چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۳۶ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۱۷۳
آموزش و پرورش

بازگشت بازماندگان از تحصيل به مدرسه در روستاي سنچولي زهک با دستور آموزش‌وپرورش

معلم سيستاني به آرزويش رسيد

نهاد های آموزشی,اخبار آموزش و پرورش,خبرهای آموزش و پرورش,ثبت‌نام بازماندگان از تحصيل

«مثل اين است که خواب ببينم. خودم هم فکر نمي‌کردم يک روز بتوانم براي دانش‌آموزانم اين امکانات را فراهم کنند. باور نمي‌کنيد از وقتي شرايط مدرسه بهتر شده، روحيه بچه‌ها چقدر تغيير کرده، باور نمي‌کنيد اين ميز و نيمکت‌هاي جديد، آن سالن غذاخوري و چند دست لباس نو، چقدر توي رفتارشان تأثير گذاشته، انگار اصلا آن آدم‌هاي سابق نيستند.» از روزهايي مي‌گويد که خيلي از دانش‌آموزانش به‌خاطر نداشتن حداقل‌هاي زندگي، ترک تحصيل کرده‌اند و هر ترک تحصيل، انگار تيري بوده که به قلبش فرورفته است.

 

دو سال پيش بود که براي دانش‌آموزان بي‌بضاعتش صبحانه آماده کرد و حاتم طايي استان لقب گرفت. پس از رسانه‌اي‌شدن داستان اين معلم، خيل عظيمي از کمک‌هاي مردمي روانه سيستان، روستاي سنچولي و دبستان غلام‌علی شهرکی شد. همين کمک‌ها حالا براي دانش‌آموزان اين مدرسه، يک سالن چندمنظوره ساخته تا هر روز صبح، دانش‌آموزان کنار هم و به ميزباني مدرسه صبحانه بخورند. برايشان لوازم‌التحرير و پوشاک رايگان آماده کرده تا خانواده‌هايشان به‌دليل نداشتن هزينه‌هاي تحصيل، مانع درس خواندنشان نشوند و از همه مهم‌تر، بازماندگان از تحصيل را راهي مدرسه و کلاس درس کرده تا بزرگ‌ترين آرزوي اين معلم فداکار تبديل به واقعيت شود.

 

ثبت‌نام بازماندگان از تحصيل، آرزوي ديرينه

مهر امسال بود که از ممنوعيت ثبت‌نام بازماندگان از تحصيل گلايه کرده بود. آن روزها به «وقايع‌اتفاقيه» گفت: «بسياري از بچه‌ها بازمانده از تحصيل هستند و آموزش‌و‌پرورش براي اينکه شرايط سني خاصي را مشخص کرده، سد راهي براي ادامه تحصيل اين بچه‌ها شده است.» او اين‌طور توضيح داده بود: «آموزش‌وپرورش تا ۱۱ سالگي را براي مقطع ابتدايي در نظر گرفته ولي ما دانش‌آموز ۱۲، ۱۳ ساله داريم که از من خواهش مي‌کنند بگذارم در کلاس‌ها شرکت کنند.

 

پنج، ۶ دانش‌آموز با اين شرايط دارم که با وجود نامه دادگاه مبني‌بر اجازه تحصيل اين بچه‌ها، آموزش‌و‌پرورش قبول نمي‌کند ولي من عواقبش را در نظر گرفته‌ام و به مدرسه مي‌آيند. پدرومادرشان هم رضايت داده‌اند و مي‌خواهند بچه‌هايشان سواد داشته باشند. چه لزومي دارد وقتي اين بچه‌ها مي‌توانند تحصيل کنند و آموزش برايشان بدون مانع است، آموزش‌و‌پرورش مخالفت مي‌کند؟»

 

رامين ريگي مي‌گويد که بازتاب حرف‌هايش، موافقت آموزش‌وپرورش براي ثبت‌نام از بي‌شناسنامه‌ها و بازماندگان از تحصيل بوده و آن لحظه انگار به تمام هدفش رسيده است. «چند روز پس از اينکه مصاحبه‌ام چاپ شد از وزارت آموزش‌وپرورش به ما زنگ زدند و موافقت خود را براي ثبت‌نام بازماندگان از تحصيل اعلام کردند. بعد از آن، کار ما اين شد که بگرديم و اين بچه‌ها را پيدا کنيم.»

 

ريگي از روزهاي سختي مي‌گويد که به همراه همکارانش براي برگرداندن بچه‌ها به مدرسه تلاش کرده‌اند: «خانواده اين بچه‌ها به‌دليل فقر راضي نمي‌شدند که فرزندانشان به مدرسه برگردند. برايشان توضيح داده بوديم که شرايط مدرسه تغيير کرده است و آنها براي تهيه پوشاک و لوازم‌التحرير بچه، پولي را پرداخت نخواهند کرد. در ابتدا، چند خانواده راضي شدند اما مدتي که گذشت، بيشتر خانواده‌ها، بچه‌هايشان را براي ثبت‌نام به مدرسه آوردند.»

 

قدرداني براي اجازه تحصيل

اين معلم سيستاني، خاطره‌اي عجيب از روزهاي نخست بازگشت دانش‌آموزان بازمانده‌ازتحصيل به مدرسه نقل مي‌کند: «چند روز بعد از اينکه با خانواده اين بچه‌ها براي بازگشتشان به مدرسه به توافق رسيده بوديم، جمعي از دانش‌آموزان با جاروهاي دستي وارد مدرسه شدند. وقتي پرسيديم اين جارو‌ها براي چيست، گفتند «مي‌خواهند در ازاي اجازه تحصيلي که به آنها داده شده، هر روز تمام مدرسه را جارو کنند.» مي‌گويد اشک توي چشم‌هاي معلمان جمع شده، بعد يکي‌يکي جارو‌ها را از بچه‌ها گرفته‌ و آنها را راهي کلاس‌هايشان کرده‌اند.»

دانش‌آموزان زهکي به‌صورت خودجوش و براي قدرداني اين کار را کرده‌اند.

 

معلمشان مي‌گويد حالا هم وظيفه اداره مدرسه را برعهده خود اين دانش‌آموزان گذاشته‌اند تا هم دانش‌آموزان مسئوليت‌پذيرتري تربيت کنند و هم آنها از اينکه در اداره مدرسه سهيم‌ هستند اعتمادبه‌نفس بيشتري داشته باشند. «اين بچه‌ها خيلي قدرشناسند. باور نمي‌کنيد چقدر مدرسه آمدن را دوست دارند.» زهک يکي از شهر‌هاي کوچک مرزي است؛ شهري فاقد امکانات تفريحي مناسب براي کودکان و نوجوانان. امکانات تفريحي در اين شهر آن‌قدر کم بوده که دانش‌آموزان دلشان به مدرسه رفتن خوش است.

 

«مدرسه براي اينها، فقط محل درس خواندن نيست. مدرسه سينما، پارک، شهربازي و محل تفريحشان هم هست. جايي را در اين شهر جز مدرسه ندارند و آنجا براي بچه‌ها تفريح هم محسوب مي‌شود، بزرگ‌ترهايشان هم همين‌طور هستند. آنها هم جايي ندارند بروند. عصرها مي‌آيند مي‌نشينند دم در خانه‌هايشان و خيابان را نگاه مي‌کنند. اين تفريحشان است.»

 

از تلخ‌ترين خاطره تدريسش در سال‌هاي اخير مي‌گويد. از روزي که يکي از دانش‌آموزانش را به‌خاطر درس نخواندن تهديد کرده و گفته ديگر نمي‌تواند به مدرسه بيايد. گفته از فردا بايد بماند توي خانه و از کلاس درس و مدرسه خبري نيست: «باور نمي‌کنيد همه روز را گريه کرد. از زنگ اول تا وقتي مدرسه تعطيل شد. آن‌قدر گريه کرده بود که داشت از حال مي‌رفت. رفتم و گفتم که شوخي کرده‌ام و براي اين بوده که بترسد و درس بخواند اما باور نمي‌کرد. باز هم گريه مي‌کرد و مي‌گفت نمي‌خواهد توي خانه بماند و مدرسه نرود.»

 

کمبود امکانات درماني براي دانش‌آموزان

معلم دبستان غلام‌علی شهرکی در روستاي محروم سنچولي معتقد است مشکلات دانش‌آموزان اين روستا فقط در مدرسه نيست. بيرون از مدرسه و در محيط روستا هم کمبود امکانات، خطر بزرگي براي دانش‌آموزان است.

 آن‌طور که او مي‌گويد مراکز درماني در اين روستا، از کمبود امکانات رنج مي‌برند و همين خطرات بزرگي براي دانش‌آموزان دارد. به گفته او، درمانگاهي که درمان دندان‌هاي دانش‌آموزان را برعهده داشته، به‌دليل نداشتن دستگاه راديوگرافي، دندان دانش‌آموزان را بدون تکميل مراحل معاينه پر کرده که اين خطرهاي زيادي را براي دانش‌آموزان به همراه داشته است. او مي‌گويد: وقتي علت اين اتفاق را از پزشکان اين درمانگاه پرسيديم، گفتند درمانگاه به دستگاه راديوگرافي مجهز نيست و آنان چاره ديگري نداشته‌اند.

 

پس از رسانه‌اي‌شدن محروميت‌هاي دانش‌آموزان مدرسه غلام‌علی شهرکی، کمک‌هاي زيادي به اين دانش‌آموزان شد. ريگي مي‌گويد: «در طول اين مدت، مردم کمک‌هاي زيادي به دانش‌آموزان اين منطقه کردند؛ طوري که کمک‌هاي مردمي از سطح مدرسه فراتر رفت و مدارس و خانواده‌هاي کم‌بضاعت ديگر روستا را هم تحت‌پوشش قرار داد.

 

«چند کودک بيمار در روستا وجود داشت که خيرين هزينه‌هاي درمان آنها را تقبل کردند.» به گفته ريگي، کمک‌هاي مردمي به مردم اين روستا کوتاه‌مدت نبوده، برخي از خيرين، هزينه‌هاي ماهانه دانش‌آموزي را تقبل کرده و هر ماه آن را پرداخت مي‌کنند. برخي براي دانش‌آموزان، حساب بانکي باز کرده و هر ماه مبلغي را واريز مي‌کنند. آن‌طور که او مي‌گويد بيشتر خيرين زن هستند. در ميان آنها، چند مرد و چند شهروند ايراني مقيم اروپا هم وجود دارد. با کمک خيّرين و سازمان نوسازي مدارس، مدرسه غلام‌علی شهرکی نوسازي شده ‌است. در اين منطقه اما هنوز هم مدارس فرسوده زيادي وجود دارد. آموزش‌وپرورش هزينه نوسازي اين مدارس را ندارد و بافت مدرسه هم ديگر نمي‌تواند دوام بياورد.

 

 ريگي مي‌گويد: «شرايط مدرسه ما نسبت به ديگر مدارس روستا خيلي خوب است. هم از نظر فيزيکي، تغييراتي خوبي داشته‌ايم و هم روحيه بچه‌ها بهتر شده است. طراوت و شادابي را با تغيير امکانات مدرسه هر روز در صورت‌ بچه‌ها مي‌بينيم.»

 

سارا زارع

 

 

vaghayedaily.ir
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش