مشخصات با مشتری و مدیران اشاره کرد.

ماهیت رشته هوانوردی و مراقبت پرواز

در رشته هوانوردی، ماشین های مسافرتی نظیر موشک های هواپیما، هلکوپتر، ماهواره و فضا پیما را ایجاد، طراحی و نگهداری می کنند. آن ها علاوه بر ایجاد ماشین آلات، برای ایجاد کارآمدترین ماشین آلات در بازار از دانش خود در زمینه فناوری و حمل و نقل هوایی نیز استفاده می کنند. آن ها برای سیستم های دفاعی، حمل و نقل هوایی و اکتشافات فضایی از فناوری های پیشرفته ای استفاده می کنند. آن ها همچنین موظفند که از مطابقت دستگاه ها با رعایت مقررات زیست محیطی و ایمنی، اطمینان دهند. مهندسین هوانوردی، پس از بازرسی قطعات، تغییرات لازم را توصیه می کنند.

معایب رشته هوانوردی,رشته هوانوردی و خلبانی,شرایط ورود به رشته خلبانیرشته خلبانی دارای دو شاخه نظامی و کشوری یا غیرنظامی است

گرایش های رشته هوانوردی

- مراقبت پرواز:

رشته مراقبت پرواز، قصد دارد کارشناسان برج مراقبت پرواز را تربیت کند. درواقع کارشناسان مراقبت پرواز برای هدایت هواپیماها از رادارها و رادیو ها کمک می گیرند و در راههای هوایی به تعيين مسیر حرکت هواپیما برای خلبان می پردازند.

- ناوبری هوایی:

گرایش ناوبری رشته هوانوردی به منظور تامین امنیت هواپیماهای مسافربری، ترابری و شکاری، متخصصانی را تربیت میکند. درواقع متخصص ناوبری هوایی وظیفه دارد که نقشه مسیر پرواز را تا قبل از پرواز، طراحی و تهیه کند و به بررسی و تعيين مواردی نظیر ارتفاع هواپیما، سرعت، و وضعیت آب و هوا در هنگام پرواز بپردازد. خلبان دوم، نام دیگر متخصص ناوبری هواپیما است.

- خلبانی:

رشته خلبانی، متشکل از دو شاخه نظامی و کشوری یا غیرنظامی است که توسط سازمان یا وزارت خانه ای نظارت می شوند. آموزش خلبانی نظامی، تحت نظر ارتش و خلبانی غیرنظامی زیر نظر وزارت راه( سازمان هواپیمایی کشوری) می باشد.

این گرایش خلبانی با هدف تامین توانایی لازم در زمینه شناخت، بهره برداری و مدیریت در سیستم های مختلف هوایی برای متخصصان هوانوردی بوجود آمده است. دانشجویان گرایش هوانوردی خلبانی، آمادگی لازم برای بررسی، تجزیه و تحلیل، طراحی عملیات، راه اندازی و کاربرد تجهیزات هوانوردی موجود در سازمان های کشوری و لشگری( مثل هواپیماها، سیستم های آفندی و پدافندی، سیستم های ناوبری هوایی، و کامپیوترها) را پیدا میکنند. از گرایش های خلبانی می توان به خلبانی هلیکوپتر، خلبانی هواپیمای نظامی و غیرنظامی اشاره کرد.

همچنین زیر شاخه های این رشته نظیر تعمیر و نگهداری هواپیما، الکترونیک، مدل سازی و… است.

شرایط ورود به رشته خلبانی

برخورداری از شرایط زیر برای ورود به دانشکده های پرواز شرکتهای هواپیمایی کشور الزامیست:

> داشتن حداقل معدل کتبی ۱۱ برای تمامی رشته های داوطلبان سوم دبیرستان

> داشتن مدرک دیپلم متوسطه و مدرک پیش دانشگاهی رشته ریاضی

> سن حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۰ سال تمام

> حداقل قد ۱۶۵ سانتی متر

> تدین به یکی از ادیان اسلامی

> عدم اعتياد و عدم سوء پیشینیه

> احراز صلاحیت اخلاقی

> داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت

> شرکت کردن در کنکور سراسری

> قبولی در معاینات پزشکی

> قبولی در مصاحبه

> قبولی در گزینش پس از کسب رتبه لازم در کنکور

درآمد رشته مهندسی هوانوردی,رشته هوانوردی بدون کنکور,رشته هوانوردیخلبانی یکی از گرایش های مهم رشته ی هوانوردی است

زبان تحصیل در رشته خلبانی در کشورهای مختلف

اکثرا زبان تدریس رشته خلبانی در دانشگاه های مختلف سراسر جهان، انگلیسی است. از این رو خلبانان باید به زبان انگلیسی مسلط باشند. همچنین دانشگاه هایی که در اموزش خلبانان، استانداردهای بالایی را بکار می برند؛ به زبان انگلیسی تدریس می کنند.

فرصت های شغلی مهندسی هوانوردی

گاهی اوقات مهندسان هواپیما در دفتر، مستقر هستند یا مشغول به فعالیت در کارگاه های هواپیما، آشیانه های تولید هواپیما یا آزمایشگاه های هوانوردی می باشند. در ادامه سایر فرصت های شغلی مهندسان هوانوردی عبارتند از:

- شرکتهای هوافضا و موتورهای هوایی

- اپراتورهای هواپیمایی

- سازمان های تحقیق و توسعه

- آژانس های قرارداد هواپیمایی

- مشاوره در شرکت های هواپیمایی

- نیروهای مسلح

- سازمان های دولتی مانند وزارت دفاع

- دانشگاه ها

درآمد و حقوق رشته مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز

از موارد مؤثر در میزان درآمد مهندسان هوانوردی می توان به سمت شغلی، سطح تحصیلات، سابقه کاری و برخی شرایط دیگر اشاره کرد.

مسیر تحصیلی رشته مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز

افرادی که میخواهند در رشته مهندسی هوانوردی و مراقبت پرواز، تحصیل کنند باید در آزمون سراسری شرکت کنند و پس از این که رتبه قابل قبولی را کسب کردند و پذیرش خود را در یکی از دو دانشگاه هوایی شهید ستاری و علوم و فنون هوایی گرفتند؛ مشغول به تحصیل شوند. همچنین میتوانند با شرکت در آموزشگاه های خصوصی، اموزش ببیند.

امکان ادامه تحصیل در رشته هوانوردی در ایران تا مقطع دکتری برای دانشجویان فراهم شده است. البته دانشجویان این رشته می توانند با دریافت بورسیه، در خارج از کشور و در برجسته ترین دانشگاه های جهان نیز تحصیل کنند.

مهاجرت از طریق رشته هوانوردی

متقاضیان رشته خلبانی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور باید الزامات خاصی را برآورده کنند. بنابراین از الزامات دریافت مجوز خلبانی برای این رشته می توان به تکمیل دو ماه آموزش زمینی و تجربه حداقل ۱۵۰۰ ساعت پرواز اشاره کرد. رشته خلبانی از بهترین گرایشها برای مهاجرت از طریق این رشته محسوب میشود.

مزایای رشته هوانوردی

یکی از مزیت های رشته هوانوردی اینست که شما می توانید بورسیه بگیرید و از همان ابتدا استخدام شوید و درآمد خوب و بالایی را به دست آورید. باتوجه به جذاب بودن رشته هوانوردی، افراد بسیاری به آن علاقه دارند.

معایب رشته هوانوردی

خلبان، موظف به هدایت برخی از پرواز ها در ساعات مختلف روز یا روزهای تعطیل است و او هیچ تعطیلی مشخصی ندارد بلکه متناسب با برنامه پروازش، روزهای استراحتش متغیر است که این از معایب گرایش خلبانی به شمار می رود.

از دیگر معایب رشته هوانوردی اینست که فارغ التحصیلان گرایشهای خلبانی، مراقبت پرواز و ناوبری رشته هوانوردی وظیفه دارند که از جان انسانها محافظت کنند. همچنین خلبانان باید از نظر جسمانی، سالم باشند و هرساله چکاپ کامل شوند. بنابراین اجازه ی پرواز برای آن ها درصورت عدم سلامتی جسمی، صادر نمیشود.

وظایف مهندسان هوانوردی,مزایای رشته هوانوردی,گرایش های رشته هوانوردیمهندسان هوانوردی از دانش فنی خود برای بهبود ایمنی پرواز و راندمان سوخت استفاده می کنند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
رشته هوانوردی یکی از رشته های جذاب و پر درخواست است. آزمون‌دهندگان این رشته باید دارای شرایط خاصی باشند تا بتوانند به تحصیل در این رشته بپردازند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش