جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۰۷ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۹۷۰
آموزش و پرورش

بنیاد وارکی: 'ثریا مطهرنیا' نامزد بهترین معلم جهان شد/ تصویر

ثریا مطهرنیا,نامزد بهترین معلم جهان
جایزه جهانی بهترین معلم، یک جایزه باارزش است که توسط بنیاد" وارکی" متعلق به یونسکو به معلمی تقدیم می شود که سهم چشمگیری را در این حرفه داشته است،" ثریا مطهرنیا" آموزگار کردستانی اهل بیجاری در جمع ۱۰ آموزگار ممتاز دنیا، نامزد این رقابت شد.

به گزارش ایرنا، جایزه جهانی برترین آموزگار به ارزش یک میلیون دلار است که تنها به بهترین معلم دنیا تعلق خواهد یافت و نامزدهای دریافت جایزه اول در جمع معلمان که معیارهای خاصی را داشته باشند نامزد و سپس معلمان منتخب ابتدا به یک لیست ۵۰ نفره راه می یابند و بعد از آن مورد ارزیابی آکادمی قرار می گیرند.

پس از بررسی ها و کارشناسی عملکرد هر یک از نامزدان توسط اعضای رسمی بنیاد" وارکی" که گروهی متشکل از معلمان سرپرست، متخصصان آموزش، مفسران، روزنامه نگاران، مقامات دولتی، کارآفرینان فنی، مدیران شرکت و دانشمندان از سراسر جهان است، یک گروه ۱۰ نفره نامزد دریافت جایزه ویژه به مرحله نیمه نهایی راه می یابند.

پیش از خانم مطهرنیا از شهرستان بیجار استان کردستان، معلم ایرانی دیگری به نام فردوس حاجیان که بسیاری از کودکان دهه ۸۰ او را به نام عمو فردوس می شناسند، نامزد جایزه جهانی بهترین معلم در سال ۱۳۹۵ بود.

سختی های معلمی را به جان خریدم تا دانش آموزانم لبخند بزنند

این نامزد جایزه جهانی بهترین معلم اظهار داشت :۲۶ سال در شغل معلمی و در روستاهای های دور دست خدمت کردم و سختی راه، دوری و همه مشکلات سرما و گرما را تحمل کردم تا لبخند را بر روی لب دانش آموزان ابتدایی سرزمینم را ببنیم.

ثریا مطهرنیا افزود:در طول دوران معلمی که روزهای پایانی خود را سپری می کند، هر سال در یکی از روستاهای دور دست و کم جمعیت حضور یافتم تا خدای نکرده یک دانش آموز ابتدایی به علت دوری و عدم توان مالی، از سواد آموزی محروم نباشد.

این معلم بیجاری با اشاره به اینکه خدمت در روستا را خودم انتخاب کردم و هیچ گاه منتی بر دیگران نداشتم و با عشق و علاقه در این مسیر گام نهادم گفت:هدف اول من در قبول تدریس در روستاهای دور افتاده ، سواد آموزی به دانش آموزانی بود که اعتقاد دارم فرشته های دیدنی هستند و پس از آن، امدادرسانی به خانواده های نیازمند دارای کودک بیمار بود.

او تاکید کرد:به کمک خداوند موفق شدم در سالیان خدمت، بیش از هزاران کودک دانش آموز بیمار را در شهرستان شناسایی کنم و با ارتباط گیری خیرین و موسسه های خیریه راه سخت و هزینه بردار درمان را برایشان قدری آسان نمایم.

خانم مطهرنیا یاد آور شد:وقتی از مشکلات مردم آگاهی می یابی، دیگر فرصتی برای زندگی شخصی نداری و اگر فرزندانم با من همراه و هم عقیده نمی شدند، بدون شک نمی توانستم ادامه دهم و امروز با همین پشتوانه توانستم موسسه خیریه ایی را راه اندازی نمایم که تا حدودی توانستم به مردم نیازمند خدمت کنم.

وی اعلام کرد :یکی از بزرگ ترين مشکلات پیش روی جامعه بیجار ما این است که خیرین بیجاری و کردستانی، بیشتر کمک های نقدی خود را در خارج از استان و یا به موسسه های پایتخت نشین واریز می نمایند و از یاری رسانی به مردمان و همشهریان و همسایه های نیازمند غافل هستند.

او معتقد است که شغل معلمی با عشق و مهر ورزی آمیخته شده است و تاکید کرد:در طول سالیان خدمتم در روستاها و همنشيني با خانواده های نیازمند و دانش آموزان بیمار، لحظه ایی از راهی که انتخاب کرده ام پشیمان نشدم و تنها دل خوشی من، دانش آموزانم بودم که در اوج درد و بیماری، لبخند را فراموش نکردند.

خانم مطهرنیا در مورد جایزه جهانی بهترین معلم گفت:معلمان زیادی از ۱۲۱ کشور جهان در این رقابت شرکت نموده اند که با کارشناسی های بین اللمللی، جزء ۱۰ معلم برتر نامزد در این رقابت هستم.

او با اشاره به این که امیداورم فینالیست شوم افزود:راه یابی به فهرست ۱۰ نفره معلمان جهان، با شرایط بسیار سختی همراه بود که اگر دعای خیر دانش آموزانم در روستا نبود، بدون شک چنین جایگاهی نصیبم نمی شد.

این معلم بیجاری اظهار داشت :سال آخر خدمتم را در روستای حسن تیمور خواهم گذراند و امیدوارم با دریافت این جایزه، در راه خدمت رسانی به همه دانش آموزانی که تاکنون دیده ام، قدم کوچکی بردارم.

او با ابراز نگرانی و گلایه از بعضی تهمت ها و ناملایمتی ها خاطرنشان کرد:در طول این سالیان ، روزهای تابستان که تعطیلی مدارس و کار بود، بازهم به روستا می رفتم و در کنار آموزش به دانش آموزان، پیگیری درمان و بهبودی را بر خود وظیفه می دانستم.

مطهرنیا تاکید کرد:مسئولین فعلی هدف من را از خدمت به دانش آموزان بی بضاعت و بیماران را درست درک نکردند و هنوز نتوانسته ام از حمایت های مناسب دولتی و ارگان ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد:به طورمثال برای اسکان دانش آموزان بیمار در تهران با سختی های متعددی روبرو هستیم، سازمان ها و ارگان های متعددی را برای دریافت یک جای خواب رایگان برای خانواده بیمار مراجعه کردم که متاسفانه از یاری دریغ کردند.

او اضافه کرد:بارها در رسانه ها و اخبار شنیده ایم که بیجاری های مقیم تهران و کرج تعطیلات خود را در بیجار سپری می کنند، چرا نباید یکی از این بیجاری ها برای اسکان چند شب همشهریان بیمار خود جای خواب نداشته باشند.

معلم بیجاری که حسن مادران به دانش آموزانش دارد گفت:تا کنون یک هزار و ۱۰۰ دانش آموز بی بضاعت را در روستاهای بیجار شناسایی کرده ام و متاسفانه حدود ۲۷۰ نفر از این دانش آموزان بیمار و نیازمند کمک فوری هستند.

مطهرنیا با اشاره به این که کارآفرینی و کسب درامد برای مادران دانش آموزان می تواند در کنار سایر اعضایی خانواده کمک بزرگی در ایجاد رفاه و تامین معیشت باشد گفت:تهیه و راه اندازی دار قالی و گلیم و بازاریابی فروش، بهبود تولید محصولات لبنی و آموزش مصرف بهینه انرژی و سایر محصولات لبنی، تهیه و آموزش پیازچه زغفران و کشت و برداشت این محصول ابتدا در محیط مدرسه روستایی جهت آموزش و آشنایی بانوان، از جمله نیازهایی در روستاها محل خدمتم بود که به آن دست یافتم.

ثریا مطهرنیا تحصیلکرده ی علوم سیاسی و روابط بین الملل است و ۲۶ سال خدمت در روستاهای محروم کردستان را در کارنامه خود دارد و امسال معلم روستای حسن تیمور شهرستان بیجار است.

شهرستان ۸۹ هزار نفری بیجار در ۱۴۲ کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

بنیاد وارکی( انگلیسی:Varkey Foundation)، که در ابتدا بنیاد وارکی GEMS نامیده می شد، یک بنیاد خیریه جهانی است که تمرکزش بر بهبود استانداردهای آموزش برای کودکان فقیر محسوب می شود.

  • 21
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش