شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۲۱:۴۴ - ۲۰ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۱۹۸۸
آموزش و پرورش

آموزش سواد دیجیتال در مدارس بزودی آغاز می‌شود

آموزش سواد دیجیتال در مدارس,تدریس درس دیجیتال
معاون دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش گفت: طرح آموزش سواد دیجیتال به معنی یاد دادن برنامه‌نویسی به کودکان به زودی در پنج درصد مدارس ابتدایی کشور اجرایی می‌شود.

به گزارش ایرنا، رحمان عیسی‌زاده روز چهارشنبه در پنجمین مراسم روز اینترنت امن‌تر با بیان اینکه یکی از شاخص‌های پیشرفتگی کشورها جامعه اطلاعاتی است، افزود: در اجلاس سال ۲۰۱۸ چهار موضوع مورد توجه قرار گرفت که یکی از آنها بحث آموزش و به ویژه نقش تکنولوژی‌های نوین در آموزش بود.

وی از یک مدل چهار وجهی در توسعه فناوری در جامعه یاد کرد و گفت: نخستین وجه توسعه فناوری زیرساخت است مثلا شاخص تعداد رایانه نسبت به تعداد افراد هر جامعه؛ در سال ۲۰۰۳ در بسیاری از کشورهای اروپایی میزان داشتن رایانه به ازای هر نفر بررسی شد به عنوان مثال در فنلاند به ازای هر ۱۰۰ نفر ۱۱۳ رایانه وجود داشت، در آمریکا به ازای هر ۱۰۰ نفر ۸۶ و اکنون در ایران در آموزش و پرورش به ازای هر ۱۰۰ نفر کمتر از چهار رایانه وجود دارد. 

عیسی زاده افزود: در دنیا حدود ۵۰۰ میلیارد تجهیزات ارتباطی هوشمند به هم وصل هستند و در زمینه استفاده از سیستم‌های هوشمند طی این دو سال به علت شیوع کرونا و اجباری شدن آموزش آنلاین رشد بسیار زیادی در ایران داشته‌ایم. استفاده از گوشی هوشمند و تبلت در مدارس ممنوع بود، الان همان مسوولان می‌گویند چرا تبلت در اختیار حدود سه میلیون دانش آموز نیست. این تغییر رویکرد یک پیشرفت است. 

این کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات، اظهار داشت: شاخص دیگر نیروی انسانی است. اکنون بسیاری از جوانان متخصص نرم‌افزار در همین داخل ایران برای کشورهای خارجی کار می‌کنند، این امکان را فناوری اطلاعات فراهم کرده که محدودیت جغرافیایی را از میان برداشته است.

عیسی‌زاده بیان کرد: در آموزش و پرورش بحث سواد دیجیتال به زودی در پنج درصد مدارس ابتدایی آغاز می‌شود که این طرح به معنی یاددادن برنامه نویسی به کودکان است که لازم است در گام نخست معلم‌ها یاد بگیرند و توانمند بشوند. 

وی سیاست‌های دولت برای پیشرفت فناوری در امر آموزش و همچنین نقش نهادهایی که می توانند فناوری را در زمینه توسعه بکار بگیرند، به عنوان وجوه دیگر این مدل توسعه در حوزه جامعه اطلاعاتی اعلام کرد و گفت: در آمریکا در دانشگاه هاروارد از حدود ۵۵ سال پیش پروژه ای با نام «پروژه صفر» اجرا شد که به نقش فناوری اطلاعات در بالا بردن هوش جامعه می‌پردازد، میانگین هوش یکی از شاخص‌های پیشرفت و توسعه‌یافتگی کشورهاست. اینها با همین ابزار تلاش می‌کنند دنیا را تحت سلطه بگیرند، در ایران میانگین هوش جامعه ۸۴ است که از سطح میانگین کلی کشورها پایین‌تر هستیم و هرچه از فناوری در آموزش استفاده کنیم، می‌توانیم سطح هوشی را بالا ببریم.

جامعه بهتر در گرو بهره‌گیری بهتر از فناوری

جعفر زیاری مسوول نماینده رسمی روز اینترنت امن‌تر (SID- Safer Internet Day) در این مراسم افزود: امروز دومین روز از دومین هفته از دومین ماه سال میلادی همزمان با ۲۰۰ کشور دنیا ما هم در ایران روز اینترنت امن‌تر را جشن می‌گیریم. کمیسیون اروپا در سال ۲۰۰۴ این روز را نامگذاری کرد با این رویکرد که اینترنت هم مانند هر ابزار دیگری مزایا و مخاطرات را در کنار هم دارد. مانند آتش هم می تواند برای آشپزی و گرمایش به ما کمک کند و هم ممکن است عامل آتش‌سوزی بشود.

وی بیان کرد: هر سال شبکه هدایت‌گر این پویش یک موضوع متفاوت را برای برگزاری این رویداد انتخاب می‌کند تا توجه همگان از کاربران تا صاحبنظران را به یکی از چالش‌های فضای مجازی جلب کند. سال‌های پیش‌تر موضوعاتی مانند قلدری آنلاین و شبکه‌های اجتماعی در دستور کار این شبکه بود، در سال ۲۰۱۰ با شعار «فکر کن قبل از اینکه پُست بگذاری» عرضه اطلاعات و تصاویر شخصی آنلاین مورد توجه قرار گرفت و موضوع روز اینترنت امن‌تر در سال ۲۰۱۱ زندگی مجازی بود که با شعار «این بیشتر از یک بازی است، این زندگی توست.» مطرح شد و شعار چند سال اخیر «همه با هم برای اینترنت بهتر» است.

زیاری تاکید کرد: اینترنت پاک یا اینترنت امن‌تر صرفا با ابزارها تامین نمی‌شود بلکه نیازمند اتخاذ یک رویکرد رفتاری است، رویکردی که به دنبال درک و شناخت درست تکنولوژی و چالش های آن است و ما در روز اینترنت امن‌تر در پی آگاهی بخشی برای نهادینه کردن یک رویکرد رفتاری هستیم. 

پنجمین مراسم روز جهانی اینترنت امن‌تر که در ایران با عنوان روز اینترنت پاک شناخته می‌شود، در یک دبیرستان تهران با حضور مجازی برخی دانش آموزان برگزار شد.

  • 12
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش