جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۳۶

معرفی رشته امور اداری و وظایف فارغ التحصیلان این رشته

رشته امور اداری,رشته امور اداری و مدیریت,معرفی رشته امور اداریمتخصصان رشته امور اداری باید به اموری مانند ارتقاء شغلی کارکنان، اضافه کاری و غیره دقت کنند
یکی از شاخه های کاردانش در گروه بازرگانی و امور اداری به نام رشته امور اداری می باشد. از رشته هایی که در این گروه قرار دارد می توان به« بورس و اوراق بهادار» و« حساب داری مالی» نیز اشاره کرد.

رشته امور اداری

یکی از بخش های مهم موجود در هر سازمانی، امور اداری میباشد و عملکرد آن بین تمام واحدهای سازمان مانند یک پل ارتباطی است. از فعال ترین بخش ها و درواقع هسته مرکزی سازمان می توان به امور اداری اشاره کرد. امور اداری در رابطه با کلیه واحدهای سازمان میباشد که همین ارتباط، نیازمند نیروییست که متخصص، با تجربه و کارامد باشد. از فعال ترین قسمت های یک شرکت می توان به بخش امور اداری اشاره کرد که با برنامه ریزی نیروی انسانی شامل انجام طرح تعدیل، تمام انتصابات و ترفیعات، بررسی سمت کارکنان جدیدالاستخدام و بررسی ترفیعات و تأمین نیروهای انسانی کارآمد نظیر استخدام، انتقال و تعيين ماموریت های داخلی شرکت می باشد.

هدف رشته امور اداری

رشته امور اداری قصد دارد افرادی را تربیت کند که بعد از گذراندن این دوره در زمینه امور اداری، توانایی لازم برای احراز مشاغل در سطح میانی را داشته باشند و بدین طریق ، قسمتی از نیازهای کشور را تأمین کنند و در امور اداری بعنوان فردی مطلع و آگاه از توانایی لازم برای سیستم مدیریت در سازمان برخوردار باشند.

معرفی رشته امور اداری,تعداد واحدهای درسی رشته امور اداری,آینده شغلی رشته امور اداریهنرجویان رشته امور اداری مکلفند که میزان ملزومات و ابزار لازم کار اداری را بررسی کنند

سطح آموزشی مهارت های رشته امور اداری

در تمام ادارات، مؤسسات و واحدهای خصوصی به بخشی نیاز است تا بتواند از این طریق، کارهایی که به بایگانی ثبت نام های وارده و صادره و همچنین به اداره امور جلسات مدیران مربوط می شود، را انجام دهد. لذا هیچ واحد اقتصادی نمیتواند به مراسلات و نامه هایش سر و سامان بدهد مگر این که دارای یک واحد بایگانی دبیرخانه باشد. بطور کلی با تنظیم برنامه های این دوره، اهداف زیر تأمین میشود:

- در مدیریت بخش های مختلف اداره، موسسه و... زمینه هماهنگی و تفاهم فراهم میشود.

- کاردانانی را تربیت کنند که بتوانند دفاتر بزرگ و عظیم اداری، شرکتهای تجاری و بازرگانی و.... را از طریق آشنایی و عمل به مبانی و اصول اخلاقی به درستی مدیریت کنند.

- بین مردم و مدیران بنحوی که نهایت رعایت وقت مردم و مدیران بشود، تفاهم ایجاد کنند.

- کاردانانی را تربیت کنند که در راه تحول نظام اداری و تقلیل بوروکراسی کاذب به مفهوم کاغذبازی های بی مورد از طریق آشنایی با اصول و مبانی مدیریت اداری از این توانایی برخوردار باشند که نقش عمده و اساسی را بوجود آورند.

وظیفه اصلی رشته امور اداری

امور اداری بیشتر بر روی مباحث پشتیبانی تسلط دارد. از وظایف امور اداری می توان به بخش های ترابری جهت سرویس دهی به دانشجویان و كارمندان و بعضی از اساتید، اداره دبیرخانه جهت ثبت و ارسال مكاتبات اداری، كارگزینی جهت انجام امور مربوط به استخدام كاركنان غیر هیات علمی، اداره انبار جهت تأمین وسایل و كالاهای موردنیاز كل معاونتها و دانشكده های واحد، همچنین بخش خدمات به منظور انجام امور مربوط به نظافت و خدمات رسانی به كلیه قسمتها اشاره کرد. به بیانی ساده امور اداری موظف است که نیاز قسمت های دیگری را انجام دهد که شامل بخش اداری، مالی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی می باشد.

شخصیت های مناسب شغل مدیر امور اداری,رشته امور اداری و مدیریت,مدیر امور اداریفارغ التحصیلان رشته امور اداری میتوانند بعد از دریافت مدرک دیپلمشان در آزمون سراسری شرکت کنند

آینده تحصیلی و شغلی رشته امور اداری

مدیر امور اداری از منظر وضعیت اشتغال، باید در نخستین مرحله تعيين کند که آیا فرد تمایل دارد که در بخش دولتی و یا خصوصی فعالیت کند. اگر فردی بخواهد در حیطه های شغلی دولتی فعالیت داشته باشد بهتر است بدانید که موقعیت شغلی مدیر امور اداری در اکثر ادارات، نهادها و سازمان های دولتی وجود دارد و فضای خوبی از این جهت برای اشتغال در این بخش فراهم است. اکنون اگر فرد تصمیم بگیرد که به علت محدودیت های موجود در بخش دولتی، به فعالیت در بخش خصوصی بپردازد باز همچنین فضای کاری برایش مهیا است ولی تنها فرقش در اینست که شرکت ها و سازمان غیر دولتی متوسط و بزرگ، چنین بخشی را دارند درحالیکه شرکتهای کوچک از این جایگاه شغلی برخوردار نیستند.

فارغ التحصیلان رشته امور اداری بعد از این که تحصیلات خود را تمام کردند میتوانند در اموری فعالیت کنند که از آن ها می توان به شرکت ها و سازمان های دولتی، خصوصی، بیمه، کشتیرانی، گمرک، هتل ها، بانک ها، شهرداری، دفاتر خدماتی و بازرگانی و... اشاره کرد. همچنين دانشجویان این رشته میتوانند بعد از احراز دیپلم با داشتن گواهی مهارت در زمینه هایی مانند حسابداری، تایپ و نگارش انواع نامه های اداری به صورت مستقل فعالیت کنند.

تعداد واحدهای رشته امور اداری

به منظور تربیت و پرورش دانشجویان رشته امور اداری برای مشاغل فوق باید با دروس زیر اشنا باشند:

>> دروس مدیرتی ۲۹ واحد

>> دروس حسابداری ۸ واحد

>> دروس کامپیوتر ۵ واحد

>> دروس پایه ۷ واحد

>> دروس کارپردازی ۸ واحد

>> دروس حقوقی ۶ واحد

>> دروس عمومی ۱۵ واحد

برخی از دروس مذکور رشته امور اداری نیازمند مهارتهای علمی میباشد به همین خاطر به صورت کارگاهی و علمی حدود ۷۵۲ ساعت برگزار می شود. کلیه فارغ التحصیلان دوره های فنی حرفه ای و یا کاردانش باید تعدادی دروس جبرانی در رشته های امور اداری، امورمالی، حسابداری، حسابداری بازرگانی و همچنین سایر دیپلم های مرتبط را بگذرانند تا درصورت قبولی در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی و یا بدون کنکور در اول هر نیمسال تحصیلی به تحصیل بپردازند. ضمنا فارغ التحصیلان این رشته اجازه ی ادامه تحصیل در رشته هایی همچون کارشناسی پیوسته مدیریت یا کارشناسی ناپیوسته مدیریت دولتی و دیگر گرایش های مدیریت( با گذراندن چند واحد دروس جبرانی) را دارند.

فارغ التحصیلان رشته امور اداری

فارغ التحصیلان رشته امور اداری میتوانند :

> فارغ التحصیلان رشته امور اداری به منظور ادامه تحصیل، مجوز شرکت در آزمون های کاردانی پیوسته، دانشگاه های دولتی، آزاد علمی کاربردی را دارند.

معرفی رشته امور اداری,بازار کار رشته امور اداری,آینده شغلی رشته امور اداریاز گرایش های گروه بازرگانی و امور اداری میتوان به رشته امور اداری اشاره کرد

> فارغ التحصیلان رشته امور اداری می توانند بعد از دریافت مدرک دیپلمشان در آزمون سراسری شرکت کنند.

> دانشجویان رشته امور اداری می توانند به منظور تدریس در آموزشگاه ها، کاریابی و اشتغال زایی در سازمان ها، ادارات و دفاتر اداری، گواهی نامه های مهارت را دریافت کنند.

شرح وظایف دانشجویان رشته امور اداری

* دانشجویان رشته امور اداری باید به اموری همچون ارتقاء شغلی کارکنان، اضافه کاری، پرداخت فوق العاده ها و کسرکار و غیره نظارت داشته باشند.

* هنرجویان این رشته موظفند به اطلاعات و مدارک پرسنلی و اداری واصله از سایر ادارات، رسیدگی کنند.

* دانشجویان در رشته امور اداری باید بتوانند در اموری که به ادارات کارگزینی- دبیرخانه و اداره حفاظت فیزیکی مربوط میشود، هماهنگی لازم را ایجاد کنند.

* این دانشجویان باید در زمینه هایی همچون مقررات استخدامی و طبقه بندی مشاغل و اظهار نظر در مورد آن ها پیشنهادات لازم را ارائه دهند.

* از دیگر وظایف فارغ التخصیلان رشته امور اداری می توان به اعمال و اجرای قوانین، آئین نامه های اداری و استخدامی صادره از مراجع ذیصلاح اشاره کرد.

* یکی از وظایف فارغ التحصیلان رشته امور اداری به منظور استخدام کارکنان جدید، تامین نیروی انسانی موردنیاز واحد و نظارت می باشد.

رشته امور اداری,شخصیت های مناسب شغل مدیر امور اداری,رشته امور اداری و مدیریتهنرجویان رشته امور اداری پس از گذراندن دوره‌ها می‌توانند در شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی کار کنند

* یکی از مسئولیتهای دانشجویان رشته امور اداری اینست که بخشنامه ها، آئین نامه ها و دستور العملهای لازم اداری را تهیه و تدوین کنند و آن ها را به ادارات مربوط ابلاغ کنند.

* هنرجویان رشته امور اداری مکلفند که میزان ملزومات و ابزار لازم کار اداری را بررسی کنند و بر توزیع آن ها نظارت داشته باشند.

* این دانشجویان باید بتوانند امور مختلف رفاهی کارکنان دانشگاه را اجرا کنند و طرح های مربوطه را تهیه و تنظیم کنند.

* نظارت برحسن انجام وظیفه کارشناسان قسمت مدیریت امور اداری از وظایف فارغ التحصیلان رشته امور اداری محسوب میشود.

شخصیت های مناسب شغل مدیر امور اداری

هر فرد باید عوامل مختلفی را در زمان انتخاب شغل صحیح و درست، در نظر بگیرید که از آن ها می توان به ویژگی های شخصیتی، علایق، ارزش ها، شرایط خانوادگی، مهارت ها، شرایط جامعه و ... اشاره کرد. ویژگی های شخصیتی از مهم ترین این عوامل محسوب می شود. اگر بخواهید شخصیت هر شخصی را به درستی بشناسید فرآیندی پیچیده ایست که به تخصص و زمان کافی نیاز دارد. البته این نکته را در نظ بگیرید که ویژگی های هر فردی منحصربه فرد است، حتی افرادی که دارای تیپ شخصیتی مشابهی هستند، باز هم با هم‌دیگر در بعضی موارد فرق دارند.

به طور کلی همیشه در تمام مشاغل، افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف وجود دارند و نمی توان بطور دقیق گفت که فقط تیپ های شخصیتی خاصی در این شغل موفق هستند. ولی طبق تحقیقات، تیپ های شخصیتی معرفی شده برای این شغل، عموما رضایت شغلی بیشتری در این شغل داشته اند.

بازار کار رشته امور اداری,تعداد واحدهای درسی رشته امور اداری,رشته امور اداری چیستهدف از رشته امور اداری، توانایی لازم برای احراز مشاغل در سطح میانی میباشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 14
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش