جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۳۰۰۵۱

معرفی رشته مدیریت بیمه و دروس آن در مقطع کارشناسی

رشته مدیریت بیمه,بازار کار رشته مدیریت بیمه,رشته مدیریت بیمه چیستمعرفی رشته مدیریت بیمه شامل کاربرد های رشته مدیریت بیمه است
صنایع مهم و پرکاربردی در دنیا وجود دارد که یکی از آن ها صنعت بیمه می باشد. این صنعت از اروپا به اقصی نقاط جهان منتقل شده است. رشته مدیریت بیمه در کشور ایران به عنوان یک رشته ی جدید و غیربومی شناخته میشود؛ به همین دلیل باید در ایران، متخصصان صنعت بیمه وجود داشته باشند تا در این زمینه خدماتی را ارائه و بهبود دهند.

رشته مدیریت بیمه

مدیران بیمه در شعبه، نظاره گر بر انواع متخصصان هستند که از این متخصصان می توان به کارگزاران، کارفرمایان، مدیران ریسک، بازپرس ادعاها و ارزیابان اشاره کرد. مدیر بیمه باید مطمئن شود که نمایندگان آن ها درمورد فروش بیمه ی خود، اموزش تکنیک فروش و مسائل مربوط به پیروی از اخلاق و حقوقی را به خوبی فرا گرفته اند. یک مدیر بیمه خوب، با کمک به نمایندگان فروشش، قادر است که نقاط ضعفشان را تبدیل به نقاط قوت کند و در شرایط ضروری، همراه آن ها در بازدیدهای میدانی باشد.

یکی از دوره های تحصیلی اموزش عالی، دوره کاردانی بیمه میباشد و با این هدف بوجود آمده تا افرادی را تربیت کند که مسئولیتهایی را رسماً پس از یک اموزش دو ساله نظری و عملی در شبکه بیمه ای کشور، انجام دهند.

تاریخچه مدیریت بیمه

در قرن پانزدهم میلادی، توسعه صنعت بیمه بوجود آمد و صرفا بیمه باربری تا قبل از انقلاب صنعتی وجود داشت. بیمه در زمانی که انقلاب صنعتی در قرن نوزدهم شکل گرفت؛ وارد جنبه های مختلف زندگی بشر شد. به طوریکه کانونی از بیمه گران در سال ۱۵۵۲ میلادی در شهر فلورانس ایتالیا بوجود آمد و بیمه نامه صادر کردند. صنعت بیمه از آن زمان تا به امروز دچار تغيير و تحولاتی شده است.

صنعت بیمه در سال ۱۳۱۰ شمسی برای اولین بار در ایران پدید آمد و شرکت های گستراخ وایگل استار، فعالیت خود را شروع کردند. همچنین نخستین بیمه کاملاً ایرانی با نام شرکت سهامی ایران در سال ۱۳۱۴ شمسی راه اندازی گردید.

صنعت بیمه هم زمان با شکل گیری موسسات بیمه در ایران به حوزه آکادمیک وارد شد. رشته مدیریت بیمه با قدمتی کم تر از یک عمر به عنوان یک رشته نوظهور شناخته میشود. دانشگاه ها هم با توسعه صنعت بیمه، کم کم متخصصان بیمه را تربیت کردند.

در حال حاضر هر ساله، دانشجویان در دانشگاه های علوم انسانی کشور در رشته مدیریت بیمه و همچنین مدیریت بیمه اکو تحصیل می کنند و در زمینه صنعت متخصص میشوند.

رشته مدیریت بیمه چیست,معرفی رشته مدیریت بیمه,معرفی گرایش های رشته مدیریترشته مدیریت بیمه از زیرشاخه های رشته تجربی است

وظایف کارشناس بیمه

وظایف کارشناس بیمه به شرح زیر میباشد :

>> کارشناس بیمه باید امور مربوط به صدور را انجام دهد.

>> انجام امور مربوط به حسابداری شعب، از دیگر وظایف کارشناس بیمه به شمار می رود.

>> یک کارشناس بیمه موظف است که امور مربوط به تسویه خسارات را انجام دهد.

>> کارشناس بیمه وظیفه ی مشاوره دادن در حوزه بیمه را بر عهده دارد.

>> از دیگر مسئولیت های کارشناس بیمه می توان به سرپرستی یا معاونت واحد های صنعت بیمه اشاره کرد.

رشته مدیریت بیمه برای چه کسانی مناسب است؟

علاقه داشتن به مباحث مدیریتی و بیمه، از نخستین شرط انتخاب مدیریت بیمه می باشد. همچنین دانشجویان این رشته باید بتوانند قدرت تجزیه و تحلیل اقتصادی خوبی داشته باشند و به اندازه کافی با مباحث حسابداری و ریاضیات اشنا باشند و ابایی از اعداد و ارقام نداشته باشند.

شرط دیگر موفقیت در رشته مدیریت بیمه، داشتن روابط عمومی و توانایی برقراری ارتباط با مشتریان میباشد و خصوصیات دانشجویان رشته مدیریت بیمه، ریسک پذیر بودن و نترسیدن از نوسانات بازار و سود و زیان هاست. همچنین دیگر عوامل مؤثر در موفقیت رشته های مدیریت، تسلط بر زبان انگلیسی و مهارت های هفت گانه کامپیوتر ICDL می باشد.

معرفی دروس رشته مدیریت بیمه در مقطع کارشناسی

تحصیل در رشته مدیریت بیمه در مقطع کارشناسی بمدت ۴ سال زمان میبرد.

- دروس عمومی رشته مدیریت بیمه مقطع کارشناسی:

از دروس عمومی رشته مدیریت بیمه مقطع کارشناسی می توان به مبانی نظری اسلام، آشنایی با منابع اسلامی، ادبیات فارسی، تربیت بدنی ۱، تربیت بدنی ۲، زبان عمومی، انقلاب اسلامی، اخلاق اسلامی و تاریخ و تمدن اسلامی اشاره نمود.

- دروس پایه و اصلی رشته مدیریت بیمه مقطع کارشناسی:

دروس پایه و اصلی رشته مدیریت بیمه مقطع کارشناسی شامل اصول حسابداری ۱و۲، ریاضیات و كاربرد آن در مدیریت ۱و۲، مبانی سازمان و مدیریت، آمار و كاربرد آن در مدیریت، اقتصاد خرد، اقتصاد كلان، كامپیوتر و كاربرد آن در مدیریت، روش تحقیق در مدیریت، مدیریت رفتار سازمانی، تحقیق در عملیات ۱و۲، مدیریت منابع انسانی، حسابرسی صنعتی ۱، حقوق تجارت، توسعه اقتصادی و برنامه ریزی، حسابرسی ۱، مبانی جامعه شناسی، روانشناسی عمومی، مدیریت مالی ۱، پول و ارز و بانکداری، حقوق و مقررات مدنی است.

- دروس تخصصی رشته مدیریت بیمه مقطع کارشناسی:

دروسی همچون سازمان و مدیریت شرکتهای بیمه، بیمه اموال ۱و۲، اصول بیمه، بیمه اشخاص ۱و۲، مدیریت ریسك و بیمه، بیمه های اتكایی، حسابداری شركت های بیمه، حقوق بیمه، بیمه های مهندسی( تمام خطر)، زبان تخصصی بیمه ۱و۲، بازاریابی و مدیریت بازار، اسناد معاملات تجاری، بیمه مسئولیت و حقوق دریایی از دروس تخصصی رشته مدیریت بیمه مقطع کارشناسی می باشد.

معرفی گرایش های رشته مدیریت,دروس رشته مدیریت بیمه در مقطع کارشناسی,درامد رشته مدیریت بیمهمدت زمان تحصیل در رشته مدیریت بیمه برای مقطع کارشناسی ۴ سال است

معرفی گرایش های رشته مدیریت بیمه در مقطع کارشناسی

رشته مدیریت بیمه، هیچ گرایشی در مقطع کارشناسی ندارد؛ به این ترتیب نمیتوان در مقاطع بالاتر در این رشته در ایران، ادامه تحصیل داد و فارغ التحصیلان برای تحصیل در مقاطع بالاتر باید یکی از گرایش های رشته مدیریت را انتخاب کنند.

معرفی گرایش های رشته مدیریت بیمه در مقطع کارشناسی ارشد

دانشجویان برای انتخاب گرایش های رشته مدیریت بیمه باید به سایت سازمان سنجش در مجموعه مدیریت با کد ۱۱۴۲ مراجعه کنند و به انتخاب رشته هایی از جمله رشته های ارشد مدیریت بازرگانی، ارشد مدیریت دولتی، ارشد مدریت فناوری و اطلاعات، ارشد مدریریت صنعتی، ارشد مدیریت تکنولوژی، ارشد کارآفرینی، ارشد مدریریت منابع انسانی، ارشد مدیریت مالی، ارشد مدریت حمل و نقل دریایی بین قاره ای، ارشد سياست گذاري علم و فناوری، ارشد مالی( دارای گرایش بیمه است.)، ارشد مدریت بحران، ارشد مدیریت بازرگانی دریایی، ارشد مدیریت اماکن متبرکه مذهبی، ارشد مربیگری کسب و کار بپردازند.

کار آموزی

کارآموزی در رشته مدیریت بیمه، ۲ واحد درسی را به خود اختصاص می دهد که در مجموع ۳۲ ساعت است که در دوایر مختلف مؤسسات بیمه ای و زیر نظر مرکز اموزش در نیمسال آخر و یا بعد از اتمام دروس نظری طی میشود.

بازار کار و درآمد رشته مدیریت بیمه

شرایط بازار کار رشته مدیریت بیمه در کشور، نسبتا خوب است و درآمد فارغ التحصیلان رشته مدیریت بیمه براساس مهارت و محل کارشان متفاوت است. شرکتهای بزرگ بیمه، از متداول ترین بازار کار دانش آموختگان مدیریت بیمه به شمار می رود یا آن ها می توانند دفتر بیمه خود را با کسب نمایندگی یک شرکت بیمه تأسیس کنند و به نمایندگی از شرکت به مردم خدمت رسانی کنند.

همچنین فارغ التحصیلان رشته مدیریت بیمه، مجوز کار در حوزه های گوناگون نظیر بازاریابی و بازرگانی، روابط انسانی و امور مالی و اقتصادی، بخش فروش سازمان ها، بخش های مشاوره ای و ... را دارند.

داشتن تجربه و مهارت در زمینه بیمه، تأثير به سزایی در بازار کار خوب است و دانشجویان رشته مدیریت بیمه میتوانند در صنعت بیمه در دوران تحصیل، کار کنند.

مزایا و معایب رشته مدیریت بیمه

> از مهمترین مزایای رشته مدیریت بیمه می توان به بازار کار آن اشاره کرد. رشته مدیریت بیمه، مستقیما در ارتباط با صنایع و موسسات می باشد؛ از این رو موسسات مختلف به متخصصان مدیریت بیمه نیاز دارند و همچنین دانشگاه های پذیرنده این رشته، کم تر از رشته های مدیریت است و درواقع دارای بازار کار اشباع شده ای می باشد.

> یکی از معایب رشته مدیریت بیمه اینست که فعالان حوزه صنعت بیمه، متخصص این رشته نیستند و مدرک تحصیلی آن ها ارتباطی با این رشته ندارد.

دروس رشته مدیریت بیمه در مقطع کارشناسی,درامد رشته مدیریت بیمه,وظایف کارشناس بیمهدانشجویان رشته مدیریت بیمه باید ریسک پذیر باشند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش