چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۱۰۰۰۰۳

معرفی گرایشهای رشته مشاوره + درآمد و بازار کار این رشته

رشته مشاوره,منابع کارشناسی ارشد رشته مشاوره,کارشناسی ارشد رشته مشاورهرشته مشاوره به بررسی نحوه استفاده از روانشناسی در برقراری رابطه با دیگران میپردازد
با توجه به مشکلات روحی و روانی که جامعه روز به روز بیشتر با آن درگیر است، نیاز روزافزون جامعه بوجود افراد متخصص در رشته مشاوره، نیاز به این رشته و آینده شغلی این رشته را روز به روز بهتر می کند.

رشته مشاوره

یکی از رشته های انتخابی در رده ی علوم انسانی، رشته مشاوره است که امروزه داوطلبان زیادی را به طرف خود جذب نموده است. همپوشانی این رشته با رشته ی روانشناسی سبب می شود تا داوطلبان علاقمند به حوزه ی سلامت روان که با رتبه ی آنها در رشته ی روانشناسی پذیرش نخواهد شد، به آن روی آورند. رشته مشاوره مجموعه ای از علم های به هم متصل است که به بررسی نحوه استفاده از روانشناسی در برقراری رابطه با دیگران و اختلالات یادگیری و تشخیص اختلال های ذهنی کودکان و راهنمایی های تحصیلی و مشاوره ازدواج و … می پردازد. همچنین بررسی روش های تعلیم و تربیت افراد و کشف کردن روش های علمی در موضوعات روان شناسی و جامعه شناسی و … از دیگر اهداف رشته مشاوره می باشد.

توانایی های لازم برای دانشجوی رشته مشاوره

دو خصوصیت مهم و ضروری برای علاقمندان به رشته مشاوره، خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن است. یک مشاور باید بتواند با صبر و بردباری و آرامش درونی خود، فضای مناسبی برای مراجعه کننده ایجاد کند و به او اجازه دهد که خود را تخلیه نموده و دغدغه های ذهنی خود را بیان کند. یک مشاور خوب باید آگاهی كاملی از مباحث اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی روز جامعه داشته باشد.

وظایف فارغ التحصیل رشته مشاوره

وظایف فارغ التحصل رشته مشاوره به شرح زیر است:

- ایجاد ارتباطی مبتنی بر اعتماد و احترام به مراجعان

- توافق با مراجعان برای موضوع صحبت جلسات مشاوره

- ترغیب مراجعان برای ابراز احساسات واقعی خود

- گوش دادن دقیق، پرسیدن سؤال و درک شرایط و موقعیت مراجعان به خاطر ارائه برترین راهنمایی 

- همدلی و همراهی کردن با صحبت های مراجعان و ایجاد چالش در صورت نیاز

- کمک به مراجعان در طرز نگرش آن ها به اتفاقات به صورت واضح تر یا به شکلی مختلف

- ارجاء مراجعان به منبع های کمکی دیگر در صورت نیاز

- حفظ اسناد محرمانه مراجعین

رشته مشاوره کارشناسی ارشد,رشته مشاوره,رشته مشاوره و راهنماییمیزان دریافتی متخصصان رشته مشاوره نسبت به حوزه تخصصی و نوع کار متفاوت است

شرایط ورود دانشجو به رشته مشاوره

ورود دانشجو به رشته مشاوره شرایط گوناگونی دارد که عبارتست از:

الف- دارا بودن شرایط عمومی ورود به دانشگاه و مؤسسات آموزش عالی یکی از شرایط ورود به رشته مشاوره میباشد.

ب- داشتن گواهینامه کارشناسی در یکی از رشته های مشاوره و راهنمایی، امور تربیتی و مشاوره راهنمایی و مشاوره، آموزش و پرورش پیش دبستانی، مدیریت و برنامه ریزی آموزشی، آموزش و پرورش افراد استثنایی، روانشناسی مددکاری اجتماعی تبصره- داوطلبانی که دارای گوهینامه کارشناسی به جز مشاوره و راهنمایی، امور تربیتی و مشاوره و یا راهنمایی و مشاوره هستند در صورت قبول شدن در امتحانات ورودی ناگزیر به گذراندن دروس پیش نیاز می باشند. 

ج – از دیگر شروط ورود به رشته مشاوره نداشتن نقص و بیماری جسمانی و روانی به گواهی و تائید پزشکان معتمد دانشگاههاست.

د – شركت و قبولی در مصاحبه حضوری به خاطر بررسی خصوصیات شخصیتی مناسب با کار و حرفه مشاوره.

سرفصل دروس و تعداد واحدهای رشته مشاوره

تعداد کل واحدهای رشته مشاوره ۱۳۵ واحد است.

>> دروس عمومی رشته مشاوره: ۲۰ واحد

>> دروس پایه و اصلی رشته مشاوره: ۷۶ واحد

>> دروس تخصصی رشته مشاوره: ۳۳ واحد

>> دروس اختیاری رشته مشاوره: ۶ واحد

رشته مشاوره شغلی,معرفی رشته مشاوره,رشته مشاورهیکی از رشته های انتخابی در رده ی علوم انسانی، رشته مشاوره است

درس های رشته مشاوره در مقطع کارشناسی

۱. دروس عمومی رشته مشاوره:

دروس عمومی رشته مشاوره شامل مبانی نظری اسلام، ادبیات فارسی، اخلاق اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی، زبان عمومی، انقلاب اسلامی، تربیت بدنی ۱ و۲، تاریخ وتمدن اسلامی است.

۲. دروس پایه و اصلی رشته مشاوره:

دروس پایه و اصلی رشته مشاوره عبارتند از: ریاضیات پایه، مبانی جامعه شناسی، انسان از دیدگاه اسلام، روان شناسی عمومی، اصول فلسفه آموزش و پرورش، آمار توصیفی، آموزش و پرورش ابتدایی، راهنمایی و متوسطه، جامعه شناسی آموزش و پرورش، روان شناسی از دیدگاه دانشمندان اسلامی، مبانی راهنمایی و مشاوره، فیزیولوژی انسان( اعصاب و غدد)، آمار استنباطی، روشها و فنون راهنمایی و مشاوره، سنجش و اندازه گیری در علوم تربیتی، روشها و فنون تدریس، نماد خانواده در اسلام و ایران، روان شناسی رشد، روش تحقیق در علوم تربیتی و مشاوره، مقدمات مدیریت آموزشی، روان شناسی یادگیری، تولید و کاربرد مواد آموزشی، مبانی کامپیوتر، روان شناسی شخصیت، روان شناسی تربیتی، آسیب شناسی روانی، مسائل جوانان و نوجوانان، روان شناسی اجتماعی، روان شناسی و آموزش افراد استثنایی، بازی درمانی، اختلالات یادگیری ، آسیب شناسی اجتماعی، بهداشت روانی.

رشته مشاوره,آینده رشته مشاوره,بازار کار رشته مشاوره یکی از محیط های کاری برای فارغ التحصیلان رشته مشاوره، کار در مدرسه می باشد

۳. دروس تخصصی رشته مشاوره:

دروس راهنمایی و مشاوره تحصیلی، راهنمایی و مشاوره شغلی، کاربرد آزمون های روانی( هوش، استعداد، رغبت)، کاربرد آزمون های تشخیصی و شخصیت در مشاوره، نظریه مشاوره و روان درمانی، راهنمایی و مشاوره گروهی، مشاوره ی خانواده، مددکاری اجتماعی در مشاوره، روش های تغییر و اصلاح رفتار، متون تخصصی زبان، پروژه تحقیقاتی، تمرین عملی مشاوره (فعالیت های راهنمایی)، تمرین عملی مشاوره( فعالیت های مشاوره ای) از دروس تخصصی رشته مشاوره می باشند.

۴. دروس اختیاری رشته مشاوره:

دروس اختیاری رشته مشاوره شامل بازی درمانی، تغییرات اجتماعی، خانواده نابسامان و عوامل آن، مقدمات روان پزشکی، سازمان و قوانین آموزش و پرورش ایران، سازمان دهی و اداره خدمات راهنمایی و مشاوره، مبانی کامپیوتر، برنامه نویسی کامپیوتر، روان شناسی هنر و تبلیغات، جامعه شناسی ارتباطات، روش های تحلیل سیاسی، هنر و خوش نویسی، بهداشت عمومی و کمک های اولیه، منطق، تاریخچه هنر و هنر اسلامی، آشنایی با دفاع مقدس است.

گرایش های رشته مشاوره در مقطع کارشناسی ارشد

رشته مشاوره در مقطع کارشناسی فاقد گرایش بوده و در کارشناسی ارشد دارای چهار گرایش “مدرسه”، “خانواده”، “شغلی” و “توانبخشی” می باشد که در ادامه به توضیح مختصری در مورد هر یک از این حوزه ها می پردازیم:

* گرایش مشاوره مدرسه:

مشاوران مدرسه به دانش آموزان در زمینه تحصیلی کمک می کنند تا پیشرفت نموده و دچار آسیب های اجتماعی مثل بزهکاری و اعتیاد نشوند. از تخصص های این گرایش از رشته مشاوره میتوان به جلوگیری از افت تحصیلی در دانش آموزان و درمان آن و برنامه ریزی درسی اشاره کرد.

* مشاوره خانواده:

مشاوره خانواده یکی از گرایشهای رشته مشاوره در مقطع کارشناسی است. مشاوران خانواده توانایی کار در زمینه های متنوعی مثل رفع دعوای زناشویی، افزایش صمیمیت بین زوجین، درمان مشکلات بین همسران، رفع دعوا با مادرزن و پدرزن و یا خواهرزن، رفع مشکلات با مادرشوهر و پدرشوهر، خیانت و دگرخواهی عاطفی، مشاوره قبل از طلاق و نجات زندگی و بهبود زندگی زناشویی را دارند.

منابع ارشد رشته مشاوره,رشته مشاوره,معرفی رشته مشاوره در کارشناسی ارشدرشته مشاوره در مقطع کارشناسی فاقد گرایش است

* مشاوره شغلی:

هدف گرایش مشاوره شغلی تربیت افرادیست که بتوانند مراجعان خود را در انتخاب شغل و آمادگی برای اشتغال یاری دهند. همچنین آنها را در اشتغال موفقیت آمیز و حل مشکلات شغلی یاری دهند. اطلاعات عینی و به روز شغلی را در اختیار مراجعان خویش قرار دهند. همچنین بتوانند به انجام مشاوره های انفرادی و گروهی شغلی اقدام کنند و خدمات راهنمایی و مشاوره شغلی را در موقعیت های گوناگون، برنامه ریزی، سازمان دهی و سرپرستی کنند.

* مشاوره توان بخشی:

یکی دیگر از گرایشهای رشته مشاوره، گرایش مشاوره توانبخشی است، دانشجویان در این گرایش به مطالعه ی شرایط معلولان، سالخوردگان، معتادان و افراد توان یاب ارثی یا اکتسابی و نحوه ی بازتوانی آنها خواهند پرداخت و چنانچه قصد کار با چنین گروه هایی را دارید، میتوانید در مقطع ارشد وارد مشاوره ی توان بخشی شوید که نسبت به گرایش های دیگر، به روزتر است و یکی از ضرورت های اساسی به حساب می آید.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مشاوره

فارغ التحصیلان رشته مشاوره در صورت تمایل میتوانند پس از اخذ مدرک کارشناسی این رشته برای مقاطع تحصیلی دیگر نظیر کارشناسی ارشد و دکتری نیز شرکت نموده و برای موفق شدن در این زمینه ادامه تحصیل داشته باشند. 

موقعیت شغلی رشته مشاوره در ایران

مشاوره دارای ابعاد مختلفی است و میتوان برای انتخاب رشته ی تحصیلی، ازدواج، شغل یابی، روش ارتباط در یک محیط صنعتی، نحوه ی ارتباط میان اعضای خانواده یا نحوه ی روبرو شدن با بحران های دوران نوجوانی و جوانی از راهنمایی های مشاور استفاده کرد. یکی از محیط های کاری برای فارغ التحصیلان رشته مشاوره، کار در مدرسه می باشد. مشاوران مدرسه در مسائلی مانند یادگیری تکنیک های درس خواندن، کاهش اضطراب دانش آموزان و یا حل بعضی از بحران ها و مشکلات آنان در خارج از مدرسه می پردازند.

از دیگر فرصت های شغلی رشته مشاوره شامل فعالیت در پیش دبستانی ها، مهد کودک ها و همینطور استخدام در آموزش و پرورش می باشد. همچنین کار در کارخانه ها از گزینه های شغلی برای فارغ التحصیلان گرایش شغلی رشته مشاوره است و توان بخشی ها هم میتوانند در نهاد های دولتی مانند سرای سالمندان، بهزیستی، مراکز بازتوانی، زندان ها، فرهنگ سراها، کمیته امداد و یا مراکز ترک اعتیاد فعالیت بیشتری داشته باشند.

درآمد و حقوق رشته مشاوره در ایران

میزان دریافتی متخصصان رشته مشاوره نسبت به حوزه تخصصی و نوع کار متفاوت است. فارغ اتحصیلانی که در حوزه مشاوره تحصیلی هستند و استخدام آموزش و پروش میشوند، براساس قوانین کشور حقوقی ثابت دارند. افرادی که در زمینه های مشاوره تحصیلی، خانوادگی، ازدواج و …. هستند، در صورتیکه در مراکز خصوصی مشغول بکار شوند، بسته به تعداد مراجعین، تایم مشاوره و توافق با کارفرما، حقوق دریافت می کنند.

معرفی رشته مشاوره تحصیلی,رشته مشاوره در کارشناسی ارشد,رشته مشاورهخوب گوش دادن و خوب سخن گفتن ویژگی های مهمی برای دانشجوی رشته مشاوره است

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش