چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۸۰۰۶۳

معرفی رشته های پیراپزشکی و بازارکار آنها

رشته های پیراپزشکی,اطلاعات رشته پیراپزشکی,رشته پیراپزشکی چیسترشته پرستاری یکی دیگر از محبوب‌ترین رشته های پیراپزشکی است
باتوجه به تنوع رشته های پیراپزشکی، این رشته از نظر بازار کار، بهترین رشته های تجربی می باشد. پر درآمدترین رشته های پیراپزشکی ایران به تعداد اندک تقسیم شده اند. چنانچه رشته ی مناسبی را انتخاب کنید؛ می توانید درامد فوق العاده ای را دریافت کنید.

رشته های پیراپزشکی

پیراپزشکی از فنونی به شمار میرود که به منظور حفظ یا بازگرداندن سلامتی به بیماران توسط متخصصان رشته های مربوطه و پزشکان، انجام می شود. در واقع به متخصصانی که در کنار پزشکان، موجب تکمیل کادر درمانی می شوند، پیراپزشکان میگویند. در ادامه رشته های پیراپزشکی عبارتند از:

* ساخت پروتزهای دندانی:

بهتر است بدانید که سلامت دهان و دندان، نه تنها در سلامت جسم ما مؤثر است؛ بلکه باعث زیبایی ظاهری و لبخند میشود. گاهی اوقات وقتی که یکی از دندان هایتان را از دست می دهید؛ ناراحت میشوید و دیگر اعتماد به نفس ندارید. به کسی که اعتماد به نفس ازدست رفته ی شما را با کمک دندان پزشک برمیگرداند، متخصص ساخت پروتزهای دندانی می گویند. رشته ی ساخت پروتزهای دندانی در کشور ما بر خلاف دندان پزشکی، از رشته های کم تر شناخته شده به شمار می رود. متخصصان رشته های پیراپزشکی وظیفه ی ساخت دندان مصنوعی، پروتزهای کاشتنی مانند ایمپلنت یا پلاک های ارتودنسی و … را براساس قالب تهیه شده از دندان بیمار توسط دندان پزشک، دارند. درواقع از پردرامدترین رشته ها می توان به رشته ی ساخت پروتزهای دندانی اشاره کرد.

لازمه ی این که بخواهید پروتزهای دندانی بسازید، باید حساسیت و دقت بسیاری به خرج دهید. پس اگر به تحصیل در این رشته علاقه دارید؛ باید از توانایی هایی نظیر توجّه کردن به جزئیات، داشتن دست های ماهر و توا نمند، برخوردار باشید. درصورت مهارت داشتن فارغ التحصیلان رشته ی ساخت پروتزهای دندانی، آن ها می توانند لابراتوار تاسیس کنند. باتوجه به نیاز دندان پزشک به یک متخصص در این زمینه، آن ها مجوز کار کردن در مطب ها یا کلینیک های دندان پزشکی را دارند.

* رشته پرستاری:

از محبوب ترین و پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی می توان به رشته پرستاری اشاره کرد. رشته پرستاری درواقع به عنوان یکی از رشته های زیرگروه ۱ گروه تجربی محسوب میشود. داوطلبان باید برای مطالعه ی دروسشان، درس های زیست شناسی و شیمی را در اولویت قرار دهند. در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی، یکی از اعضای مهم هر کادر پزشکی، پرستاران می باشند. فارغ التحصیلان این رشته وظیفه دارند که از وضعیت بیمار، مراقبت کنند. پزشک به پرستار دستور میدهد که چگونه از بیماران مراقبت کند.

رشته پیراپزشکی چیست,بازار کار رشته های پیراپزشکی,اطلاعات رشته پیراپزشکیرشته اتاق عمل یکی از پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی می باشد

مدت زمان تحصیل در رشته پرستاری در مقطع کارشناسی، ۴ ساله است. فارغ التحصیلان این رشته می توانند تا مقطع دکتری درس بخوانند. برای مقطع کارشناسی ارشد این رشته، گرایش ها و رشته های مختلفی وجود دارد که دانشجویان باتوجه به علاقه خود در یکی از آن ها به تحصیل می پردازند. بازار کار رشته پرستاری، بسیار مناسب تر از سایر رشته های پیراپزشکی است. اکثر فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به راحتی صاحب کار شوند. بهترین مکان برای فعالیت دانشجویان پرستاری، بیمارستان ها و مراکز درمانی می باشد. پرستاران مجوز فعالیت در درمانگاه ها، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی را دارند.

* رشته اعضاء مصنوعی:

از زیرشاخه های توانبخشی می توان رشته اعضای مصنوعی و وسایل کمکی را نام برد و در آن دروسی را آموزش میدهند که نظیر طریقه طراحی و ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمکی براساس اصول مهندسی و منطبق با آناتومی بدن می باشد. دروس رشته اعضا مصنوعی برگرفته از مجموعه ای از علوم مهندسی و علوم پزشکی می باشد. متخصص اعضای مصنوعی توانایی فعالیت در سه زمینه را دارد که از آن ها می توان به ساخت اندام مصنوعی برای عضو از دست رفته، حمایت از اعضای ضعیف و ناتوان بدن و اصلاح ناهنجاری ها اشاره کرد و آن ها ملزم به گذراندن دروس پایه مثل آناتومی بدن، علل ناهنجاری ها و بیماری های اندام های موردنظر برای به دست آوردن این تخصص هستند و بعد از آن باید به یادگیری نحوه ساخت اُرتزها و پروتزهای مختلف بپردازند. ارتز به یک وسیله کمکی اطلاق میشود که کاربرد آن در موازات اندام فلج یا ضعیف بمنظور کارایی بهتر میباشد و برای اندام هایی نظیر اندام فوقانی، اندام تحتانی، ستون فقرات و سرو گردن، مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از اعضای مصنوعی که بجای اعضای طبیعی استفاده میشود، پروتز نام دارد. به عنوان مثال ارتزهای کمک کننده به فرد مبتلا به فلج اطفال این توانایی را می دهد که سرپا بایستد و به صورت مستقل به فعالیت های زندگی اش ادامه دهد.

* رشته رادیولوژی:

کم تر خانواده ای هستند که به بخش رادیولوژی مراکز درمانی نرفته باشند. هدف از ایجاد رشته رادیولوژی یا همان پرتو شناسی علم اینست که یافته های رادیوگرافیک را در ارتباط با علائم و نشانه های کلینیکی بیمار، تفسیر میکند. به عبارتی دیگر به اشعه x گفته میشود که خودتان از نزدیک در موقع شکستگی پا یا دست یا …، آنرا لمس کرده اید. این رشته در حال حاضر در مقطع کاردانی در کنکور سراسری عرضه می شود و سپس میتوان در مقاطع بالاتر به ادامه تحصیل از سطح لیسانس تا دکترا پرداخت. از شروط مهم برای انتخاب این رشته می توان به موفقیت در دروس فیزیک، فیزیولوژی، آناتومی و آمادگی کافی جسمی و روحی اشاره کرد. زمینه های کاری فارغ التحصیلان این رشته نظیر بیمارستانها و مؤسسات تصویرنگار( رادیولوژی، اسکن، ایزوتوپ، سی تی اسکن ، MRI) می باشد.

* رشته فیزیوتراپی:

رشته فیزیوتراپی در بین رشته های پیراپزشکی، از محبوب ترین رشته محسوب میشود. درامد و بازار کار رشته فیزیوتراپی در جامعه بسیار خوب است. در این رشته درواقع با عمل توانبخشی و کار با وسایل مربوطه مثل وسایلی که عصب و عضله را تحریک می کند و برای بازآموزی و نوآموزی در ضایعات عصبی استفاده میشوند و یا وسایلی که درد را تسکین می‌دهند و رشته فیزیوتراپی، کاربرد بسیاری در بیماری هایی همچون بیماری استخوان، عضلات، مفاصل، بیماری های روماتیسمی، ضایعات ورزشی، بیماری های اعصاب، جراحی ها، بیماری های تنفسی، بیماری های قلب و عروق، بیماری های زنان و زایمان، بیماری های کودکان، بیماری های پوستی، سوختگی ها، معلولان جسمی و حرکتی دارد.

چه رشته های پیراپزشکی میتواند علوم پایه شرکت کند,رشته های پیراپزشکی,بهترین رشته های پیراپزشکیبازار کار رشته پرستاری در مقایسه با سایر رشته های پیراپزشکی بسیار مناسب است

امکان ادامه تحصیل در رشته فیزیوتراپی در ایران وجود دارد و این رشته در مقاطع بالاتر یعنی مقاطع کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تدریس می شود. تحصیل در فیزیوتراپی در مقطع ارشد بمدت ۲ سال زمان میبرد و فارغ التحصیلان این رشته مجوز ادامه تحصیل در گرایش هایی نظیر فیزیوتراپی، آناتومی، علوم تشریح، فیزیولوژی و … را دارند.

* رشته مامایی:

از زیر مجموعه های علوم پزشکی می توان رشته مامایی را نام برد که نقش بسزایی در زمینه های مشاوره، مراقبت، آموزش، حمایت، درمانگری و تحقیقات دارد. در واقع این رشته، افرادی را در زمینه اموزش و خدمات مامایی تربیت می کند تا جهت تأمین سلامت مادران و کودکان با مهارت های لازم، خدمات بهداشتی- مامایی را ارائه دهند. فارغ التحصیلان رشته مامایی میتوانند در مراکز بهداشتی و طرح پزشک خانواده، زایشگاه ها، مدارس، بیمارستان ها، درمانگاه ها، کارشناس بهداشت خانواده، مشغول به فعالیت شوند. همچنین کارشناسان مامایی می توانند در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی- درمانی بعنوان سرپرست و مدیر بخش های درمانی و سوپروایزر اموزشی کار کنند که مدرک بیشتر شاغلین آن، کارشناسی ارشد مامایی است و میزان درامد یک ماما با توجه به فعالیتش در آن مرکز تعيين میشود؛ درواقع ماماها درآمد یکسانی ندارند.

* رشته هوشبری:

نام یکی از شاخه های دیگر پیراپزشکی، رشته هوشبری می باشد و دانشجویان در رشته هوشبری در طول دوره تحصیل، اشنا به تجهیزات و وسایل مراقبت از بیمار بیهوش در اعمال جراحی عمومی، تخصصی و بخش های مراقبت های ویژه و اورژانس ها میشوند و در مراحل مختلف بیهوشی به صورت نظری و عملی، نحوه مراقبت از بیماران را اموزش می بینند. رشته هوشبری از بازار کار و آینده شغلی بسیار خوبی برخوردار است و دانشجویان هوشبری فارغ التحصیل از دانشگاه های برتر می توانند در بیمارستان ها و مراکز درمانی کار کنند. میزان درامد متخصصانی که در بیمارستان ها و کلینیک های خصوصی فعالیت دارند، با یکدیگر فرق دارد.

* رشته اتاق عمل:

رشته اتاق عمل به عنوان پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی به شمار می رود. از رشته های زیرگروه ۱ تجربی می توان به رشته اتاق عمل اشاره کرد. دانشجویان با اصول اتاق عمل و فناوری های آن در رشته اتاق عمل آشنایی پیدا میکنند. این رشته در حین عمل و پس از عمل برای مراقبت از بیمار، مهارت های لازم را به دانشجویان آموزش می دهد. فارغ التحصیلان این رشته مجوز ورود به بازار کار را به راحتی دارند. فارغ التحصیل این رشته مجوز فعالیت در اماکنی همچون بیمارستان ها، اورژانس ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، اتاق عمل، رادیولوژی و … را دارند. هیچ گرایشی در رشته اتاق عمل در مقطع کارشناسی وجود ندارد ولی دانشجویان، مجاز به انتخاب یکی از گرایش های مورد علاقه خود در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند.

لیست رشته های پیراپزشکی,رشته های پیراپزشکی,معرفی رشته های پیراپزشکیرشته‌ اعضای‌ مصنوعی‌ و وسایل‌ کمکی‌ یکی‌ از رشته های پیراپزشکی بشمار میرود

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش