جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۲۱

آشنایی با انواع سهمیه پذیرش آزاد

سهمیه پذیرش آزاد,سهمیه پذیرش آزاد چیست,سهمیه پذیرش دانشگاه آزاد سهمیه ایثارگران از سهمیه های موثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد است
از انواع سهمیه های تاثیرگذار در ثبت نام بدون کنکور داوطلبان در دانشگاه ازاد می توان به سهمیه ایثارگران، سهمیه رزمندگان و شهدا اشاره کرد. در این مطلب از سرپوش با انواع سهمیه پذیرش دانشگاه  آزاد آشنا خواهید شد.

تاثیر سهیمه در پذیرش دانشگاه آزاد

آزمون ورودی مشترکی برای ورود به دانشگاه های سراسری و آزاد برگزار می شود که بعد از اعلام نتیجه نهایی ازمون به داوطلبان، مراحل در زمان انتخاب رشته، کاملاً مستقل از هم هستند.

شرایط انتخاب رشته دانشگاه آزاد برای داوطلبان آزمون سراسری، خاص می باشد. باتوجه به ادغام آزمون ورود به دانشگاه های سراسری و دانشگاه آزاد با یکدیگر، بر اساس همان رتبه آزمون سراسری می توان نسبت به انتخاب رشته دانشگاه ازاد اقدام کرد. به این ترتیب که داوطلبان میتوانند در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، بعد از دریافت نتایج اولیه آزمون سراسری نیز شرکت نمایند.

دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد، هر ساله به بیان سهمیه های مؤثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد می پردازد و داوطلبان از شرایط، ضوابط و میزان تأثير هر یک از آنها مطلع می شوند تا در هنگام ثبت نام، نوع سهمیه خود را مشخص کرده و پس از این که نوع سهمیه توسط ارگان مربوطه تأیید شد، در گروه مربوط به سهمیه خود قرار می گیرند و به مقایسه ی آن ها با افراد گروه می پرازند. داوطلبان دانشگاه آزاد می توانند از هر چهار سهمیه عادی، سهمیه ایثارگرا، سهمیه بسیج فعال و سهمیه خانواده شهدا استفاده کنند.

تاثیر تراز و رتبه در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

تراز یا رتبه کشوری برای انتخاب رشته دانشگاه آزاد در نظر گرفته میشود و در انتخاب رشته این دانشگاه، رتبه در سهمیه داوطلبان هیچ اثری ندارد. سهمیه داوطلبان در مفهوم تراز و رتبه کشوری لحاظ نمی شود و به مقایسه ی همه داوطلبان در یک ظرف می پردازند. رتبه کل آزمون به عنوان تراز در کارنامه کنکور سراسری محسوب میشود.

انواع سهمیه ها در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

۱. تاثیر سهمیه مناطق در انتخاب رشته دانشگاه آزاد:

> سهمیه عادی از سال ۹۸ حذف شد و سهمیه مناطق به دانشگاه آزاد اضافه گردید؛ به همین خاطر، در زمان انتخاب رشته کنکور دانشگاه آزاد بجای این که معیار پذیرش دانشجویان، تراز باشد؛ از رتبه استفاده کردند و پذیرش داوطلبان در هر زیر گروه، براساس رتبه در سهمیه بود.

> در انتخاب رشته دانشگاه آزاد ۱۴۰۱ نحوه تقسیم بندی سهمیه مناطق به این صورت است که هر یک از شهرهای استان های مختلف کشور، متشکل از سه منطقه یک، دو یا سه براساس کیفیت و دسترسی به امکانات آموزشی میباشد و هر گروه به رقابت با هم مشغولند.

> داوطلبانی که قصد دارند از سهمیه مناطق، استفاده کنند؛ با داشتن یکی از ملاک های زیر در گروه سهمیه های منطقه یک، دو و سه قرار می گیرند.

۱. برای داوطلبان مقطع نظام جدید ترمی/ سالی واحدی، محـل دریافت مـدرک تحصیلی دو سال آخر دبیرستان و دوره پیش دانشگاهی.

۲. برای داوطلبان مقطع نظام قدیم، محـل دریافت مدرک تحصیلی سه سال آخر دبیرستان یا هنرستان.

انواع سهمیه پذیرش آزاد,انواع سهمیه ها در انتخاب رشته دانشگاه آزاد,سهمیه پذیرش آزاد یکی دیگر از سهمیه های موثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، سهمیه بسیج فعال می باشد

۳. کلیه داوطلبان معلول( در صوررت تائید سازمان بهزیستی) می توانند از سهمیه منطقه سه برخوردار شوند.

داوطلبانی که تحصیلات خود را در خارج از کشـور، حداقل بمدت دو سال از سه سال آخر گذارنده باشند؛ مجوز استفاده از سهمیه منطقه سه را دارند.

۲. سهمیه ایثارگران در کنکور دانشگاه آزاد:

سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، از سهمیه های مؤثر محسوب میشود و داوطلبانی که تمایل به استفاده از این سهمیه در زمان انتخاب رشته خود دارند؛ باید دارای شرایطی باشند. در ادامه با شرایط استفاده و نحوه تأثير سهمیه ایثارگران در انتخاب رشته دانشگاه آزاد آشنا شوید:

سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت:فرزند و همسر شهدا و مفقودالاثر، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها، جانبازان ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن ها می توانند از ۲۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل استفاده کنند.

سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت:۵ درصد از ظرفیت هر کد رشته محل، شامل حال جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندانشان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل ۶ ماه حضور در جبهه میشود.

داوطلبانی که میخواهند در کنکور دانشگاه آزاد از سهمیه ایثارگران برخوردار شوند، باید قادر به کسب ۷۰ درصد تراز آخرین نفر قبولی در سهمیه عادی باشند.

۳. تاثیر سهمیه رزمندگان در انتخاب رشته دانشگاه آزاد:

کسانی که می توانند از سهمیه خانواده شهدا در کنکور سراسری استفاده کنند؛ نظیر پدر، مادر، خواهر و برادر شهید هستند که تابع ضوابط مربوط به سهمیه خانواده شهدا می باشند. شباهت این سهمیه با سهمیه مناطق، در ظرفیت و نحوه عملکرد آن می باشد.

رزمندگانی که در جبهه های جنگ، حداقل بمدت ۶ ماه حضور داشتند؛ قادر به استفاده از سـهمیه رزمندگان هستند. این سهمیه نیز تابع ضوابط خاصی، همانند سهمیه ایثارگران است. یکی از ضوابط تعیین شده ای که با استقاده از آن می توان از این سهمیه در گزینش رشته محل موردنظر خود استفاده کرد؛ کسب ۷۵ درصد نمره آخرین فرد قبول در سهمیه آزاد می باشد.

۴. تاثیر سهمیه بسیج فعال در انتخاب رشته دانشگاه آزاد:

از دیگر سهمیه های موثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد می توان به سهمیه بسیج فعال اشاره کرد. برای قبولی در رشته های پزشکی و غیر پزشکی، شرایط استفاده از سهمیه بسیج فعال عبارتست از:

>> رشته های غیر پزشکی:

چنانچه داوطلبان بعنوان بسیج فعال بمدت یک سال، فعالیت داشته باشند، در صورتی می توانند در رشته موردنظر پذیرفته شود که ۹۰ درصد تراز آخرین فرد پذیرفته شده در سهمیه عادی را کسب کنند.

>> رشته های پزشکی:

داوطلبان به منظور استفاده از سهمیه بسیج فعال برای قبولی در شاخه های پزشکی باید حداقل ۹۵ درصد تراز آخرین فرد پذیرفته شده در سهمیه عادی، را کسب کنند.

تفاوت سیستم آموزشی پاره وقت و تمام وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد

دانشجویان رشته های تحصیلی در سیستم آموزشی پاره وقت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد به دلایلی قادر به گذراندن زمان زیاد در دانشگاه نیستند. از این رو دانشجویان، براساس راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد می توانند در این رشته ها بمدت ۸ سال تحصیل کنند. رشته های غیر پزشکی به رشته های بدون ازمون و پاره وقت دانشگاه آزاد می گویند. همچنین کلاس های مربوط به رشته های پاره وقت دانشگاه آزاد باتوجه به راهنمای دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد در نوبت عصر برگزار می شود و اگر به حدنصاب اموزشی نرسید بهمراه رشته های سیستم آموزشی تمام وقت دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.

سهمیه پذیرش آزاد,سهمیه ایثارگران در کنکور دانشگاه آزاد,سهمیه پذیرش آزاد چیست سهمیه های موثر در انتخاب رشته دانشگاه آزاد، هر ساله از طریق دفترچه اعلام می شود

گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش