پانسیون
به یک مکان اقامتی مناسب برای اقامت گروه بزرگی از افراد هم صنف، پانسیون می گویند. خوابگاه ها رواج بسیاری در دانشگاه ها، کالج ها و مدرسه های شبانه روزی دارند.امکانات اقامتی و خوابگاهی برای امکانی ازجمله پادگان های نظامی، مجتمع های ورزشی، ادارات و شرکتهای بزرگ، فراهم شده است. پانسیون به اقامتگاهی اطلاق میشود که مشتریان برای برخورداری از مسکن، خوراک، لوازم خانگی و سایر امکانات آن جا باید به صورت ماهیانه یا حتی سالیانه، هزینه ای را بپردازند.
تاریخچه پانسیون
پانسیون از قدمتی طولانی در جهان برخوردارست و تحت عنوان هاستل و نام های دیگر در سایر کشورها شناخته میشود. معماران و شهرسازان در دوره ای از رکود اقتصادی و رشد بی رویه شهرنشینی در جهان به فکر چاره ای افتادند و سبک آن ها مشهور به سبک بین المللی شد. افرادی که طرحهایی را در سایر کشورها ارائه دادند؛ شامل اندر روهه و لوکوربوزیه و رایت بودند.
پانسیون دخترانه
امروزه بسیاری از مشکلات مسکن با افزایش پانسیون دخترانه در سراسر کشور برطرف شده است. البته فراموش نکنید که باتوجه به مشکلات موجود در پانسیون دخترانه باید پانسیون را با دقت بیشتری رزرو کنید. متقاضیان پانسیون دخترانه برای دسترسی به لیست زیادی از خوابگاه دخترانه، اقامتگاه دخترانه و پانسیون دخترانه ی تائید شده از نظر امنیت و امکانات باید در اینترنت جست و جو کنند.
مقررات پانسیون
پانسیون ها از مقرراتی برای ورود برخوردارند که باید آن ها را اجرا کرد. این مقررات عبارتند از:
- ساعت ۶ صبح، نخستین ساعت خروج از پانسیون میباشد و ساعت ۲۲ آخرین ساعتی است که می توان به پانسیون وارد شد. درب پانسیون، بعد از ساعت ۲۲ به هیچ عنوان باز نمیشود.
- رعایت شئونات و پوشش اسلامی در هنگام ورود و خروج از پانسیون، الزامیست. اگر مسئولین پانسیون برای نخستین بار با عدم پوشش اسلامی دختران مواجه شوند؛ اخطار شفاهی میدهند و اگر آن ها رعایت نکنند و پوششان به همین صورت باشد، قراردادشان را فسخ می کنند و اقامتگر باید پانسیون را ترک کند.
- اقامتگر، مسئول اشیاء قیمتی خود نظیر طلا، پول ... و اموال شخصی داخل اتاق است و پانسیون درصورت مفقود شدن این اشیاء، هیچ مسئولیتی ندارد.
- اقامتگر باید وسایل ضروری مانند پتو و کلیه مایحتاج شخصی را بهمراه داشته باشد.
- از دیگر مقررات پانسیون می توان به رعایت بهداشت فردی و حفظ نظافت اتاقهای سكونت و تمامی اماكن عمومی اشاره کرد.
- در اتاق ها نباید غذایی را گرم كرد و یا از تجهیزات برقی پرمصرف استفاده کرد.
- ساعت ۲۳ در پانسیون، خاموشی زده میشود. لذا استفاده از حمام و آشپزخانه با هدف برقراری ارامش و رفاه حال ساکنین بعد از این ساعت، ممنوع است.
- برای این که اقامتگران در اتاق ها جابه جا شوند باید حتماً مسئولین را مطلع کنند و اقامتگر حق ندارد به سایر اتاق ها برود.
- یکی از دیگر مقررات پانسیون، ممنوعیت استعمال دخانیات و نگهداری و شرب مشروبات الكلی در محیط پانسیون می باشد.
- میهمان( حتی اقوام درجه یک)، حق ورود به اتاق ها را ندارد.
- اگر بین ساکنین، درگیری و مشاجره رخ داد؛ قرارداد دو طرف دعوی، فسخ میشود و دو طرف دعوی باید در طول مدت ۲۴ ساعت، پانسیون را ترک کنند.
تفاوت خوابگاه و پانسیون
> برای افراد درون خوابگاه ها، اقامتگاه ها و پانسیون ها هیچ حریم شخصی و خصوصی وجود ندارد؛ به این دلیل که افراد غریبه در آن جا وجود دارند در حالیکه حریم شخصی و خصوصی در خانه ی دانشجویی وجود دارد.
> به دلیل این که نگهبان در خوابگاه ها وجود دارد؛ امنیت خوابگاه ها نسبت به خانه ی دانشجویی و پانسیون، بیشتر است.
> شما برای اقامت در خانه ی دانشجویی باید بیشتر از سایر اماکن هزینه بدهید و هزینه ی خوابگاه در مقایسه با پانسیون ها بیشتر است.
> قوانین خوابگاه ها و اقامتگاه ها بیشتر و سخت تر از پانسیون ها می باشد.
> کارمندان و سایر افراد سفر کرده به آن شهر یا منطقه می توانند پانسیون ها را اجاره کنند در حالیکه خوابگاه ها متعلق به دانشجویان، سربازها و کارکنان یک محل خاص است.
> افراد از همه قشری در پانسیون ها می باشند درحالیکه صرفا افراد یک گروه خاص در خوابگاه ها حضور دارند.
> کیفیت امکانات و خدمات ارائه شده در پانسیون ها کم تر از خوابگاه ها و اقامتگاه ها است.
> این امکان وجود دارد که وسایل را در پانسیون ها بدزدند ولی احتمال دزدی از خوابگاه ها و اقامتگاه ها کم تر است و همچنین احتمال دزدی از خانه ی دانشجویی وجود ندارد.
> پانسیون ها بیشتر از مکان های اسکان دانشجویان، شلوغ میشود؛ بنابراین افراد حساس به سروصدا و شلوغی با مشکل مواجه میشوند.
> مکان ساخت اکثر پانسیون ها در مرکز شهر و نزدیک به امکانات آن شهر یا منطقه است، در حالیکه مکان ساخت خوابگاه ها دور از مرکز شهر است، یعنی بیشتر در نزدیکی یا داخل حیاط دانشگاه، پادگان ها و شرکت ها ساخته میشود.
فواید پانسیون
پانسیون، مزایای بسیاری دارد؛ به همین خاطر در بین افراد، محبوبیت پیدا کرده و آن ها میتوانند با انتخاب پانسیون مورد نظرشان و پرداخت هزینه های بسیار کم، اقامت شبانه داشته باشند. اصلی ترین فواید اقامت در پانسیون به شرح زیر میباشد :
* برای اقامت شبانه در پانسیون باید هزینه های بسیار کم تر و مقرون به صرفه تری بپردازید.
* یکی از فواید پانسیون برای یک زندگی موقتی اینست که تمام خدمات و امکانات لازم را در اختیار دارید.
* شما در پانسیون با افراد بسیار مختلفی اشنا میشوید که پیگیر اهداف مختلفی هستند.
* از مزایای پانسیون می توان به آشنا شدن با آداب و رسوم بسیار متنوع اشاره کرد.
* در پانسیون ها قوانین و مقررات بسیار سختی وجود دارد به همین خاطر باعث ایجاد ارامش در این اماکن میشود.
* افرادی که در پانسیون ساکن میشوند؛ دیگر تنها نیستند و میتوانند با هم اتاقیانشان شب نشینی ها و دورهمی های بسیار دلنشینی را تجربه کنند.
معایب پانسیون
پانسیون، علاوه بر مزایایش دارای معایبی نیز میباشد که افراد با آگاهی از آن ها می توانند برای اقامت در این مراکز، سازگاری بسیار بهتری داشته باشند. مهمترین معایب پانسیون عبارتست از:
>> امنیت برخی از پانسیون ها کم تر از مراکز اقامتی دیگر است.
>> کیفیت خدمات و امکانات پانسیون ها پایینتر از هتل ها و خوابگاه است.
>> بسیاری از خانواده های سنتی ایران زمین نمیتوانند در پانسیون ها زندگی کنند.
>> افراد حاضر در پانسیون ها باید زندگی مشترکی با افراد فرهنگ های مختلف داشته باشند.
>> اقامتگران پانسیون ها از هیچگونه حریم شخصی برخوردار نیستند.
>> افرادی که در پانسیون ها زندگی میکنند؛ به انواع بسیار مختلفی از بیماریها مبتلا میشوند.
>> با توجه به اینکه امکانات پانسیون، کم است؛ اقامت در چنین مراکز اقامتی به صورت موقت می باشد.
>> امکان دزدی از پانسیون ها توسط هم اتاقیان وجود دارد.
>> در بسیاری از اتاق ها شلوغی و سروصدا آنقدر زیاد است که برای افراد حساس به شلوغی، مشکل ساز میشود.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 9
- 3