رتبه اصلی در کارنامه کنکور
آشنایی با کارنامه کنکور سراسری، مهم ترین فاکتور در انتخاب رشته هر دانش آموزی به شمار می رود. چندین رتبه در کارنامه کنکور سراسری نوشته شده است که وضعیت شما درهر رتبه با رتبه ی دیگر، فرق دارد و همین موضوع باعث سردرگمی بسیاری از دانش آموزان شده که کدام رتبه، به عنوان رتبه اصلی در کارنامه کنکور سراسری میباشد ! در نظر داشته باشید که کارنامه ی کنکور سراسری کلیه داوطلبان گروههای آزمایشی تجربی، ریاضی، انسانی، هنر و زبان های خارجی به یکدیگر شباهت دارد.
کارنامه اولیه کنکور برای داوطلبان، بسیار مهم است. بدین منظور، آن ها برای انتخاب یک رشته دقیق و درست باید به بررسی دقیق این کارنامه بپردازند. رتبه داوطلب در میان اطلاعات موجود در این کارنامه نسبت به سایر اطلاعات، حساسیت بیش تری دارد؛ به این دلیل که بر اساس این رتبه می توان فهمید که داوطلب بر روی کرسی کدام دانشگاه نشسته و توانایی ادامه تحصیل در چه رشته ای را دارد.
بررسی رتبه های درج شده در کارنامه
از رتبه های قابل ملاحظه در کارنامه کنکور می توان به رتبه کشوری، رتبه در منطقه و رتبه در سهمیه اشاره کرد. رتبه کشوری، رتبه واقعی داوطلب را در بین همه شرکت کنندگان در کشور براساس عملکرد او در ازمون کنکور بدون دخیل بودن هیچ سهمیه ای تعيين میکند. همچنین هیچ سهمیه ای در محاسبه رتبه منطقه دخیل نیست، اما این رتبه به رتبه داوطلب در بین شرکت کنندگانی مربوط میشود که با او هم منطقه هستند. توجه کنید که همین دو رتبه در کارنامه دانش آموزان با سهمیه آزاد، نمایش داده می شود. رتبه در منطقه، به عنوان اصلی ترین رتبه در کارنامه کنکور آن ها محسوب میشود.
دانش آموزان دارای سهمیه در کارنامه خود، رتبه دیگری به غیر از رتبه کشوری و رتبه در منطقه دارند که به آن رتبه در سهمیه می گویند. رتبه در سهمیه، به عنوان رتبه اصلی در کارنامه کنکور این دانش آموزان، تلقی میشود. این رتبه برای داوطلبان کنکوری نمایش داده می شود که سهمیه جانبازی، سهمیه ایثارگری یا سهمیه های دیگر این چنینی دارند. بنابراین، رتبه در منطقه به عنوان رتبه اصلی برای داوطلبان با سهمیه آزاد و رتبه در سهمیه به عنوان رتبه اصلی برای داوطلبان با سهمیه های خاص می باشد.
تراز در کارنامه کنکور
یکی از عوامل تاثیرگذار در کارنامه کنکور، تراز نام دارد که بر اساس همین تراز کنکور ، رتبه بندی ها تعيين میشود.
تراز، بیانگر سطح هر داوطلب نسبت به داوطلبان دیگر و شرایط او در کنکور می باشد. نمره تراز کل هر داوطلب، براساس اختلاف داوطلب با میانگین همه شرکت کنندگان محاسبه میشود. شما می توانید تراز را در دو قسمت در کارنامه کنکور یعنی بعنوان نمره کل نهایی و بعنوان ماکزیمم نمره کل زیرگروه ها ببینید. البته ملاک اصلی قبولی تراز باتوجه به حذف همه زیرگروه ها، گروه آزمایشی است که داوطلب به شرکت در آن پرداخته است.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 15
- 4