آزمون الکترونیکی
همه ی افراد در زمان قدیم باید در کلاس درس بطور هم زمان جمع می شدند تا امتحان بدهند. دانش آموزان میتوانند با آزمون الکترونیکی، بدون توجه به محل زندگی خود، امتحان را در زمان معین به صورت آنلاین، با دستگاهشان بدهند. تنها چیزی که برای این امتحان نیاز دارید یک مرورگر و اتصال به اینترنت می باشد.
آزمون آنلاین به امتحانی اطلاق میشود که از اتصال اینترنت در طول فرآیند آن استفاده میشود. افراد و دانش آموزان برای ورود به یک سیستم آزمون آنلاین، برنامه ارزیابی یا لینک وب باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنند. سپس دوره ای را انتخاب کنند که قرار است در آن سنجیده شوند و به سوالاتی پاسخ دهند که بر روی صفحه نشان داده می شود. دانش آموزی که امتحان می دهد، باید پس از پایان امتحان بر روی یک دکمه خاص کلیک کند که نشان دهنده اتمام فرآیند آزمون است.
ازمون های الکترونیکی میتوانند در چندین قالب مختلف ارائه شوند که از آن ها می توان به اسناد متنی، قالب های چند رسانه ای مثل صدا، تصویر، ویدئو، یا قالب شبیه سازی های پیچیده و بازیها اشاره کرد. برگزاری ازمون الکترونیکی، معمولاً به صورت فردی و گروهی و در تعداد اندک یا در مقیاس جمعیتی بزرگ به صورت هم زمان یا غیر همزمان می باشد. در آزمون الکترونیکی برای ارزیابی از روش های مختلفی نظیر سؤال های چند گزینه ای، پر کردن جای خالی، پاسخ های صحیح غلط، مرتب کردن یا جور کردن سؤالها استفاده میشود.
کنکور الکترونیکی
مجری برگزاری کنکور سراسری، سازمان سنجش می باشد. طرح الکترونیکی شدن کنکور براساس اعلام رئیس سازمان سنجش کشور تا سال ۱۴۰۳ اجرایی می شود و اینک ازمون های تولیمو و تافل به منظور تست اجرایی شدن طرح کنکور الکترونیک، به صورت الکترونیکی برگزار میشوند. برای برگزاری کنکور الکترونیکی به هر یک از داوطلبان در حوزه های امتحانی یک مانیتور هوشمند میدهند و آنها باید سوالات و فرم پاسخنامه را به صورت الکترونیکی تکمیل می کنند.
نحوه برگزاری کنکور الکترونیکی
کنکور الکترونیکی به صورت سه مرحله ای برگزار می شود؛ به این صورت که بانک سؤالات و یک نرمافزار برای این موضوع ایجاد شده است و بستری به صورت کامپیوتر پایه، موبایل پایه و صفحه هوشمند پایه درنظر گرفته شده تا امتحان در آن جا برگزار شود و داوطلبان با حضور در محل های تعيين شده در ازمون سراسری شرکت میکنند. پس از برگزاری آزمون، نتیجه ی آن سریعا به داوطلب اعلام می شود و دیگر نباید برای اعلام نتایج کنکور سراسری تا مدت طولانی منتظر بمانند!
مزایای کنکور الکترونیکی
>> از نظر برخی از دانشجویان، ازمون انلاین، خوب است و مزایای بسیاری را بهمراه دارد. آزمون انلاین میتواند موجب آسانتر شدن زندگی دانش آموزان و دانشجو ها شود، به این دلیل که آن ها نیازی به قلم و کاغذ برای امتحان ندارند. علاوهبراین ، یکی از دیگر مزایای ازمون آنلاین اینست که دانش آموزان برای پاسخ به سوالات، زمان زیادی را صرف نمی کنند؛ به این دلیل که بر روی بهترین پاسخ در بیشتر انواع سوالات، کلیک می کنند.
در صورتی که داوطلب، جواب سوالی را ندهد و پس از مدتی تصمیم پاسخ دادن به آن پرسش را داشته باشد دیگر نیازی به بررسی دقیق پاسخنامه ندارد و به راحتی میتواند یکبار دیگر با جستجو کردن، وارد صفحه ی پرسش مذکور شود.
>> معلمان، مجوز توزیع نسخه های متعددی از امتحانات و تکالیف را دارند، بدون این که بخواهند آن را به صورت دستی کنترل کنند که کدام دانش آموز ، کدام آزمون را انتخاب کند. این ویژگی موجب کاهش تقلب میشود.
>> آزمون الکترونیکی، این امکان را به معلمان می دهد تا عملکرد گروه نسبت به فرد را سریعا ارزیابی کنند. قابلیت های گزارش دهی به معلمان، باعث میشود تا آن ها مباحثی را مشخص کنند که دانش آموزان به صورت گروهی و فردی در آنها مشکل دارند.
>> نتایج این ازمون، پس از ثبت نهایی سوالات به داوطلبان اعلام خواهد شد و دیگر نباید برای اعلام نتایج، منتظر بمانند.
>> ارزیابی های آنلاین، این مزیت را دارد که نسبت به نگهداری از پرونده، فضای ذخیره سازی کم تر را اشغال می کند؛ به این صورت که تمامی اطلاعات در یک سرور، ذخیره میشود. معلمان میتوانند پس از ترکیب کردن سبک سوالات امتحانات، آن ها را مطابقت دهند؛ به عنوان مثال امتحان ها را با استفاده از گرافیک، نسبت به ازمون های کاغذی تعاملی تر کنند.
>> سیستم ازمون الکترونیکی، اقدام به حذف خطای انسانی در نمره دهی و درجه بندی می کند.
معایب آزمون و کنکور الکترونیکی
- محدودیت برای شرکت برخی افراد:
گاهی اوقات افرادی که مشکلات بینایی دارند برای استفاده از رایانه با محدودیت هایی رو به رو هستند.
- قطع اتصال اینترنت و قطعی برق:
در هر محلی، احتمال قطعی برق و اینترنت وجود دارد و همین امر، روند برگزاری ازمون را با مشکلاتی مواجه میکند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 9
- 3