رشته کاردانی فنی مکانیک
رشته کاردانی فنی مکانیک، متشکل از سه گرایش جوشکاری، نقشه کشی صنعتی و ماشین آلات می باشد.
- گرایش جوشکاری:
جوشکاری که از بهترین روش های تولید و بازسازی به شمار میرود ، عرصه گسترده ای در علوم مکانیک، متالورژی و بسیاری از زمینه های دیگر یافته است؛ به نحویکه پیشرفت های حاصل در این رشته از عوامل راهگشای تکنولوژی فردا تلقی میشود. کاربرد این تکنیک برای اغلب نیازهای تدارکات، پشتیبانی، دفاعی و همچنین خودروهای مختلف، نظیر تانک ها، نفربرها، ساخت سلاح ها و ملزومات مربوط می باشد. دوره کاردانی جوشکاری با این هدف به وجود آمد تا نیروهای متخصصی را تربیت کند که درباره نحوه انجام جوشکاری با روش های مختلف، مهارت و اطلاعات علمی کافی داشته باشند و همچنین آگاه به مسائل مرتبط با این فن، نظیر ایمنی و انتخاب بهینه مصالح باشند و بتوانند در این زمینه، نیازهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را پاسخ دهند. فارغ التحصیلان این رشته مجوز فعالیت در مشاغلی نظیر اسکلت فلزی ساختمانی و پالایشگاهی، صنایع کشتی سازی و صنایع هواپیماسازی را دارند.
- گرایش نقشه کشی صنعتی:
در نظر داشته باشید که نمیتوان بدون استفاده از مهارت نقشه کشی و تهیه نقشه های استاندارد، طرح های تحقیقاتی و صنعتی و گویا را اجرا کرد و برای حرکت در جهت خودکفائی و بسط فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی، باید افراد ماهری را در تهیه نقشه های صنعتی تزبیت کرد. یکی از مجموعه های کاردانی مکانیک، دوره نقشه کشی صنعتی میباشد که قصد دارد افرادی را تربیت کند تا بتوانند به منظور تولید و اجرا، نقشه های ساخت را تهیه کنند و به مونتاژ قطعات یا سیستم ها بپردازند و درواقع رابط بین مهندس طراح و قسمت تولید و نمونه سازی مراکز صنعتی و پژوهشی شوند. این افراد میتوانند در مراکز مختلف صنعتی، دفاتر ساختمانی، دفاتر فنی قسمت ها، تأسیسات و واحدهای پژوهشی و محل های مرتبط با نقشه های صنعتی فعالیت کنند.
- گرایش ماشین آلات:
گرایش ماشین آلات با هدف تربیت تکنسین هایی بوجود آمد که در زمینه های تعمیر و نگهداری انواع ماشین آلات راه سازی و عمرانی، شناورهای دریایی سبک و خودروهای ترابری جاده ای از مهارت کافی برخوردار باشند؛ یعنی افرادی که توانایی برنامه ریزی و مدیریت کارگاه های تعمیراتی را داشته باشند و همچنین بتوانند بر سرویس، نگهداری و بهره برداری صحیح از ماشین آلات نظارت کنند.
دروس رشته کاردانی فنی مکانیک
>> دروس مشترک در هر سه گرایش:
از دروس مشترک گرایشهای رشته کاردانی فنی مکانیک میتوان به ریاضیات عمومی، فیزیک حرارت، تکنولوژی و کارگاه ماشین افزار، حفاظت و ایمنی بهداشت، شیمی عمومی، رسم فنی، استاتیک و مقاومت مصالح، زبان فنی، فیزیک مکانیک، الکتریسیته صنعتی، تکنولوژی و کارگاه ریخته گری و مدل سازی اشاره کرد.
>> دروس تخصصی گرایش جوشکاری:
دروسی ازجمله تکنیک و علوم جوشکاری، متالورژی جوش، طراحی جوش، ازمایشگاه متالوگرافی، توزیع حرارت، پروژه علمی و کارآموزی از دروس تخصصی گرایش جوشکاری به شمار می رود.
>> دروس تخصصی گرایش نقشه کشی صنعتی:
دروس تخصصی گرایش نقشه کشی صنعتی شامل طراحی صنعتی و قالب، نقشه صنعتی، گرافیک هنری و کارآموزی می باشد.
>> دروس تخصصی گرایش ماشین آلات:
از دروس تخصصی گرایش ماشین آلات می توان تکنولوژی دستگاه های الکتریکی ماشین آلات، موتورهای احتراق داخلی، سوخت و تکنولوژی سوخت رسانی، تکنولوژی شاسی و بدنه خودرو های ترابری جاده ای، تکنولوژی انتقال قدرت، کارگاه تعمیرات اساسی خودرو های مرکب و کارگاه تعمیرات اساسی خودرو های سنگین را نام برد.
درآمد و حقوق رشته کاردانی فنی مکانیک
میزان حقوق مهندسین مکانیک فعال در بخش های خصوصی، بسیار متفاوت است و هر شرکتی، دستمزد متفاوتی را براساس هدف و نوع پروژه اش برای افراد مشخص می کند و این دستمزد با سابقه کار، میزان تحصیلات و توانایی افراد، مرتبط است. درصورت کارآفرین بودن چنین افرادی که توانسته اند در حوزه تخصصی شان، کار مستقلی را راه اندازی کنند؛ شرایط متفاوت است و درامد آن ها براساس میزان فعالیت، تخصص، تلاش و پشتکارشان تعیین میشود.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 13
- 2