چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۶۰۰۳۶

معرفی رشته امور اداری و وظایف فارغ التحصیلان این رشته

رشته امور اداری,رشته امور اداری و مدیریت,معرفی رشته امور اداریمتخصصان رشته امور اداری باید به اموری مانند ارتقاء شغلی کارکنان، اضافه کاری و غیره دقت کنند
یکی از شاخه های کاردانش در گروه بازرگانی و امور اداری به نام رشته امور اداری می باشد. از رشته هایی که در این گروه قرار دارد می توان به« بورس و اوراق بهادار» و« حساب داری مالی» نیز اشاره کرد.

رشته امور اداری

یکی از بخش های مهم موجود در هر سازمانی، امور اداری میباشد و عملکرد آن بین تمام واحدهای سازمان مانند یک پل ارتباطی است. از فعال ترین بخش ها و درواقع هسته مرکزی سازمان می توان به امور اداری اشاره کرد. امور اداری در رابطه با کلیه واحدهای سازمان میباشد که همین ارتباط، نیازمند نیروییست که متخصص، با تجربه و کارامد باشد. از فعال ترین قسمت های یک شرکت می توان به بخش امور اداری اشاره کرد که با برنامه ریزی نیروی انسانی شامل انجام طرح تعدیل، تمام انتصابات و ترفیعات، بررسی سمت کارکنان جدیدالاستخدام و بررسی ترفیعات و تأمین نیروهای انسانی کارآمد نظیر استخدام، انتقال و تعيين ماموریت های داخلی شرکت می باشد.

هدف رشته امور اداری

رشته امور اداری قصد دارد افرادی را تربیت کند که بعد از گذراندن این دوره در زمینه امور اداری، توانایی لازم برای احراز مشاغل در سطح میانی را داشته باشند و بدین طریق ، قسمتی از نیازهای کشور را تأمین کنند و در امور اداری بعنوان فردی مطلع و آگاه از توانایی لازم برای سیستم مدیریت در سازمان برخوردار باشند.

معرفی رشته امور اداری,تعداد واحدهای درسی رشته امور اداری,آینده شغلی رشته امور اداریهنرجویان رشته امور اداری مکلفند که میزان ملزومات و ابزار لازم کار اداری را بررسی کنند

سطح آموزشی مهارت های رشته امور اداری

در تمام ادارات، مؤسسات و واحدهای خصوصی به بخشی نیاز است تا بتواند از این طریق، کارهایی که به بایگانی ثبت نام های وارده و صادره و همچنین به اداره امور جلسات مدیران مربوط می شود، را انجام دهد. لذا هیچ واحد اقتصادی نمیتواند به مراسلات و نامه هایش سر و سامان بدهد مگر این که دارای یک واحد بایگانی دبیرخانه باشد. بطور کلی با تنظیم برنامه های این دوره، اهداف زیر تأمین میشود:

- در مدیریت بخش های مختلف اداره، موسسه و... زمینه هماهنگی و تفاهم فراهم میشود.

- کاردانانی را تربیت کنند که بتوانند دفاتر بزرگ و عظیم اداری، شرکتهای تجاری و بازرگانی و.... را از طریق آشنایی و عمل به مبانی و اصول اخلاقی به درستی مدیریت کنند.

- بین مردم و مدیران بنحوی که نهایت رعایت وقت مردم و مدیران بشود، تفاهم ایجاد کنند.

- کاردانانی را تربیت کنند که در راه تحول نظام اداری و تقلیل بوروکراسی کاذب به مفهوم کاغذبازی های بی مورد از طریق آشنایی با اصول و مبانی مدیریت اداری از این توانایی برخوردار باشند که نقش عمده و اساسی را بوجود آورند.

وظیفه اصلی رشته امور اداری

امور اداری بیشتر بر روی مباحث پشتیبانی تسلط دارد. از وظایف امور اداری می توان به بخش های ترابری جهت سرویس دهی به دانشجویان و كارمندان و بعضی از اساتید، اداره دبیرخانه جهت ثبت و ارسال مكاتبات اداری، كارگزینی جهت انجام امور مربوط به استخدام كاركنان غیر هیات علمی، اداره انبار جهت تأمین وسایل و كالاهای موردنیاز كل معاونتها و دانشكده های واحد، همچنین بخش خدمات به منظور انجام امور مربوط به نظافت و خدمات رسانی به كلیه قسمتها اشاره کرد. به بیانی ساده امور اداری موظف است که نیاز قسمت های دیگری را انجام دهد که شامل بخش اداری، مالی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی می باشد.

شخصیت های مناسب شغل مدیر امور اداری,رشته امور اداری و مدیریت,مدیر امور اداریفارغ التحصیلان رشته امور اداری میتوانند بعد از دریافت مدرک دیپلمشان در آزمون سراسری شرکت کنند

آینده تحصیلی و شغلی رشته امور اداری

مدیر امور اداری از منظر وضعیت اشتغال، باید در نخستین مرحله تعيين کند که آیا فرد تمایل دارد که در بخش دولتی و یا خصوصی فعالیت کند. اگر فردی بخواهد در حیطه های شغلی دولتی فعالیت داشته باشد بهتر است بدانید که موقعیت شغلی مدیر امور اداری در اکثر ادارات، نهادها و سازمان های دولتی وجود دارد و فضای خوبی از این جهت برای اشتغال در این بخش فراهم است. اکنون اگر فرد تصمیم بگیرد که به علت محدودیت های موجود در بخش دولتی، به فعالیت در بخش خصوصی بپردازد باز همچنین فضای کاری برایش مهیا است ولی تنها فرقش در اینست که شرکت ها و سازمان غیر دولتی متوسط و بزرگ، چنین بخشی را دارند درحالیکه شرکتهای کوچک از این جایگاه شغلی برخوردار نیستند.

فارغ التحصیلان رشته امور اداری بعد از این که تحصیلات خود را تمام کردند میتوانند در اموری فعالیت کنند که از آن ها می توان به شرکت ها و سازمان های دولتی، خصوصی، بیمه، کشتیرانی، گمرک، هتل ها، بانک ها، شهرداری، دفاتر خدماتی و بازرگانی و... اشاره کرد. همچنين دانشجویان این رشته میتوانند بعد از احراز دیپلم با داشتن گواهی مهارت در زمینه هایی مانند حسابداری، تایپ و نگارش انواع نامه های اداری به صورت مستقل فعالیت کنند.

تعداد واحدهای رشته امور اداری

به منظور تربیت و پرورش دانشجویان رشته امور اداری برای مشاغل فوق باید با دروس زیر اشنا باشند:

>> دروس مدیرتی ۲۹ واحد

>> دروس حسابداری ۸ واحد

>> دروس کامپیوتر ۵ واحد

>> دروس پایه ۷ واحد

>> دروس کارپردازی ۸ واحد

>> دروس حقوقی ۶ واحد

>> دروس عمومی ۱۵ واحد

برخی از دروس مذکور رشته امور اداری نیازمند مهارتهای علمی میباشد به همین خاطر به صورت کارگاهی و علمی حدود ۷۵۲ ساعت برگزار می شود. کلیه فارغ التحصیلان دوره های فنی حرفه ای و یا کاردانش باید تعدادی دروس جبرانی در رشته های امور اداری، امورمالی، حسابداری، حسابداری بازرگانی و همچنین سایر دیپلم های مرتبط را بگذرانند تا درصورت قبولی در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی و یا بدون کنکور در اول هر نیمسال تحصیلی به تحصیل بپردازند. ضمنا فارغ التحصیلان این رشته اجازه ی ادامه تحصیل در رشته هایی همچون کارشناسی پیوسته مدیریت یا کارشناسی ناپیوسته مدیریت دولتی و دیگر گرایش های مدیریت( با گذراندن چند واحد دروس جبرانی) را دارند.

فارغ التحصیلان رشته امور اداری

فارغ التحصیلان رشته امور اداری میتوانند :

> فارغ التحصیلان رشته امور اداری به منظور ادامه تحصیل، مجوز شرکت در آزمون های کاردانی پیوسته، دانشگاه های دولتی، آزاد علمی کاربردی را دارند.

معرفی رشته امور اداری,بازار کار رشته امور اداری,آینده شغلی رشته امور اداریاز گرایش های گروه بازرگانی و امور اداری میتوان به رشته امور اداری اشاره کرد

> فارغ التحصیلان رشته امور اداری می توانند بعد از دریافت مدرک دیپلمشان در آزمون سراسری شرکت کنند.

> دانشجویان رشته امور اداری می توانند به منظور تدریس در آموزشگاه ها، کاریابی و اشتغال زایی در سازمان ها، ادارات و دفاتر اداری، گواهی نامه های مهارت را دریافت کنند.

شرح وظایف دانشجویان رشته امور اداری

* دانشجویان رشته امور اداری باید به اموری همچون ارتقاء شغلی کارکنان، اضافه کاری، پرداخت فوق العاده ها و کسرکار و غیره نظارت داشته باشند.

* هنرجویان این رشته موظفند به اطلاعات و مدارک پرسنلی و اداری واصله از سایر ادارات، رسیدگی کنند.

* دانشجویان در رشته امور اداری باید بتوانند در اموری که به ادارات کارگزینی- دبیرخانه و اداره حفاظت فیزیکی مربوط میشود، هماهنگی لازم را ایجاد کنند.

* این دانشجویان باید در زمینه هایی همچون مقررات استخدامی و طبقه بندی مشاغل و اظهار نظر در مورد آن ها پیشنهادات لازم را ارائه دهند.

* از دیگر وظایف فارغ التخصیلان رشته امور اداری می توان به اعمال و اجرای قوانین، آئین نامه های اداری و استخدامی صادره از مراجع ذیصلاح اشاره کرد.

* یکی از وظایف فارغ التحصیلان رشته امور اداری به منظور استخدام کارکنان جدید، تامین نیروی انسانی موردنیاز واحد و نظارت می باشد.

رشته امور اداری,شخصیت های مناسب شغل مدیر امور اداری,رشته امور اداری و مدیریتهنرجویان رشته امور اداری پس از گذراندن دوره‌ها می‌توانند در شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی کار کنند

* یکی از مسئولیتهای دانشجویان رشته امور اداری اینست که بخشنامه ها، آئین نامه ها و دستور العملهای لازم اداری را تهیه و تدوین کنند و آن ها را به ادارات مربوط ابلاغ کنند.

* هنرجویان رشته امور اداری مکلفند که میزان ملزومات و ابزار لازم کار اداری را بررسی کنند و بر توزیع آن ها نظارت داشته باشند.

* این دانشجویان باید بتوانند امور مختلف رفاهی کارکنان دانشگاه را اجرا کنند و طرح های مربوطه را تهیه و تنظیم کنند.

* نظارت برحسن انجام وظیفه کارشناسان قسمت مدیریت امور اداری از وظایف فارغ التحصیلان رشته امور اداری محسوب میشود.

شخصیت های مناسب شغل مدیر امور اداری

هر فرد باید عوامل مختلفی را در زمان انتخاب شغل صحیح و درست، در نظر بگیرید که از آن ها می توان به ویژگی های شخصیتی، علایق، ارزش ها، شرایط خانوادگی، مهارت ها، شرایط جامعه و ... اشاره کرد. ویژگی های شخصیتی از مهم ترین این عوامل محسوب می شود. اگر بخواهید شخصیت هر شخصی را به درستی بشناسید فرآیندی پیچیده ایست که به تخصص و زمان کافی نیاز دارد. البته این نکته را در نظ بگیرید که ویژگی های هر فردی منحصربه فرد است، حتی افرادی که دارای تیپ شخصیتی مشابهی هستند، باز هم با هم‌دیگر در بعضی موارد فرق دارند.

به طور کلی همیشه در تمام مشاغل، افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف وجود دارند و نمی توان بطور دقیق گفت که فقط تیپ های شخصیتی خاصی در این شغل موفق هستند. ولی طبق تحقیقات، تیپ های شخصیتی معرفی شده برای این شغل، عموما رضایت شغلی بیشتری در این شغل داشته اند.

بازار کار رشته امور اداری,تعداد واحدهای درسی رشته امور اداری,رشته امور اداری چیستهدف از رشته امور اداری، توانایی لازم برای احراز مشاغل در سطح میانی میباشد

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 14
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش