یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۱۱۰۱۰۴

معرفی انواع گرایشهای رشته مهندسی راه آهن

رشته مهندسی راه آهن,گرایش های رشته مهندسی راه آهن,توانایی های لازم برای رشته مهندسی راه آهنرشته مهندسی راه آهن از زیر مجموعه های کنکور ریاضی است
 رشته مهندسی راه آهن برای دانشجویانی مناسب است که به مباحثی ازجمله مباحث ریلی و صنایع مرتبط با راه آهن، نظیر راه آهن های درون­ شهری و برون­ شهری کشور، علاقه داشته باشند. در این مطلب از سرپوش با رشته مهندسی راه آهن آشنا می شوید.

رشته مهندسی راه آهن

مهندسی راه آهن به عنوان یک رشته تخصصی در زمینه حمل و نقل و مهندسی عمران محسوب میشود. هدف از طراحی راه آهن، عبور کارآمد قطارها برای حمل و نقل مردم و حمل و نقل تجهیزات می باشد. قطارهای فوق العاده پیشرفته، وسایل نقلیه با ارزشی هستند که از این شبکه های ریلی بهره میبرند. مهندس راه آهن بسته به رشته ی خود وظایفی از جمله طراحی، ساخت، نگهداری و بهره برداری از قطارها و سیستم های ریلی( نظارت و کنترل شبکه ریلی و قطارها) را بر عهده دارد.

یکی از مهارتهای مهندسان راه آهن، طراحی مکانیکی و دانش سیستم های پیچیده ای است که امکان طراحی سالن های قطار را برای آن ها فراهم میکند.

تاریخچه رشته مهندسی راه آهن

در اوایل قرن نوزدهم، راه آهن در معادن انگلستان به شکل امروزی بوجود آمد. با ظهور راه آهن، به مهندسانی نیاز بود که بتوانند با موضوعات منحصر به فرد در مهندسی راه آهن، برخورد کنند. هم زمان با گسترش راه آهن و تبدیل شدن به یک نیروی بزرگ اقتصادی، مهندسان بیش تری استخدام شدند. امروزه این رشته با افزایش کارکردهای راه آهن در حمل و نقل بار و مسافر و ایجاد شکل های نوینی از حمل و نقل ریلی هم چون مترو، تراموا، منوریل، قطارهای مگلو و … در حال گسترش است. این رشته فعالیت خود را در سال ۱۳۷۶ خورشیدی در دانشگاه علم و صنعت ایران شروع کرد و هم اکنون دانشگاه های دیگری نیز مهندسی راه آهن را ارائه می دهند.

گرایش های رشته مهندسی راه آهن,فرصت های شغلی رشته مهندسی راه آهن,ادامه تحصیل در رشته مهندسی راه آهنرشته مهندسی راه آهن برای اولین بار در سال ۱۳۷۶ در ایران تاسیس شد

توانایی های لازم برای ورود به رشته مهندسی راه آهن

حجم کاری و شرایط کاری در رشته مهندسی راه آهن، بسیار سخت است. از این رو افراد علاقه مند به این رشته باید برای کار کردن در محیط هایی مانند بیابان، کوهستان و کویر، بسیار پر تلاش، جدی و سخت کوش باشند. همچنین دانشجویان این رشته باید از مهارت کافی در دروس فیزیک و ریاضی برخوردار باشند.

معرفی دروس رشته مهندسی راه آهن در مقطع کارشناسی

دروس پایه مشترک بین گرایش های مختلف رشته مهندسی راه آهن

دروس پایه رشته مهندسی راه آهن، شامل فیزیک، معادلات دیفرانسیل، شیمی عمومی، ریاضی، ریاضی مهندسی، محاسبات عددی، استاتیک و برنامه سازی کامپیوتر می باشد.

معرفی گرایش های رشته مهندسی راه آهن در مقطع کارشناسی

از گرایشهای رشته مهندسی راه آهن می توان به گرایش مهندسی ماشین های ریلی، مهندسی حمل و نقل ریلی و مهندسی سازه های ریلی در مقطع کارشناسی اشاره کرد.

>> گرایش مهندسی حمل و نقل ریلی:

حمل و نقل ریلی، از ابزار های اساسی توسعه هر کشوری محسوب میشود. گرایش مهندسی حمل و نقل ریلی به رشته مهندسی صنایع، شباهت دارد و تعداد واحدهای مشترک این دو رشته، ۱۲۰ واحد می باشد. گرایش مهندسی حمل و نقل ریلی با این هدف بوجود آمد که مهندسانی را تربیت کند تا ترافیک خطوط را با استفاده از روش های جدید، مدل های ریاضی و سیستماتیک، مدیریت صنعت راه آهن برنامه ریزی کنند.

این گرایش شامل مسائل مهندسی برنامه ریزی و بهره برداری از تجهیزات حمل و نقل ریلی مانند خط، ایستگاه، واگن و لکوموتیو و …. است. فارغ التحصیلان حمل و نقل ریلی، با برخورداری از مهارت های برنامه ریزی و مدل سازی حمل و نقل ریلی، طراحی و نظارت گراف های حرکت قطارها، این قابلیت را دارند که در مترو، راه آهن جمهوری اسلامی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، شرکتهای وابسته به راه آهن و شرکتهای مهندسی فعالیت کنند.

>> گرایش مهندسی ماشین های ریلی:

گرایش مهندسی ماشین های ریلی به رشته مهندسی مکانیک شباهت دارد و با این هدف بوجود آمد که از مهارت ها و روش هایی برای طراحی و ساخت لکوموتیو، واگن، ماشین آلات ریلی، سیستم های ترمز و سیستم های انتقال نیرو استفاده شود.

توانایی های لازم برای رشته مهندسی راه آهن,آینده شغلی رشته مهندسی راه آهن,تاریخچه رشته مهندسی راه آهندانش‌آموزان برای تحصیل در رشته راه آهن باید در دروس ریاضی، آمار و فیزیک قوی باشند

حمل و نقل ریلی از ابزار های اساسی توسعه هر کشوری به شمار می رود. گرایش مهندسی حمل و نقل ریلی مشابه رشته مهندسی صنایع است و تعداد واحدهای مشترک این دو رشته، ۱۲۰ واحد می باشد. این گرایش، قصد دارد مهندسانی را تربیت کند تا ترافیک خطوط را با استفاده از روش های جدید، مدل های ریاضی و سیستماتیک و مدیریت صنعت راه آهن، برنامه ریزی کنند.

مهندسان ماشین های ریلی با کسب مهارت هایی ازجمله طراحی، ساخت، تعمیر و نکه داری ناوگان های ریلی میتوانند در مترو، بنیاد مستضعفان و جانبازان، راه آهن جمهوری اسلامی، شرکتهای وابسته به راه آهن، شرکتهای مهندسی و کارخانجات واگن پارس فعالیت کنند.

>> گرایش مهندسی سازه های ریلی:

گرایش مهندسی سازه های ریلی، مشابه رشته مهندسی عمران است و قصد پرورش مهندسینی را دارد که برای شناسایی مسیرهای مختلف راه آهن و سازه های ریلی از دید تخصصی برخوردار باشند. این مهندسین، سازه های ریلی را در دوران تحصیل خود مطالعه می کنند و مشغول به زیر طراحی هندسی مسیر ها، زیر سازی و روسازی راه آهن، سازه های فنی نظیر دیوار، تراشه، تونل و پل می شوند.

از مهارت های فارغ التحصیلان رشته مهندسی سازه های ریلی می توان به طراحی، نظارت، اجرا، تعمیر و نگه داری مهندسی مرتبط با سازه های ریلی اشاره کرد. آن ها با داشتن چنین مهارتهایی مجوز کار در مترو، بنیاد مستضعفان و جانبازان، شرکتهای مهندسی، راه آهن جمهوری اسلامی، شرکتهای وابسته به راه آهن، مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن را دارند.

وضعیت ادامه تحصیل در رشته مهندسی راه آهن در مقاطع بالاتر

دانشجویان علاقه مند به تحصیل در رشته مهندسی راه آهن می توانند تا مقطع دکترا در ایران ادامه تحصیل دهند.

امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی راه آهن در خارج از کشور به چه صورت است؟

یکی از موارد مؤثر برای تحصیل در خارج از کشور، وجود تفاهم نامه با دانشگاه های معتبر آسیایی و اروپایی نظیر چین، استرالیا، روسیه، اوکراین و … می باشد. فارغ التحصیلان رشته های مختلفی از دانشکده مهندسی راه آهن به دانشگاه های چین، کانادا، انگلستان و … می ­روند.

یکی از شروط ادامه تحصیل در خارج از کشور، تسلط به زبان خارجی کشور موردنظر و زبان انگلیسی می باشد. علاوه‌براین، شما باید در ازمون های بین المللی و معتبر زبان خارجی مانند تافل، آیلتس و دولینگو شرکت کنید تا ثابت کنید که به زبان انگلیسی آشنایی دارید.

فرصت های شغلی رشته مهندسی راه آهن

گاهی اوقات مهندسان راه آهن، در ساعات طولانی مدت و نامنظمی، مشغول به فعالیت هستند. مهندسان قطار، ممکن است که شیفت های منظم تری در قطارهای مسافری داشته باشند اما با این وجود، ساعت های زیادی را پشت سر می گذارند. محل کار برخی از مهندسان راه آهن در شرکت راه آهن می باشد؛ به این صورت که آن ها با جابجایی ماشین های ریلی و موتور در پارکینگ، بندرت به مأموریت کاری می روند. فارغ التحصیلان این گرایش میتوانند به فعالیت در مترو، راه آهن جمهوری اسلامی، بنیاد مستضعفان و جانبازان، شرکتهای مهندسی، شرکت هاي وابسته به راه آهن، مجتمع فولاد مبارکه و ذوب بپردازند.

تاریخچه رشته مهندسی راه آهن,رشته مهندسی راه آهن,بازار کار رشته مهندسی راه آهنامکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی راه آهن در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد

بازار کار و آینده شغلی رشته مهندسی راه آهن در ایران

دولت بخاطر افزایش مسیرهای ریلی در داخل کشور و به کشورهای همسایه، به نیروهای متخصص در این زمینه نیاز دارد. این فارغ التحصیلان بعداز دریافت مدرک کارشناسی می توانند در بازار کار، به فعالیت بپردازند. مهندسین این رشته به دلیل وجه اشتراک رشته مهندسی راه آهن با مهندسی مکانیک، عمران سازه و صنایع میتوانند در برخی از مشاغل این ۳ حوزه فعالیت کنند.

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 12
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش