رشته های نیمه متمرکز
بسیاری از داوطلبان کنکوری، انتخاب رشته را یکی از مهم ترین مراحل زندگی خود می دانند. انتخاب رشته در بسیاری از موارد، به نوعی تعيين کننده ی مسیر اصلی زندگی افراد است. به عبارت ساده تر، وقتی که شخصی رشته ی خود را انتخاب می کند؛ برای ادامه مسیر تحصیلی و شغلی خود می تواند بهتر تصمیم بگیرد.
به رشته هایی که کسب رتبه قابل قبول برای تحصیل درآن ها کافی نیست و داوطلبان باید بتوانند نمره مناسبی را در مراحلی همچون مصاحبه، آزمون های عملی، معاینات پزشکی و… بدست آورند؛ رشته های نیمه متمرکز می گویند. در واقع شرط پذیرش دانشجو در دانشگاه های دارای رشته های نیمه متمرکز، کسب نمره قابل قبول در مرحله مصاحبه می باشد. لازم به ذکر است که داوطلب برای انتخاب رشته های نیمه متمرکز باید مجاز به انتخاب رشته شده باشد.
درصورت مجاز بودن دانشجو برای انتخاب رشته، حق انتخاب تعداد نامحدود رشته های نیمه متمرکز را دارد ولی حداکثر به ۲ رشته محل برای مصاحبه دعوت میشود.
تفاوت رشته های متمرکز و نیمه متمرکز
* رشته های متمرکز، از نظر نحوه ی پذیرش دانشجویان با رشته های نیمه متمرکز، فرق دارد. شرط پذیرش داوطلب در رشته های نیمه متمرکز اینست که باید در ازمون های عملی معاینات پزشکی، مصاحبه امادگی جسمانی و یا سایر مراحل تعيين شده توسط دانشگاه مربوطه، به غیر از قبولی در ازمون سراسری شرکت کند. درواقع شرط انتخاب رشته های نیمه متمرکز، صرفا قبولی در کنکور سراسری نیست بلکه داوطلبان باید مراحلی را بگذارنند. همچنین افراد پذیرش شده در رشته های نیمه متمرکز از طریق کنکور سراسری نمیتوانند از دوره مربوطه انصراف دهند وگرنه حق شرکت در کنکور سراسری سال بعد را ندارند.
* پذیرش داوطلبان در رشته های متمرکز در طی یک مرحله می باشد؛ به این معنی که داوطلبان پس از انتشار کارنامه اولیه کنکور سراسری می توانند رشته انتخاب کنند. داوطلبان درصورت انتخاب رشته های متمرکز می توانند پس از قبول شدن، بدون اینکه در ازمون دیگری شرکت کنند؛ به دانشگاه بروند ولی درصورت انتخاب رشته های نیمه متمرکز باید به شکل عملی در ازمون مجزایی شرکت کنند.
* رشته های متمرکز ارائه شده در دانشگاه ها حدود ۹۰ درصد می باشد. شما میتوانید در برگه انتخاب رشته، حداکثر به تعداد ۱۵۰ رشته را انتخاب کنید. بهتر است بدانید که شما هیچ محدودیتی در انتخاب رشته، مبنی بر انتخاب رشته های متمرکز یا نیمه متمرکز ندارید. شما می توانید هر کدام از رشته ها و دانشگاه های نیمه متمرکز یا متمرکز را بر اساس علاقه نیازمندی و موقعیت خود در انتخاب های خود جای دهید. شما میتوانید بلافاصله پس از این که کارنامه نهایی کنکور سراسری را دریافت کردید در دانشگاه قبول شده ، ثبت نام کنید.
نحوه ی انتخاب رشته های نیمه متمرکز
برای انتخاب اکثر رشته هایی که با شرایط خاص( نیمه متمرکز) به روش متمرکز، پذیرش می شوند باید از طریق سایت سازمان سنجش اموزش کشور، هم زمان با انتخاب رشته کنکور سراسری اقدام کنید. داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته را بطور دقیق، مطالعه کنند و لیستی از کد رشته محل های موردنظر خود را تهیه کنند و سپس اعلام علاقه مندی، نسبت به انتخاب این رشته ها بر حسب نوع دانشگاه نمایند.
البته اعلام علاقه مندی در برخی از این رشته ها باید به گونه ای باشد که با ثبت نام کنکور سراسری در سایت مذکور، هم زمان باشد؛ یعنی داوطلب باید نسبت به فعال سازی تیک علاقه مندی در فرم نام نویسی خود اقدام کند و هزینه جداگانه ای را برای دسته ای دیگر که تعداد بیشتری از این رشته ها را شامل می شود؛ از طریق سایت دانشگاه موردنظر ، هم زمان با زمان انتخاب رشته کنکور سراسری پرداخت کند. همچنین این نکته را در نظر بگیرید که نیازی به اعلام علاقه مندی برای انتخاب بعضی از رشته های نیمه متمرکز نیست و صرفا در فرم انتخاب رشته باید کد رشته محل دلخواه را ثبت کند. برای انتخاب رشته های نیمه متمرکز باید نکات زیر را در نظر بگیرید:
- داوطلب، محدودیت خاصی در انتخاب کد رشته محل های نیمه متمرکز ندارد و صرفا باید برای انتخاب رشته مجاز شده باشد.
- متقاضی باید از طریق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری بطور کامل، شرایط رشته مورد نظرشان را بررسی کنند؛ به این خاطر که هر کد رشته محل نیمه متمرکز نسبت به دیگری، شرایط متفاوتی دارد. معمولا این شرایط برای هر رشته محل در انتهای دفترچه به صورت مجزا آورده شده است. توصیه ی ما اینست که درصورت تصمیم گیری برای انتخاب این رشته محل ها بهتر است که آنها را در ردیف های ابتدایی بنویسید.
- اگر متقاضی، نسبت به اولویت بندی رشته های نیمه متمرکز اقدام نکند و در یک رشته متمرکز( پذیرش بر اساس رتبه قبولی کنکور) پذیرش شود؛ به بررسی بقیه انتخاب های شما توجهی نمی کنند.
اعلام نتایج رشته های نیمه متمرکز
زمان و نحوه اعلام نتایج رشته های نیمه متمرکز، یکی از موارد قابل توجه در خصوص این نوع رشته ها می باشد. درواقع در طی دو مرحله نتایج انتخاب رشته های نیمه متمرکز را اعلام می کنند که مرحله اول آن پس از انتخاب رشته میباشد و در آن افراد تا چند برابر ظرفیت هر رشته محل برای ورود به مرحله دوم می باشد. سپس به اعلام اسامی پذیرفته شدگان نهایی کنکور سراسری می پردازند.
معمولا زمان مشخصی برای اعلام نتایج هر یک از مراحل پذیرش رشته های نیمه متمرکز تعیین نشده، ولی اعلام نتایج اولیه تقریباً چند هفته پس از اتمام مهلت انتخاب رشته است و در اواخر شهریور ماه ، نتایج نهایی را اطلاع رسانی می کنند.
مصاحبه رشته های نیمه متمرکز
افراد دعوت شده به مصاحبه رشته های نیمه متمرکز، باید به سایت سازمان سنجش اموزش کشور و یا سایت رسمی دانشگاه پذیرنده به منظور اگاهی از تاریخ و جزئیات برگزاری آن مراجعه نمایند. همچنین مدارک موردنیاز در زمان اعلام نتایج اولیه رشته های نیمه متمرکز در روز برگزاری، توسط اطلاعیه ی سایت ها منتشر می شود.
سوالاتی از داوطلبان در روز برگزاری مصاحبه پرسیده می شود که در زمینه علمی، اعتقادی و روان شناسی است که باید صادقانه به آنها پاسخ دهید. بطور معمول نتایج نهایی رشته های نیمه متمرکز، پس از اتمام فرآیند مصاحبه بمدت یک ماه، بر روی سایت سازمان سنجش قرار می گیرد. افراد حاضر در لیست پذیرفته شدگان نهایی، باید به دانشگاه موردنظر برای تکمیل نام نویسی خود مراجعه کنند.
گردآوری: بخش دانشگاه سرپوش
- 16
- 4