جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۶۶

آشنایی با رشته تاسیسات و فرصت های شغلی این رشته

رشته تاسیسات,وظایف فارغ التحصیل رشته تاسیسات,کارشناسی ارشد رشته تاسیساتبا توجه به تنوع شاخه های رشته تاسیسات حوزه کاری در این شغل نیز بسیار گسترده است
به رشته تأسیسات در گذشته رشته ی اتومیکانیک می گفتند. این رشته که رشته ای  وسیع و گسترده است بخش های مختلفی دارد. تامین اسایش بشر در دنیای امروزی یکی از هدف های اصلی بود و با استفاده و بکار گیری تأسیسات مکانیکی سعی شده است در طراحی و اجرای ساختمان سازی این امرمهم پیگیری شود.

رشته تاسیسات

برای آموزش حرفه ای در این شغل میتوانید بعد از گذراندن سال اول دبیرستان در شاخه کار و دانش( رشته های تأسیسات بهداشتی ساختمان، تأسیسات گرمایی ساختمان، تأسیسات گاز رسانی، تأسیسات حرارتی برودتی و تأسیسات تهویه مطبوع ساختمان)   یا فنی و حرفه ای( رشته تأسیسات) به تحصیلات بپردازید. اشخاص علاقمند به این رشته ها میتوانند در دانشگاه ها تا مقطع کاردانی یا کارشناسی بطور ناپیوسته ادامه تحصیل دهند. همینطور میتوانید در رشته مهندسی مکانیک گرایش تأسیسات نیز تحصیل کرده و بعد از آن وارد این شغل شوید.

افرادی که وارد کاردانش و فنی و حرفه ای میشوند ، چون واحدهای عملی و کارورزی زیادی را می گذرانند، برای ورود به بازارکار آماده تر هستد و شاید سریعتر بتوانند کار پیدا کنند. دوره های تخصصی انواع شاخه های رشته تأسیسات در آموزشگاه های آزاد زیرنظر سازمان فنی و حرفه ای برگزار می شود. علاقه مندان این رشته میتوانند در این دورها شرکت کرده و مدرک معتبر دریافت کنند.

رشته تاسیسات چیست,رشته تاسیسات,درآمد متخصصان رشته تاسیساتاگر به کارهای فنی علاقه دارید، رشته تاسیسات می تواند برای شما مناسب باشد

یکی از رشته هایی که عمومیت آن بسیار گسترش یافته است رشته تأسیسات می باشد. نقش تأسیسات درواقع نقش عوامل پشت صحنه را در یک فیلم سینمائی بازی می کند. برای این رشته به یک ساختمان که باتوجه به ساخت ساختمان، تعداد اتاق ها، ساختمان های کناری یا باز بودن محیط اطراف ساختمان، تعداد طبقات و عوامل دیگر طراحی میشود، اشاره می کنیم. هنر جویان این رشته بر همین مبنا در طی دوران تحصیل با طرح، محاسبه، اجرا، راه اندازی سرویس و نگهداری تأسیسات بهداشت، تأسیسات گرمایی، تأسیسات گاز رسانی ساختمان های مسکونی و راه اندازی و سرویس و تعمیر دستگاههای سرد کننده خانگی و تجاری، نقشه خوانی و نقشه کشی تاسیسات بهداشتی، حرارتی، گاز رسانی و برودتی آشنا میشوند .

توانایی های رشته تاسیسات

کسانی که به رشته تأسیسات علاقه دارند میتوانند تا مدارج بالاتری مثل دکترای میکانیک سیالات برسند. در این رشته امکان ادامه ی تحصیل در داخل و یا خارج از کشور وجود دارد. کسانی که در دروس ریاضیات فیزیک قوی باشند و قدرت تجسم بالایی هم داشته باشند تا بتوانند در طراحی سیستم ها بدون مشکل کارشان را ادامه بدهند، در این رشته موفق میشوند. کسانی که می خواهند به مقاطع کارشناسی و به بالا فکر کنند بهتر است بدانند که اکثر درس آن ها ریاضیات و فیزیک است.

دانش آموزان رشته تأسیسات با دروسی همچون میکانیک سیالات ترمودینامیک فیزیک استاتیک و غیره سرو کار دارند ولی در مدارج بالا مثل کارشناسی ارشد و دکترا آینده ای بسیار روشن دارند. فارغ التحصیلان گرایش حرارت و سیالات میتوانند در کنار مهندسین حفاری سر دکل های نفت در پروژه های استخراج نفت کار کنند. فارغ التحصیلان این دوره قادر به طراحی و محاسبه اجزا و سیستمها در بخشهای عمده ای از صنایع نظیر صنایع خودروسازی، نیروگاههای حرارتی و آبی، صنایع غذایی، نفت، ذوب فلزات و غیره هستند.

معایب رشته تاسیسات,توانایی های رشته تاسیسات,رشته تاسیساترشته تاسیسات با خطرات مختلفی از جمله برق و گاز گرفتگی و ... روبرو است

اهداف رشته تاسیسات

یکی از دوره های آموزش عالی، رشته تأسیسات میباشد که با بکارگیری علوم و تکنولوژی مربوطه جهت طرح و محاسبه و نصب و راه اندازی تأسیسات حرارتی و برودتی نظیر تأسیسات بهداشتی و گازرسانی – اطفاء حریق و آسانسور – تأسیسات حرارت مرکزی و تهویه مطبوع ساختمانها – تأسیسات برودتی و سردخانه ها ونیز تولید دستگاههای حرارتی و برودتی که اساس آن ها مبتنی برتبدیل انرژی و انتقال حرارت و جرم است میتواند به متخصصان کارآیی لازم را بدهد و آن ها را برای کار در صنایع حرارتی و برودتی آماده سازد.

وظایف فارغ التحصیل رشته تاسیسات

کار فارغ التحصیل رشته تأسیسات بسته به محل کارش که میتواند در منازل، اماکن تجاری و صنعتی باشد، شامل موارد زیر است:

> خواندن و درک نقشه های تاسیساتی ساختمان

> راه اندازی و تعمیر تأسیسات گرمایی

> طراحی، اجرا و نظارت بر لوله کشی و تأسیسات گاز خانگی و تجاری

> راه اندازی و تعمیر تجهیزات و سیستم استخرها

> لوله کشی انواع آب سرد و گرم در ساختمان( اتصال انواع لوله ها، انجام لوله کشی آب، فاضلاب و نصب وسایل بهداشتی)

> راه اندازی و تعمیر سردخانه ها

> جوشکاری گاز و برق

> راه اندازی و تعمیر دستگاه های سردکننده خانگی و تجاری

> راه اندازی و تعمیر سیستم های حرارت مرکزی با آب گرم( شوفاژ) و ...

> نقشه کشی سیستم تأسیسات مکانیکی ساختمان

رشته تاسیسات,اهداف رشته تاسیسات,فرصت های شغلی رشته تاسیساترشته تاسیسات یکی از رشته های کاربردیست که امروزه نیاز بسیاری به این رشته احساس میشود

فرصت های شغلی رشته تاسیسات

با وجود کسب مهارت های لازم در قسمت های مختلف رشته تأسیسات، در کارخانجات صنعتی، کارگاه های صنعتی و ساختمانی بازارکار خوبی در سراسر کشور وجود دارد. زمینه ها و عناوین شغلی رشته تأسیسات عبارتست از:

* راه اندازی و تعمیرکاری  دستگاه های سردکننده خانگی

* راه اندازی و تعمیرکاری سیستم های حرارت مرکزی

* جوشکاری برق و گاز

* لوله کش آب ساختمان

* برق کاری و راه اندازی دستگاه های تاسیساتی با استفاده از لوله های فلزی و پلیمری

* نقشه کش تأسیسات مکانیکی ساختمان

* طراح، مجری  و ناظر لوله کشی گاز خانگی و تجاری

میزان درآمد متخصصان رشته تاسیسات

همه ی خانه ها ، ادارات و ساختمان ها به سیستم تأسیسات احتیاج دارند. از این جهت به متخصصان سیستم تأسیسات هم نیاز دارند. اگه نیروهای متخصص رشته تاسیسات به صورت مستقل کار کنند معمولاً درآمدهای خوبی کسب می کنند و هرچه در کار، دقت و توانایی بالایی داشته باشند و مشتریان را راضی نگه دارند، تعداد مشتری های آن ها بیشتر میشود و درآمدشان هم افزایش می یابد.

معایب رشته تاسیسات

از معایب و خطرات شغل تاسیساتی می توان به برق و گاز گرفتگی، سر و صدای زیاد، گرما، سرما و رطوبت زیاد، خطرات ناشی از بکارگیری تجهیزات و ابزارهای مختلف، افتادن و سقوط و ... اشاره کرد. لذا متخصص رشته تأسیسات باید اصول ایمنی و بهداشتی را در حین کار کلیه بدرستی رعایت کند زیرا این شغل نیازمند نیروی بدنی زیاد بوده و بسیار انرژی بر است، به همین جهت معمولاً برای آقایان مناسبتر می باشد.

فارغ التحصیل رشته تاسیسات,رشته تاسیسات,شغلهای رشته تاسیساتاگر فازغ التحصیل رشته تأسیسات بطور مستقل کار کند، تعیین ساعات کاری بر عهده خودش است

معمولاً ساعات کاری در شغل تأسیسات به صورت تمام وقت است( به ویژه وقتی در شرکت یا سازمانی استخدام می شوید). در صورتیکه فازغ التحصیل رشته تأسیسات بطور مستقل کار کند، تعیین ساعت های کاری بر عهده خودش است. شما باید توانایی کار در محوطه های داخلی و اغلب تنگ و در محوطه های بیرونی با شرایط آب و هوایی مختلف را داشته باشید. برخی مواقع هم باید در ارتفاع و روی داربست ها بروید.

شخصیت های مناسب شغل کارشناس تاسیسات

عوامل مختلفی در انتخاب یک شغل صحیح و درست باید در نظر گرفته شوند که از جمله ی آن می توان به ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر شخص اشاره کرد. ویژگی های شخصیتی یکی از مهم ترین این عوامل می باشد. شناخت درست شخصیت هر شخص فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. اما هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، چه بسا افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم با یکدیگر در برخی موارد متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه در تمام مشاغل افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در رشته تأسیسات موفق می شوند ولی طی تحقیقات صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی میشوند ، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

وظایف فارغ التحصیل رشته تاسیسات,فرصت های شغلی رشته تاسیسات,رشته تاسیساترشته تاسیسات در گذشته رشته ی اتومیکانیک نام داشت

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
رشته تأسیسات رشته خوبی هست
دوستان اصلا نرید تأسیسات رشته خوبی نیست بازار کارش پر شده متاسفانه افراد نالایق زیاد داره واصلا بدرد نمی خوره حقتون خورده میشه چون در سطح های بالا که می رید رشته تاسیسات خیلی سخت میشه و بازار کارشم خوب نیست
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش