ورود به دانشگاه با درس افتاده:
دانش آموزانی که اکنون در حال گذراندن دوره دوم متوسطه خود هستند می توانند بعد از اتمام پایه های دهم، یازدهم و دوزادهم کنکور داده و در دانشگاه موردعلاقه خود پذیرش بگیرند، از طرفی رشته های بدون کنکور نیز در دانشگاه های سراسری و آزاد وجود دارند که متقاضیان می توانند با شرایط لازم در این رشته ها مشغول به تحصیل شوند.
یکی از شرایط لازم برای پذیرش در رشته های باکنکور یا بدون کنکور دانشگاه های دولتی، آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، علمی کاربردی و پردیس خودگردان مدرک دیپلم می باشد. به طورکلی نمرات و معدل امتحانات نهایی نیز برای قبولی داوطلبان در کنکور بسیار تاثیرگذار می باشد و افرادی که معدل بالاتری دارند شانس بیشتری نیز برای پذیرش در دانشگاه معتبر خواهند داشت.
پذیرش در رشته های بدون کنکور سراسری و آزاد فقط با نگاه معدل داوطلبان انجام می شود و گزینش های بین افراد براساس بالاترین معدل آغاز خواهد شد، به همین دلیل نمره قبولی در امتحانات به خصوص در سال نهایی یعنی دوازدهم، در این راستا رشته و دانشگاه فرد را مشخص خواهد کرد.
در این بین برخی از دانش آموزان نیز به هر دلیلی نمی توانند در امتحانات پایان ترم خود شرکت کنند یا نمره قبولی را در آزمون کسب نمی کنند، به همین دلیل مردک دیپلم آنها در زمان مناسب به دستشان نمی رسد، زیرا داوطلبان باید درس های افتاده خود را مجددا شرکت کرده و مدرک دیپلم شان را دریافت کنند تا بتوانند برای ورود به دانشگاه اقدام کنند.
باید گفت پذیرش دانشجویان به دانشگاه های مختلف برای رشته های باکنکور یا بدون کنکور بدون مدرک دیپلم امکان پذیر نمی باشد، درنتیجه دانش آموزانی که درس افتاده یا مردودی دارند باید تا پاس کردن این دوروس صبر کنند. ورود به دانشگاه های دولتی بدون داشتن گواهی دیپلم ممکن نبوده و دانش آموزان با درس افتاده نمی توانند در این دانشگاه ها به تحصیل بپردازند.
برخی از دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی به داوطلبان امکان می دهند تا در ظرفیت خالی رزرو شده بمانند تا زمانی که دروس افتاده خود را پاس و مدرک دیپلمشان را دریافت کنند.
شرایط ورود به دانشگاه با درس افتاده:
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد برخی از دانش آموزان به هر دلیلی نمی توانند امتحانات نهایی خود را با موفقیت به پایان برسانند یا نمرات خود را به حدنصاب قبولی برسانند، در این صورت ممکن است سوال شود آیا این دانش آموز می توانند با این شرایط به دانشگاه برود یا خیر؟!
باید عنوان کرد که فرد نمی تواند با یک یا چند درس افتاده وارد دانشگاه شود، زیرا در فرم ثبت نام کنکور سراسری و آزاد، نیاز به گواهی دیپلم می باشد. اخذ مدرک دیپلم به شرط قبولی در امتحانات پایان ترم و همین طور داشتن حد نصاب نمره سالانه دروس بوده و دانش آموزانی که مردود شوند نمی توانند مدرک دیپلم خود را دریافت نمایند.
شرایط ورود برای دانش آموزان با درس افتاده وجود ندارد و تنها می توانند در برخی از رشته های برخی دانشگاه ها مانند آزاد و علمی کاربردی در ظرفیت دانش آموزان درس افتاده قرار بگیرند، در این صورت فرد باید در امتحان دروس افتاده خود را مجددا شرکت کند و بعد از دریافت نمره قبولی مدرک دیپلم خود وارد دانشگاه شود.
درصورتی که شرایط بالا فراهم نشود دانش آموز نمی تواند قبولی در دانشگاه را پیش از دریافت دیپلم خود داشته باشد و این موضوع به بعد از دریافت مدرک موکول خواهد شد. در این صورت دانش آموزان مردودی باید در امتحانات مجدد برگزار شده نمره قبولی را کسب کرده و مدرک دیپلم خود را اخذ نموده، سپس برای پذیرش سال بعد دانشگاه ها به رقابت بپردازند.
نحوه ورود به دانشگاه های سراسری با دورس افتاده:
دانشگاه های سراسری از دوطریق به پذیرش دانشجو می پردازند بدین صورت که یا کنکور فرد را درنظر دارند یا سوابق تحصیلی او را بررسی می کنند، در هر دو مورد نیاز با گواهی پایان دوره متوسطه یعنی مدرک دیپلم خواهد بود.
نحوه ورود به دانشگاه های غیردولتی با درس افتاده:
دانشگاه هایی مانند شهریه پرداز، شبانه، غیرانتفاعی، پردیس خود گردان، پیام نور هم برای قبولی دانشجویان نیاز به مدرک دیپلم خواهند داشت. داوطلبان نمی توانند در دانشگاه های شهریه پرداز با دروس افتاده شرکت کنند.
همانطور که عنوان شد، شرایطی برای ورود به دانشگاه با دروس افتاده وجود ندارد و تنها برخی از متقاضیان می توانند برای شرکت در برخی رشته های دانشگاه آزاد یا علمی کاربردی که ظرفیت خالی برای دانشجویان قائل می شوند اقدام کنند، در این صورت باید دانش آموزان در امتحان دروس مردود شده شرکت کرده و بعد از قبولی مدرک دیپلمشان را دریافت کنند تا بتوانند در دانشگاه های مدنظر تحصیلاتشان را انجام دهند.
در غیر این صورت داشنجو باید دروس افتاده خود را مجددا شرکت کرده و نمره قبولی کسب کند سپس در سال آینده برای کنکور آماده شود به عبارتی دانش آموز باید در امتحانات نهایی ثبت نام کرده تا نمره قبولی را کسب کرده و سپس مدرک دیپلم را اخذ کند تا بتواند در دانشگاه ثبت نام کند.
نحوه ورود به دانشگاه های آزاد با درس افتاده:
همانطور که ورود به دانشگاه های سراسری نیازمند مدرک دیپلم و کنکور می باشد، ورود به دانشگاه آزاد نیز شرایط مذکور را دارد، به جز مواردی که برای دانشجویان، ظرفیت رزرو در نظر گرفته می شود تا بعد از قبولی در امتحان مجدد دروس تجدید شده به ادامه تحصیل در دانشگاه بپردازند.
باید توجه کرد که در بیشتر مواقع پذیرش در دانشگاه های آزاد بدون مدرک دیپلم امکان پذیر نخواهد بود، به همین دلیل دانش آموزان باید دروس پایه دوازدهم را با نمره قبولی پاس کرده سپس مدرک دیپلمشان را دریافت کنند تا بتوانند در رشته های دانشگاه آزاد ثبت نام داشته باشند. دانشجویان پس از اخذ مدرک دیپلم می توانند در نیسمال دوم تحصیل خود را در رشته محل رزرو شده آغاز کنند.
نحوه تاییده ورود به دانشگاه آزاد با درس افتاده:
همانطور که عنوان شد ورود به دانشگاه با دروس افتاده ممکن نخواهد بود و برای دانشگاه های دولتی و بیشتر دانشگاه های غیردولتی باید مدرک دیپلم دریافت شود تا متقاضیان بتوانند در کنکور ثبت نام و وارد دانشگاه شوند. اما در موارد محدودی ممکن است برخی از دانشگاه ها برای دانشجویان تبصره هایی قائل شوند و امکان ادامه تحصیل را با درس افتاده بدهند. در این موارد نحوه تاییده ورود به دانشگاه آزاد با درس افتاده را در زیر بیان کرده ایم:
فرد باید در حین ثبت نام به دانشگاه قبول شده مراجعه کند تا شرایط رزرو برای ادامه تحصیل درنظر گرفته شود.
فرد باید در امتحانات افتاده یا دورس تجدید شده مجددا شرکت کند تا نمره قبولی کسب شود.
فرد باید وارد سایت سازمان سنجش شود و به سابت سیستم پاسخگویی مراجعه کند تا درخواست خود را مبنی بر ورود به دانشگاه با درس افتاده ثبت و پیگیری کند.
سازمان سنجش درخواست داوطلب را پیگیری می کند در صورت تایید صحت آن از سمت دانشگاه لینکی برای فرد ارسال می شود.
متقاضی باید در لینک ارسالی، اطلاعات و مدارک درخواستی مانند عکس، معدل، کارت ملی، فرم قبولی دانشگاه و ... را آپلود کند.
بعد از مدارک ارسال شده توسط سازمان سنجش تایید شد، فرد می تواند در دانشگاه ثبت نام کرده و به ادامه تحصیل بپردازد.
توجه داشته باشید که اگر اطلاعات و مدارک از سوی سازمان سنجش تایید نشود، امکان ثبت نام و ورود متقاضی به دانشگاه مورد نظر وجود نخواهد داشت.
اخذ مدرک دیپلم در شهریور و دی ماه برای ثبت نام کنکور:
افرادی که در امتحانات خرداد نتوانسته اند شرکت کنند یا نمره قبولی کسب نشده است باید در شهریور ماه همان سال، کمبود نمره خود را جبران کرده و معدلشان را بهبود دهند تا مردودی را از کارنامه خود حذف کنند. کسانی که در شهریور نیز قبول نشده اند، فرصتی دارند تا در دی ماه در همان سال، بار دیگر دروس تجدید شده را امتحان دهند و جبران کنند.
درصورتی که در سال دوازدهم هستید و یا قصد دارید که در دانشگاه دولتی ادامه تحصیل داده و کنکور دهید باید بدانید که قبولی در امتحانات نهایی و دیپلم بسیار حائز اهمیت است. امکان دارد درسی را در امتحان نهایی در خرداد تجدید شوید و نتوانید تبصره بزنید. باید مجدد آن را امتحان هید و در صورت قبول نشدن می توانید مجدد در شهریور ماه آزمون دهید و قبول شوید.
اگر کنکور داده باشید و انتخاب رشته را انجام داده و قبول نیز شده باشید، اما درس تجدیدی داشته باشید که در شهریور نیز قبول نشده اید، نمی توانید وارد دانشگاه شده و تحصیل کنید.
گردآوری: بخش آموزشی سرپوش
- 12
- 3