دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۲۰ دي ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۰۱۸۸۸
آموزش و پرورش

بازگشایی حضوری مدارس بر اساس دستور رئیسی

یوسف نوری,وزیر آموزش و پرورش
نوری با اشاره به اهمیت رسانه در نظام تعلیم و تربیت گفت: در فلسفه تربیت جمهوری اسلامی، رسانه یکی از ارکان نظام تعلیم و تربیت است و ما باید با رسانه‌ها تعامل داشته باشیم.

به گزارش ایلنا، وزیر آموزش و پرورش گفت: تحقق «مدرسه صالح» و «تربیت دانش آموز تمام ساحتی» در تراز سند تحول بنیادین، از جدی‌ترین برنامه‌های آموزش و پرورش در دولت سیزدهم است.

یوسف نوری با حضور در شبکه آموزش، برنامه «به وقت ایران»، با موضوع «تبیین برنامه‌های آموزش و پرورش در دوره جدید» در خصوص اجرای سند تحول بنیادین، اظهار کرد: «سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» که در سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، سندی فرادستی است که حاصل زحمات زیاد صاحب نظران و مورد تأیید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است که متأسفانه با گذشت ۱۰ سال از آن، هنوز اجرایی نشده است و امروز باید استقرار این سند در اولویت قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا، سال گذشته مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فرمودند؛ برنامه اجرایی این سند باید نوشته شود.

نوری با بیان این که سند تحول مدرسه‌ای باید مدنظر قرار گیرد، افزود: «مدرسه صالح»، مدرسه‌ای است که دانش‌آموزان را برای موقعیت‌های یادگیری آماده و استعدادهای دانش‌آموزان را در ساحت‌های شش‌گانه شکوفا می‌کند، بخش اعظم کار این مدرسه، «مشارکت» است و رسیدن به «مدرسه صالح» در تراز سند، یکی از برنامه‌های جدی آموزش و پرورش در دولت سیزدهم است.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به معضل «کنکور» در جامعه امروز گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر به دانش آموزان به عنوان «کنشگران اجتماعی» نگاه نکرده‌ایم و آموزش و پرورش با تمام توان خود تلاش می‌کرد تا دانش آموزان را برای موفقیت در کنکور آموزش داده و آماده کند. اگر از این زاویه به آموزش و پرورش نگاه کنیم؛ نظام تعلیم و تربیت به طور طبیعی، تبدیل به «نظامی تک ساحتی» خواهد شد و مدارس تنها «آموزش محور» می‌شوند در صورتی که بر طبق سندتحول بنیادین مدارس باید «کارآفرین» باشند.

وی با اشاره به برگزاری امتحانات دی ماه مدارس به صورت حضوری و بازگشایی حضوری مدارس کشور بر اساس دستور رییس جمهور و صلاحدید ستاد ملی کرونا، گفت: کاری که در جمهوری اسلامی ایران، در بین کشورهای منطقه، برای واکسیناسیون و بازگشایی حضوری مدارس انجام شد، بی‌نظیر بود. بیش از ۹۴ درصد معلمان دز اول و بیش از ۸۳ درصد آنان دز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند. همچنین تعداد زیادی از دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال نیز واکسن کرونا را دریافت کرده اند. بنابراین زمینه حضور دانش‌آموزان در کلاس درس فراهم شده است و در همین راستا، امتحانات دانش آموزان در دی ماه نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد.

وی با اشاره به کاهش استفاده دانش آموزان از شبکه شاد در زمان حضور آن‌ها در مدارس، گفت: به دلیل حضور دانش آموزان در مدارس، میانگین استفاده دانش آموزان از شبکه شاد به ۴۴ دقیقه در روز رسیده است که پیش از این بیش از ۹۰ دقیقه در روز بود و این موضوع مؤید گسترش آموزش‌های حضوری در مدارس است.

وزیر آموزش و پرورش گفت: رکن رکین آموزش و پرورش برای ارائه خدمات به دانش آموز و در بحث تربیت شایسته دانش آموزان، قطعاً «معلم» است. امروزه متأسفانه شاهد هستیم که ورود معلم، در سال‌های اخیر به آموزش و پرورش به غیر از دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی، از روش‌های دیگر هم اتفاق می‌افتاد که این به نفع نظام آموزش و پرورش کشور نبود و برخی از این معلمان، صلاحیت لازم را برای تربیت دانش آموزان نداشتند، به همین دلیل و بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، قرار شد ورود معلمان صرفاً از طریق دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی باشد زیرا این دانشگاه‌ها موظف هستند افراد را برای تعلیم و تربیت آماده کنند.

وی افزود: البته در رشته‌هایی که به آن‌ها نیاز داریم و آن رشته‌ها را در این دانشگاه‌ها نداریم؛ اجازه ورود و جذب معلمان از طریق ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان صادر شده است.

نوری گفت: بر اساس فراخوانی که به زودی از طریق وزارت آموزش و پرورش خواهیم داد، ۳۴ هزار و ۸۰۰ نفر از علاقه مندان به حرفه معلمی که در سایر دانشگاه‌ها تحصیل کرده‌اند، برای معلمی در مناطق محروم جذب آموزش و پرورش خواهندشد.

نوری ضمن اشاره به طرح مدرسه هوشمند، اظهار کرد: طرح «هوشمندسازی مدارس» را از سال‌های ۹۰ و ۹۱ آغاز کردیم و در سال ۱۳۹۲ «طرح توزیع تبلت» در برخی مدارس تهران به صورت پایلوت اجرا شد که با انتقاد برخی از افراد روبرو شد و در نهایت به محض ورود کرونا، مجبور شدیم از همان طرح استفاده کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تلاش شبانه روزی معلمان در زمان کرونا گفت: به واسطه کرونا، جهشی به سمت فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش داشتیم و خوشبختانه امروز شاهد آن هستیم که هم معلمان و هم دانش‌آموزان تولید محتوا می‌کنند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان این که ۵ درصد مدارس ما در دوره ابتدایی با اجرای طرح «ارتقای مهارت برنامه‌نویسی و سواد دیجیتالی دانش آموزان و معلمان ابتدایی»، «کدنویسی» را آغاز خواهند کرد، گفت: این اتفاق بسیار خوبی است که توانستیم رقم بزنیم و می‌تواند ما را یک قدم در رسیدن به اهداف سند، به جلو هدایت کند.

نوری با اشاره به اهمیت رسانه در نظام تعلیم و تربیت گفت: در فلسفه تربیت جمهوری اسلامی، رسانه یکی از ارکان نظام تعلیم و تربیت است و ما باید با رسانه‌ها تعامل داشته باشیم.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش بیشترین تأثیر را در «ارزش افزوده و بخش‌های اقتصادی» دارد. آموزش و پرورش در «بهداشت»، «فرهنگ» و «اجتماع» تأثیر زیادی دارد و امروز شاهد هستیم که دانش‌آموزان، پروتکل‌های بهداشتی را بیش از بزرگسالان رعایت می‌کنند؛ این امر نشان می‌دهد که بچه‌ها در «سواد سلامت» پیش قدم هستند که این موضوع موجب افزایش GDP می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: «نظام رصد و پایش» ما به اداره امتحانات تبدیل شده است درصورتی که باید جهش پیدا کند و به مرکز ارزشیابی و کنترل کیفیت تبدیل شود. در بخش کنترل کیفیت، رصد باید مدنظر باشد.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش