گرافیک پیچیدگی های خاص خود را دارد و تابع سلیقه های متفاوت و نگاه های گوناگون است. رنگ ها معانی خاص خود را دارند و خطوط تعابیر خاص خودشان را، یک گرافیک می تواند در مورد تمامی ابعاد زندگی از طریق ارائه تصویر با مخاطبان خود صحبت کند.
در طی تحصیل رشته گرافیک با مبانی هنر های تجسمی، طراحی، پایه و اصول صفحه آرایی، رنگ شناسی، مبانی تصویرسازی، خط در گرافیک، خوشنویسی، چاپ دستی و عکاسی آشنا می شوید.
توسعه رشته گرافیک
توسعه رشته گرافیک زمانی شکل گرفت که عصر صنعتی شدن و تولید انبوه کالای صنعتی و غیر صنعتی آغاز شد و برای معرفی انبوه کالاها نیاز به تبلیغ پیدا شد تا مشتری در انتخاب خود دچار سردرگمی نشود.
طبیعی است که برای عموم مردم تبلیغ کردن نیازمند زبان مشترکی بود که از تلفیق خطوط، رنگ ها و علامت هایی باشد که تصویر شکل گرفته بتواند خواسته تولید کننده محصول را برآورده سازد.
ارتباطات تصویری با پیشرفت و توسعه تکنولوژی از طریق امکانات متنوعی که در دنیا ایجاد گردیده در امر پیام رسانی و انتقال مفاهیم موثر واقع شده است.
برخی از تخصصهای رشته گرافیک
در طراحی گرافیک، حیطهها و تخصصهای مختلفی وجود دارد که در ادامه برخی از مهمترین آنها عنوان شده است.
ارتباط بصری (Visual communication)
- طراحی پوستر
- طراحی جلد
- طراحی علامت (Sign)
- طراحی نشان (Logo)
- طراحی حروف
- طراحی آگهی تبلیغاتی
- صفحه آرایی برای کتاب و نشریه
- طراحی صفحات وب
- طراحی چاپ برای بستهبندی
- طراحی تبلیغاتی (کاتالوگ، بروشور، فلدر، اوراق اداری و …)
و...
تصویرسازی (Illustration)
- تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی
- تصویرسازی برای نشریات
- طراحی نقشه
و …
آینده شغلی یک گرافیست
استخدام گرافیست در برخی سازمان ها از جمله صدا و سیما و وزارت ارشاد، شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها، مراکز آموزشی و بسیاری از شرکت های بزرگ ،که واحد بازاریابی و فروش دارند، امکان پذیر است.
از آنجا که کسب تجربه برای موفق شدن در این شغل بسیار مهم است، گاهی نیاز است گرافیست برای کسب تجربه کاری بیشتر، محل کار خود را عوض کند.
امکان کار به صورت مستقل و پروژه ای برای گرافیست به میزان زیادی فراهم است. بسیاری از گرافیست ها با گرفتن سفارش از مشتری، در زمان تعیین شده کار را آماده و به مشتری تحویل می دهند.
از میزان استخدام گرافیست و وضعیت بازارکارش در کشور اطلاعات موثقی در دسترس نمی باشد. اما با توجه به اهمیت روز افزون بازاریابی و تبلیغات و توجه ویژه همه سازمان ها و شرکت ها به آن
و از طرف دیگر رشد حوزه تصویرسازی و طراحی روی جلد کتب، صفحه آرایی مجلات و روزنامه هاو …، پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در سال های آینده پیش روی گرافیست های توانمند باشد.
با توجه به زیاد بودن تعداد فارغ التجصیلان رشته گرافیک، بدیهی است رقابت در این بخش بسیار زیاد است و افراد توانمند و قوی، پیروز این میدان خواهند بود.
وضعیت استخدام گرافیست در برخی از کشورهای جهان
- آمریکا: پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام گرافیست بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ در آمریکا، ۱۳ درصد رشد خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل ۱۴ درصد می باشد.
- استرالیا: میزان استخدام گرافیست در بازه زمانی ۵ سال گذشته در مقایسه با متوسط همه مشاغل (۱۰.۲ درصد)، ۱۱.۶ درصد رشد کرده و برای سال های آتی نیز رشد بسیار زیادی پیش بینی شده است.
درآمد و حقوق گرافیست
گرافیست هایی که در استخدام سازمان یا شرکتی به خصوص در بخش خصوصی هستند، درآمدهای متفاوتی دریافت می کنند.
میزان درآمد گرافیست در برخی کشورهای جهان
آمریکا: متوسط درآمد سالانه در سال ۲۰۱۰ برای گرافیست ها، ۴۳.۵۰۰ دلار (متوسط درآمد همه مشاغل ۳۳.۸۴۰ دلار) و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۴۴,۱۰۰ دلار بوده است.
استرالیا: متوسط درآمد سالانه گرافیست ۴۸.۰۰۰ دلار ( قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان: متوسط درآمد سالانه گرافیست برای افراد تاره کار حدود ۲۳.۰۰۰دلار، برای افراد باتجربه بین ۲۹.۰۰۰ تا ۴۵.۵۰۰ دلار و برای گرافیست های ارشد بیش از ۷۵.۰۰۰ دلار می باشد.
وسایل مورد نیاز رشته گرافیک
دوربین، رنگ روغن، پاستل و ... از جمله ابزار مورد نیاز رشته گرافیک است
وسایلی که هنرجویان رشته گرافیک به آن نیاز دارند عبارتند از:
• دوربین و فیلم و کاغذ عکاسی
• گواش
• قلمو
• مقوا آبرنگ
• مدادرنگی
• پاستل
• ماژیک رنگی
• رنگ روغن
• مقوای ایرانی و خارجی
• مداد طراحی
• وسایلی مانند چوب
• ورقه فلزی
برخی از شخصیت های مناسب شغل گرافیست بر اساس شخصیت شناسی MBTI :
INFJ- این تیپ شخصیتی در خلق آثار منحصر به فرد با کمک خلاقیت و ایده های خود توانا است. او با هنر می تواند خود را ابراز و اغلب بر دیگران تاثیر بگذارد. کار به صورت مستقل و داشتن کنترل روی آن، از موارد مهم برای این تیپ شخصیتی می باشد.
ENFP- این تیپ شخصیتی از فرآیندهای خلاق و چالشی لذت می برند به خصوص اگر با دیگران در ارتباط باشند. هر چه شرایط و محیط کار منعطف تر باشد، برای آنها مطلوبتر است. آنها به تنهایی و مستقل هم به خوبی می توانند کار کنند ولی باید با دیگران تبادل نظر داشته باشند.
INFP- این تیپ شخصیتی دوست دارد خود و نظراتش را به شکلی خلاقانه ابراز کند و در کار خود آزادی فردی و انعطاف پذیری داشته باشد. بسیاری از INFP ها خود را هنرمند می دانند حتی اگر از این راه امرار معاش نکنند. برخی از آنها معتقدند هنرمندی ویژگی است که در وجود آنها است.
INTJ- این تیپ شخصیتی از کارهای خلاق و بکر لذت می برد و از شم خود در خلق آثار خود استفاده می کند.
INTP- این تیپ شخصیتی از کار خلاق لذت برده و دوست دارد با اشخاص مختلف با زمینه های متفاوت کار کند. او معمولا کار به تنهایی را دوست دارد و ترجیح می دهد با گروه های کوچک که دارای ذوق و استعداد خوب هستند، کار کند.
ISFP- این تیپ شخصیتی کار با دست و استفاده از حواس پنجگانه خود در کار را دوست دارد. او به کارهای منعطف و بدور از ساختار و مقررات زیاد علاقه دارد.
رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی
گرایش های رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی – مقطع کاردانی
كارداني حرفه اي هنرهاي تجسمي – گرافيك
گرایش های رشته گرافیک در دانشگاه علمی کاربردی – مقطع کارشناسی
كارشناسي حرفه اي گرافيـك – پوسـتر و نشـانه، كارشناسـي حرفه اي گرافيك – تصويرسازي، كارشناسي حرفه اي گرافيك – چاپ و بسته بنـدي، كارشناسـي حرفه اي گرافيك – گرافيك
دروس رشته گرافیک
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 176
- 32
کاربر مهمان
۱۴۰۱/۸/۱۶ - ۰:۳۰
Permalink