شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۱۹

همه چیز درباره ی رشته چاپ و بازار کار آن

رشته چاپ,معرفی کوتاه درباره ی رشته چاپ,معرفی رشته چاپدر رشته چاپ، دانشجويان با سه مرحله پيش از چاپ، چاپ و پس از چاپ آشنا مي‌شوند
یکی از رشته های کنکور هنر به نام رشته چاپ میباشد که به تدریس آن در مقطع کارشناسی می پردازند. آشنایی با این رشته بعنوان مهم ترین عامل برای تصمیم گیری درباره انتخاب رشته محسوب میشود.

رشته چاپ

دانشجویان در رشته چاپ، با مراحلی اشنا می شوند که نظیر پیش از چاپ، چاپ و پس از چاپ است و توانایی پیاده سازی یک محتوای گرافیکی یا بصری بر روی یک محصول فیزیکی را دارند. به عبارت دیگر، فارغ التحصیل این رشته با طراح در مرحله ی قبل از چاپ به منظور ارائه طرحی مناسب برای چاپ، همکاری می کند؛ بدین دلیل که یک گرافیست در برخی مواقع، طرحی جالب را روی کاغذ یا کامپیوتر ارائه می دهد درحالیکه پیاده سازی چنین طرحی، عملی و مقرون به صرفه نیست و یا نمیتوان در زمان کوتاه موردنظر مشتری، آن را آماده کرد.

عوامل و گزینه های مختلفی در مرحله چاپ، مورد بررسی قرار می گیرد تا با بهترین کیفیت و کم ترین هزینه، فرآیند چاپ انجام شود. بر کلیه کارهایی که در مرحله پس از چاپ بر روی مورد چاپ شده صورت می گیرد؛ نظارت میشود که از این کارها می توان به ورنی زنی، سلفون كشی، دایكات، برش، قالب سازی ، طلاكوبی و... اشاره کرد. داوطلبان رشته چاپ باید با علاقه به این بخش، دارای شم هنری کافی و دقت زیاد باشند.

شرایط لازم برای ورود به رشته چاپ

دانش آموزان علاقمند به تحصیل در رشته چاپ باید بتوانند با موفقیت، دروس سال نهم دوره متوسطه بگذرانند و برای شاخه فنی و حرفه ای، حد نصاب نمره ی لازم را کسب کنند تا مجوز انتخاب رشته چاپ در زمینه صنعت را داشته باشند.

توانایی‎های لازم در رشته چاپ

دپارتمان های چاپ در تمام كشورهای دنیا، در دانشكده های هنری است؛ بدین دلیل که آموخته های دانشجویان رشته چاپ، شامل ساخت ماشین آلات چاپ كه در دانشكده های فنی اموزش داده شود؛ نیست. كارشناس چاپ با نحوه ی فرآیند تولید یك كار چاپی از مرحله قبل از چاپ، تا مرحله پایان چاپ و كار آماده شده برای توزیع، اشنا میشود. لازمه ی این كار، آشنایی با طراحی و گرافیك است؛ یعنی مدیر یك چاپ خانه در زمان دریافت طرح، باید قادر به درک طرح و ارتباط برقرار کردن با آن باشد.

به عبارت دیگر، فارغ التحصیل رشته چاپ باید زبان مشتركی با فارغ التحصیلان سایر رشته های هنری داشته باشند اما نه اینكه چاپ به عنوان یك رشته هنری محسوب شود. چاپ، دربرگیرنده ی مجموعه ای از هنر و صنعت است که دانشجویان هر پنج گروه آزمایشی می توانند در این رشته با علاقه به فرآیند چاپ و داشتن یك پایه هنری، موفق شوند.

معرفی دروس رشته چاپ در مقطع کارشناسی

> دروس پایه:

از دروس پایه رشته چاپ می توان به آشنایی با هنر و تمدن جهان، روش تحقیق، مبانی کامپیوتر و اینترنت، ریاضیات و آمار، مبانی هنرهای تجسمی، طراحی پایه، فیزیک، رسم فنی عمومی و پرسپکتیو، شیمی عمومی، آشنایی با هنر و تمدن ایران، عکاسی پایه اشاره کرد.

> دروس اصلی:

دروس اصلی رشته چاپ، نظیر کارگاه عکاسی رنگی، گرافیک کامپیوتر، طراحی بسته بندی ، طراحی و چاپ اوراق بهادار، صفحه آرایی، کارگاه گرافیک و کارآموزی می باشد.

> دروس تخصصی:

دروسی ازجمله تکنولوژی صحافی، لیتوگرافی، تاریخ فناوری چاپ، آزمایشگاه مواد، کارگاه چاپ سیلک اسکترین، زبان تخصصی، تکنولوژی بسته بندی ، مروری بر روش های چاپ، شناخت کاغذ و مرکب، اقتصاد چاپ و بازاریابی چاپ، طرح و رساله، کارگاه چاپ افست، قوانین و مقررات چاپ، کارگاه چاپ دیجیتال، کارگاه چاپ فلکسو، استاندارد شناسی صنعت چاپ، کارگاه چاپ گراور، از دروس تخصصی رشته چاپ به شمار می روند.

معرفی رشته چاپ,معرفی کوتاه درباره ی رشته چاپ,بازار کار بازار کاررشته چاپ بعنوان يكي از رشته‌هاي گروه آزمايشي ارائه می شود

موقعیت‎ شغلی رشته چاپ

فارغ التحصیل رشته چاپ در مرحله پس از چاپ، ناظر بر مجموعه ای از فعالیت های متنوع میباشد که شامل ورنی زنی، سلفون کشی، دایکات، برش، قالب سازی ، طلاکوبی و مواد مصرفی آن ها است.

شرایط ادامه تحصیل در رشته چاپ

>> کاردانی:

هنرجویان رشته صنعت چاپ با داشتن اطلاعات عمومی درمورد دروس تخصصی فنی صنعت چاپ و مطالعه کتابهای درسی رشته چاپ در هنرستان، مجوز شرکت در ازمون کاردانی پیوسته را دارند. دانشجویان این رشته میتوانند مدرک فوق دیپلم رشته چاپ را در طی ۴ تا ۵ ترم دریافت کنند.

>> کارشناسی:

هنرجویان رشته چاپ می توانند پس از گرفتن مدرک کاردانی به منظور ادامه تحصیل در ازمون مقطع کارشناسی دانشگاه های دولتی، آزاد و جامع علمی کاربردی شرکت کنند.

>> کارشناسی ارشد:

هنرجویان رشته چاپ می توانند پس از اخذ مدرک کارشناسی، با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه ها ادامه تحصیل دهند.

صنایع وابسته به صنعت چاپ

صنایعی که به صنعت چاپ، وابسته هستند؛ نظیر صنایع بسته بندی و لیبل، صنعت تبلیغات، صنعت نشر و اطلاع رسانی می باشد. حتی صنایعی که نیازمند صنعت چاپ هستند شامل الکترونیک، ساختمان و دکوراسیون، حمل و نقل و صنایع دیگر می باشند که باعث افزایش رونق بازار صنعت چاپ شده اند.

بازار کار و آینده شغلی رشته چاپ در ایران

با توجه به پیشرفت صنعت چاپ در امروزه، بیشتر صنایع از آن بهره میبرند. این رشته به دلیل چاپ کتب اموزشی، دانشگاهی و غیره، از بازار کار خوبی برخوردار است. دانشجویان این رشته باید دارای خصلت ذوق هنری باشند تا مجوز کار در صنایع فرهنگی و صنعتی مانند موسسات روزنامه ها ، نشریات کثیر الانتشار را داشته باشند.

فارغ التحصیلان رشته چاپ در كیفیت محصولات چاپی و پیشبرد توسعه اجتماعی، درصورت شناخت خصوصیات سیستم های چاپی و عملكرد هر یك از آن ها، تأثیر به سزایی دارند؛ زیرا صنف چاپ با تمامی فرآوری های صنعتی و محصولات كشاورزی و بازاریابی داخلی و خارجی و تمام جنبه های توسعه اجتماعی بعنوان صنعت میان رشته ای، سر و كار دارد.

به عبارت دیگر، فارغ التحصیلان چاپ، مجوز حضور در عرصه های مختلف صنعتی و فرهنگی را دارند. برای مثال تعداد ۷۹۷ عنوان كتاب درسی در سال تحصیلی ۸۴- ۸۳ با شمارگان بیش از ۱۶۷ میلیون جلد، چاپ شد و برای دانش آموزان مهیا گردید. بدون شك فرآیند چاپ این كتاب ها به مدیران تولید و كارشناسان متخصص چاپ با تجربه نیاز دارد.

از این رو فرآیند چاپ باید در كوتاهترین زمان، با كیفیت بالا و یكسان و با كمترین هزینه، بدون هیچ اشتباهی در تیراژ میلیونی چاپ شود. همچنین یكی از كارهای صنعتی، چاپ روزنامه ها و نشریات كثیرالانتشار است. ناظران چاپ اینگونه رسانه ها و مدیران چاپخانه ها باید برای داشتن بهترین بازدهی چاپخانه ها، متخصص رشته چاپ باشند.

رشته چاپ و نشر,موقعیت‎ شغلی رشته چاپ,ادامه تحصیل در رشته چاپدانش‌آموخته رشته چاپ مي‌داند كه چگونه پارامترهاي مختلف را رعايت كند

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش