سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۲ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۱۳۶۸
آموزش و پرورش

آزمونی که معلمان را به «تقلب» ترغیب می‌کند

 نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,آموزش و پرورش<

ایسنا نوشت: معلمان و فرهنگیان از آن دست اقشاری هستند که باید علم خود را حداقل نسبت به واحد درسی که تدریس می‌کنند، به روز نگهدارند. این به روز شدن نیز جز با آموزش امکان‌پذیر نیست، به همین دلیل است که سیستم آموزش ضمن‌خدمت برای معلمان در تمام کشورهای دنیا تعریف شده است.

 

 اجرای دوره به شیوه الکترونیکی این امکان را ایجاد می‌کند که معلمان را از فضای فیزیکی کلاس به فضای مجازی می‌برد. استفاده از روش الکترونیکی در آموزش‌های ضمن خدمت دو سالی است که در آموزش‌های کوتاه مدت (ضمن خدمت) اجرایی می‌شود که در سال اول آن که به صورت پایلوت انجام شد،‌ ۱۳ هزار معلم تحت پوشش این روش آموزشی قرار گرفتند. امسال نیز آموزش الکترونیکی با فراگیری بیشتری در کشور در حال برگزاری است.

 

احمد دانشفر، رییس اداره آموزش‌های کوتاه‌ مدت وزارت آموزش و پرورش درباره گرایش وزارت آموزش و پرورش به برگزاری کلاس‌های ضمن‌خدمت به شیوه الکترونیکی به ایسنا می‌گوید: کیفیت این دوره‌ها نسبت به اکثر دوره‌های حضوری بسیار بالاتر است، به طوری که در کمترین زمان ممکن،‌ بیشترین افراد می‌توانند به آموزش‌ها دسترسی داشته باشند.

 

وی ادامه می‌دهد: به دلیل محدودیت‌های زمانی و جغرافیایی، نمی‌توانیم از حضور اساتید مجرب و بنام در دوره‌های حضوری استفاده کنیم، به طوری که لزوما نمی‌توانیم همیشه اساتید مجرب را مثلا از تهران به مشهد یا اصفهان و یا هر استان دیگری بفرستیم، اما با بهره‌گیری از تدریس این استادان محتوای الکترونیکی تولید شده و با ارائه آن در دوره‌های آموزشی الکترونیکی، تمام فراگیران در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف می‌توانند از علم و تجربیات این اساتید استفاده کنند.

 

دانشفر با بیان این که در دوره‌های الکترونیکی امکان پرسش و پاسخ میان فراگیران و مولفان کتاب‌های درسی نیز فراهم شده است، عنوان می‌کند: در حالی که اگر قرار باشد، دوره‌های ضمن خدمت به صورت حضوری برگزار شود،‌ شاید تعداد انگشت‌شماری از معلمان بتوانند مولفان کتب درسی را از نزدیک دیده و پاسخ ابهامات خود را دریافت کنند.

 

رییس اداره آموزش‌های کوتاه‌ مدت وزارت آموزش و پرورش ادامه می‌دهد: در تولید محتوای دوره‌های ضمن خدمت از حضور اساتید مجرب استفاده می‌شود که از هر یک از مدرسان ساعت‌ها فیلمبرداری می‌شود و در اختیار فراگیران قرار می‌گیرد که هر یک از این محتواها را میتوانیم چندین بار استفاده‌ کنیم که این موضوع نیز باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.

 

وی با اشاره به صرفه‌جویی مالی صورت گرفته در دوره‌های ضمن خدمت الکترونیکی، عنوان می‌کند: بر اساس محاسبات صورت گرفته، هزینه برگزاری دوره‌های الکترونیکی یک دهم دوره‌های حضوری است.

 

دانشفر با بیان این که برگزاری دوره‌های الکترونیکی، هزینه‌های فرهنگیان را نیز کاهش می‌دهد، می‌گوید: به طور مثال حتی اگر دوره ضمن خدمت در شهر خود معلمان برگزار شود،‌ فراگیران مجبورند حداقل هزینه ایاب و ذهاب پرداخت کنند، اما در دوره‌های الکترونیکی بر اساس برآوردهای انجام شده،‌ معلمان حداکثر با هزینه‌کرد دو تا سه هزار تومان می‌توانند فیلم‌های آموزشی خود را دانلود کرده و بارها و بارها در هر موقع از شبانه‌روز استفاده کنند.

 

وی با اذعان به این که مشکلات مالی در سال‌های گذشته باعث شده بود که کیفیت و ساعات برگزاری دوره‌های حضوری ضمن‌خدمت کاهش پیدا کند،‌ عنوان می‌کند: از سال ۹۰ تا کنون حدود ۱۲.۵ میلیارد تومان صرف برگزاری دوره‌های تامین مدرسی شده‌ است که در این دوره‌ها چند مدرس از چند استان دعوت می‌شوند تا تغییرات کتب درسی را در تهران یاد بگیرند و سپس این افراد با مراجعت به استان خود، به سایر معلمان آموزش می‌دهند.

 

رییس اداره آموزش‌های کوتاه‌ مدت وزارت آموزش و پرورش ادامه‌ می‌دهد: هنگامی که هزینه‌های دوره‌های استانی، منطقه‌ای، هزینه رفت و برگشت، حق ماموریت، اسکان و تغذیه را اضافه کنیم، از سال ۹۰ تا ۹۵، حدود ۵۴ میلیارد تومان تنها هزینه برگزاری دوره‌های حضوری ضمن‌خدمت کتب تازه التالیف شده است.

 

دانشفر در ادامه با اشاره به برخی محدودیت‌های دوره‌های الکترونیکی ضمن‌خدمت فرهنگیان، می‌گوید: تعداد افرادی که در زمینه تولید محتوای الکترونیکی فعالیت می‌کنند، انگشت‌شمار هستند که این موضوع کار را با کندی مواجه کرده است. همچنین مشکلات موجود در زیرساخت‌های اینترنتی کشور نیز موجب بروز برخی مشکلات در نقاط مختلف کشور می‌شود.

 

وی ادامه می‌دهد: همچنین فعالیت در فضای مجازی باعث رشد بستر تقلب می‌شود، به طوری که تعداد محدودی از شرکت‌کنندگان در دوره‌های ضمن خدمت تنها به دنبال کسب گواهینامه به جای دانش‌افزایی هستند که این امر موجب شده که زمینه تقلب فراهم شود، به طوری که به جای یکدیگر امتحان می‌دهند و یا این که چند شرکت‌کننده به یک نفر پول می‌دهند تا در آزمون به جای آن‌ها شرکت کرده و نمره قبولی بگیرد و یا در مواردی نیز گزارش شده که افراد به صورت دست‌جمعی امتحان می‌دهند.

 

رییس اداره آموزش‌های کوتاه‌ مدت وزارت آموزش و پرورش راه مقابله با این روش تقلب را ساده‌سازی، عنوان می‌کند و می‌گوید: اگر روند آموزش الکترونیکی ساده‌سازی شود،‌ درصد وقوع تقلب‌ها نیز کاهش می‌یابد، به طورمثال اگر از ابتدای دوره، نمونه سوالاتی را در اختیار معلمان قرار دهیم و عنوان کنیم که تعدادی از این سوالات در آزمون نهایی مورد سوال قرار می‌گیرد، دیگر دلیلی برای تقلب نمی‌ماند. همچنین در این شرایط دست افراد سودجو برای کلاهبرداری همچون خرید و فروش سوالات و پاسخ‌های آزمون نهایی و ... کوتاه می‌شود.

 

وی در ادامه می‌گوید: باید فعالیت‌ها و تکالیفی که معلمان در طول دوره ضمن خدمت انجام می‌دهند نیز در نمره نهایی لحاظ شود. محدود کردن زمان برگزاری آزمون نهایی که آن هم به صورت الکترونیکی و آنلاین برگزار می‌شود نیز جزو مواردی است که می‌تواند از سوءاستفاده و تقلب در روند اجرای این دوره‌ها بکاهد.

 

دانشفر با اشاره به کلاهبرداری‌های صورت گرفته در این روند، لزوم استفاده از برنامه‌های سخت‌افزاری و نرم افزاری را خاطرنشان می‌کند و می‌گوید: به طور مثال در دوره‌های برون سازمانی که همکاران با مجوز استان خود در آن دوره‌ها شرکت می‌کنند باید دقت کنند، تا مراحل قانونی را طی کرده و در دام کلاهبرداران نیفتند.

 

وی درباره اقدامات وزارت آموزش و پرورش برای کاهش کلاهبرداری از معلمان می‌گوید: وزارت آموزش و پرورش از طریق کارتابل خود در سامانه LTMSکه شبیه ایمیل است، تمام اطلاعیه‌ها درباره ثبت‌نام،‌ برگزاری دوره‌ها، نحوه برگزاری دوره‌ها،‌ زمان آزمون، کارنامه‌ها و یا هر تغییر ایجادشده در روند دوره‌ها را با استفاده از کد پرسنلی برای تک تک معلمان ارسال می‌کند.

 

رییس اداره آموزش‌های کوتاه‌ مدت وزارت آموزش و پرورش همچنین عنوان می‌کند: تمام روند اجرایی دوره‌های آزمون الکترونیکی ضمن خدمت توسط سایت وزارت آموزش و پرورش (LTMS) صورت می‌گیرد که امکان هر نوع کلاهبرداری و تقلب در این سامانه هم تقریبا صفر است.

 

گفتنی است، بر اساس اعلام مجری دوره‌های ضمن‌خدمت فرهنگیان، بیشترین میزان سوءاستفاده‌ها و تقلب‌ها در زمینه شرکت در آزمون به صورت گروهی، شرکت در آزمون به جای چند نفر در ازای دریافت پول، ایجاد اپلیکشن برای دانلود محتوای دوره ها در ازای خرید برنامه و فروش فیلم های دوره‌ها عنوان شده است.

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش